Goud in consolidatiefase

De hoeveelheid berichtjes in – zelfs de lokale – media over goud verstommen. Goudprijs zakt wat weg, elke stijging wordt weer te niet gedaan. Zelfs aan het aantal bezoekers op deze website kun je het zien: goud is even uit de gratie. Goud gaat hand in hand met gewone aandelen omhoog of omlaag, maar net wat vaker omlaag dus. Speculanten, hedgefunds en de angsthazen verlaten het toneel. Er valt weer geld te verdienen met de 'gewone' bullmarket.

Tijd voor de goudberen om weer van zich te laten horen met Warren Buffet op als eerste. Ook krijg je dan dit soort filmpjes voorgeschoteld. En dan weet je, althans dat is de afgelopen 12 jaar al zo geweest (en het verleden is geen garantie voor de toekomst, ik weet dat) en dan weet je dus: nog even en we kunnen weer omhoog. Immers de fundamentals voor goud en zilver zijn nog steeds niet veranderd. Die zijn hooguit sterker geworden. Lees alle columns sinds 2000 er maar op na.

We hebben dit soort fases dus al diverse keren meegemaakt in de afgelopen 12 jaar. Voor de lange termijn belegger in goud en zilver weer een ideaal instapmoment. Een lange termijn belegger in goud is dus niet bang dat het misschien nog wel eens onder de $1600 kan zakken.

Ook de goudmijnen worden steeds aantrekkelijker, zeker nu er een aantal ook meer en meer dividend uitkeert.

Stem of voeg toe aan:Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand
Dit artikel is gepost in Berichten, Overige Columns, Wilbert Geers en getagged met , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Goud in consolidatiefase

 1. Bart Jefferson zegt:

  Naast de winst die je kunt maken zie ik goud ook als een erg stevige verzekering voor de toekomst want als alles misloopt heb je immers nog goud dat dan meer waard zal zijn. Vergelijk dit met mijn Griekse obligaties. Ten eerste heb ik VERPLICHT verlies moeten slikken. Ten tweede zie ik de rest van mijn geld pas (het laatste deel) terug in 2042 (tegen dan ben ik dood) Ten derde word ik nu nog geld gestolen van mijn zichtrekening, want verleden week verdween een deel van mijn geld omdat ik nu reeds de voorheffing moet betalen op intrest die ik misschien later nog zal ontvangen van de Gr.obligaties dus waar ik al de helft verlies moest slikken. DAN weet je het wel: enkel goud is veilig, kan wel tijdelijk in waarde dalen uitgedrukt in papieren valuta maar geraak je niet kwijt. Mensen verzeker u en zet tenminste een deel om in goud, later zult ge geruster slapen. Ik zeg dit en ben geen verkoper van goud en heb er zelf voordeel bij dat goud lager gaat in prijs, zo kan ik mij aan goedkoper tarief nog wat bijverzekeren.

 2. Henk zegt:

  misschien haalt goud nooit de 1700$….omdat de dollar er dan niet meer is. Dan is goud niet meer in dollar/euro uit te drukken. Bedenk dat de koers van goud of zilver t.o.v. de euro/dollar er niet zo toe doet, maar eerder de perspectieven van de euro/dollar. Goud is een alternatieve valuta, een algemeen aanvaard ruilmiddel dat een waarde wint als al het andere aan vertrouwen verliest.

  Opvallend vind ik hoe ook de goudbelievers verdeeld zijn door angst en hebzucht; beide geloven in goud maar hun motieven zijn verschillend. De één hoopt op leed en ellende om rijk mee te worden, terwijl de ander door angst gevoed edelmetaal als tool ziet om te overleven.

 3. jason zegt:

  Papiergoud en -zilver worden dagelijks gemanipuleerd. Als er alleen fysiek goud en zilver verhandeld zou worden zou je in geen geval dergelijke merkwaardige bewegingen zien.
  Moed houden, vroeger of later zal het systeem een dreun krijgen van hier tot Tokyo! Dan zullen de houders van fysiek goud en zilver een gat in het plafond springen!

  Voor info betreffende manipulatie, zie hier:
  http://www.zerohedge.com/news/catching-silver-crusher-algorithm-act

 4. Hennie zegt:

  Een daling is toch altijd erg op de moment zelf. Heb pas weeral een deel van mijn loon omgezet in goud en zilver en dan een paar dagen later zie je hetzelfde zilveren muntje een euro lager staan. Dat zijn toch extra ounces zilver dat ik verspeel omdat ik weeral maar eens te vroeg ben ingestapt. Maar niet getreurd, de toekomst lacht mij toe!

 5. Patricia zegt:

  Mensen met enige kennis van zaken, verkopen hun fysiek goud niet. alleen zij die niet beleggen in fysiek en behoefte hebben aan kontanten verkopen hun gouden sieraden. Nogmaals het papieren goud en zilver moet eerst uit de markt, pas dan krijgen wij een juiste marktprijs van fysiek.Het is niet voor niets dat Centrale banken netto kopers van fysiek goud zijn.
  mvg