Goud in consolidatiefase

De hoeveelheid berichtjes in – zelfs de lokale – media over goud verstommen. Goudprijs zakt wat weg, elke stijging wordt weer te niet gedaan. Zelfs aan het aantal bezoekers op deze website kun je het zien: goud is even uit de gratie. Goud gaat hand in hand met gewone aandelen omhoog of omlaag, maar net wat vaker omlaag dus. Speculanten, hedgefunds en de angsthazen verlaten het toneel. Er valt weer geld te verdienen met de 'gewone' bullmarket.

Tijd voor de goudberen om weer van zich te laten horen met Warren Buffet op als eerste. Ook krijg je dan dit soort filmpjes voorgeschoteld. En dan weet je, althans dat is de afgelopen 12 jaar al zo geweest (en het verleden is geen garantie voor de toekomst, ik weet dat) en dan weet je dus: nog even en we kunnen weer omhoog. Immers de fundamentals voor goud en zilver zijn nog steeds niet veranderd. Die zijn hooguit sterker geworden. Lees alle columns sinds 2000 er maar op na.

We hebben dit soort fases dus al diverse keren meegemaakt in de afgelopen 12 jaar. Voor de lange termijn belegger in goud en zilver weer een ideaal instapmoment. Een lange termijn belegger in goud is dus niet bang dat het misschien nog wel eens onder de $1600 kan zakken.

Ook de goudmijnen worden steeds aantrekkelijker, zeker nu er een aantal ook meer en meer dividend uitkeert.

Stem of voeg toe aan:Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand
Dit artikel is gepost in Berichten, Overige Columns, Wilbert Geers en getagged met , . Bookmark de permalink.