10 vragen aan Peter B. Meyer

1.  DÉ crisis is pas net begonnen en we moeten nog een heel eind. Kun je deze stelling onderschrijven of denk je er anders over?

Feitelijk ligt de oorsprong van deze crisis in 2001, toen de technologie fondsen onderuit ging. Daarna dacht Greenspan dat hij de economie kon redden door ongelimiteerd geld te drukken en in de economie te injecteren. De beurs fondsen gingen omhoog, the sky was de limit en in 2007 begon de crash in de VS door het teveel aan krediet en de enorme schulden die daardoor ontstonden. Zowel in de private als de publieke sector. In 2008 volgde de EU. Het einde is wel inzicht, maar het is niet te voorspellen hoe lang het nog gaat duren. Tussen 2 en 10 jaar. Onze leiders geven het niet op ter wille van hun eigen lucratieve baantjes.

2.  Je schrijft regelmatig over oa de huidige crisis, de schuldenberg, goud enz. Probeer eens in een paar zinnen kernachtig weer te geven wat er moet gebeuren om "de wereldeconomie" er weer bovenop te helpen.

Schuldsanering door gecontroleerd failliet te gaan. Daarna nieuw monetair systeem gedekt door bv. een goudstandaard. Elk land kan de eigen valuta daarop afstellen.

3.  Gaan de dollar en euro overleven, wat is je visie hier op?

Noch de Euro en noch de US Dollar gaan deze crisis overleven.

4.  Welke veilige havens zie jij om je geld veilig te stellen(stallen?) 

Goud en zilver zowel in baren als in munten. Op te slaan in privé, buiten de EU en de VS. Lees mijn essay “Financiële Onderdrukking” hierover. Aanvullend goudaandelen in groei mijnen, specialisten werk om de juiste te kiezen. Verder grondstoffen, zoals olie en ook uranium. Zonder energie zal de wereld niet meer kunnen draaien. Daarnaast goede dividend aandelen zoals Coca Cola, Mc Donald, etc.

5.   Wat zijn de factoren die de goudprijs beïnvloeden.

Vraag en aanbod. Maar deze wordt door VS en EU leiders gemanipuleerd, om de prijs van Goud en Zilver kunstmatig laag te houden. Lees mijn essay “Goud en Zilver prijzen worden kunstmatig laag gehouden”. Van 3 april jl. Hier wordt uitgelegd hoe en waarom dat wordt gedaan.
 

6.  Zie je een monetaire rol voor goud en/of zilver weggelegd?

Zeer zeker. Het publiek gaat het vertrouwen in het papiergeld verliezen en dan is er geen andere weg dan een nieuw monetair systeem op basis van goud en of zilver.

7. Vind je dat een deel van een portefeuille in fysiek goud en zilver moet zijn belegd? Waarom wel/niet?

Zeker te adviseren om 50% van je portefeuille in fysiek goud en zilver te verzekeren/beleggen. Goud en zilver heeft door de eeuwen heen bewezen alle crisissen te doorstaan. 

8. Welke grondstoffen zijn nog meer interessant en waarom??

Zoals boven reeds gemeld, in principe alle grondstoffen, maar in het bijzonder de energie sector, zoals olie uranium etc.

9. Welke beleggingsinstrumenten op edelmetaal zijn in jouw ogen nog meer winstgevend of moet je juist eigenlijk niet gebruiken? 

Mijn conservatieve instelling is uitsluitend in fysiek, want met papiertjes die wat beloven op dit gebied, kom je bedrogen uit als de nood aanbreekt. Er wordt nl. veel meer papier goud uitgegeven dan door fysiek goud is gedekt.

10.  Wat wil je verder nog kwijt over de (edelmetaal)markt?

Redactie: Peter schrijft columns in de vorm van essays die op oa. hier op Edelmetaal-Info worden gepubliceerd. Hierin kun je alles lezen wat hij kwijt wil over de martkt/economie.

Aangezien Peter regelmatig terug te vinden is hier op de site heb ik hem gevraagd tot slot voor te stellen. Wie is Peter B. Meyer?

Profielschets:

Graden in Werktuigbouwkunde & Industrial Engineering, en Business Economie.

Ondernemer & Turnaround specialist.

Vloeiend in het Engels, Spaans, Duits en Nederlands.

Nederlandse nationaliteit, 30 jaar gevestigd in het buitenland.

Gedurende tientallen jaren zakelijk ongeveer 70% van de wereld bereisd.

Multiculturele kennis en expertise.

Zowel grote als kleine bedrijven geleid als top executive en later als eigenaar.

Gespecialiseerd in business counseling, industrial marketing, industrieel beleid, promotor en initiator van innovatie.

Ten minste tien middelgrote bedrijven in de jaren zeventig en tachtig met succes van de ondergang gered en weer gezond op de been gezet.

Belangstelling in business, management, economie, innovatie & ontwikkeling, en onderwijs.

Hobby’s: zeezeilen, skiën, Olympische schietsport, fotografie.

Frequent reiziger. Gepensioneerd.

 

Stem of voeg toe aan:Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je MySpace-vrienden Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand
Dit artikel is gepost in 10 vragen aan, Peter B. Meyer en getagged met , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op 10 vragen aan Peter B. Meyer

 1. Bart Jefferson zegt:

  De enige veilige haven is fysiek goud.Het is het enige dat je als vermogen in je broekzak kunt steken en je verplaatsen naar een ander land en daar weer omzetten naar de plaatselijke munt indien nodig.

 2. Johan de Velde zegt:

  Langzamerhand begint die verguisde Wilders steeds meer te stijgen in mijn achting. Hij is nog een van de weinigen die geen eurofiel is. En die nog beschikt over gezond verstand.

 3. Patricia zegt:

  Nu dreigt De EEG ook zijn in Europa aanwezige goud nog te verkwanselen, als dekking voor uitgifte van ECB Obligaties, de VS heeft dat al gedaan met de Tresorie ruil met China.
  Dit als tegen een fancy prijs voor goud, hetwelk minstens tien maal zoveel waard zou moeten zijn, als zij de markt niet gemanipuleerd zouden hebben. China is de lachende derde, dit land heeft zoveel dollars dat zij alle obligaties/lees fysiek goud gaan opkopen. Het Westen zal dan vazal staten van China gaan worden.
  De dollar en de euro zullen dan tot 10 % van de huidige waarden worden afgewaardeerd.

  Onze beleidsmakers kunnen nu niet meer helder denken.
  Mensen haal je spaargeld op en investeer in fysiek, voor het te laat is.
  mvg

 4. jolanda zegt:

  Voor mijn gevoel gaat het nog zeker 3 jaar duren, waarom ?

  Nederland BV heeft zijn bevolking nog niet genoeg verarmd ……………

  Ik zie armoe van Nederland BV in het land maar ook zie ik hier * en dat is Drenthe Zuidoost*

  Dat jeugd * in mijn gezin* al 2 gemakkelijk werk vindt, ik hoor niet anders !

  Vrienden en kennissen allemaal Zzpers hebben werk genoeg om rond te komen, ken zelfs die uur loon 20 euro per uur te laag vinden! En dus werk afslaan !
  Ik moet wel zeggen dat wij hier wat rustiger leven, wat sombere en elke baan opleiding maakt niet uit aanneemt als wij geld willen maken !

  Ook is hier gewoon dat kinderen werken vanaf 12 jaar !

  Dus ik zie twee maatschappijen in 1 land, het landelijk en mijn eigen provinciale en die werelden staan ver weg van elkaar ……

  ik denk dat op lange termijn veel zal veranderen …. het platteland zal favoriet worden en steden lopen leeg ………..

  Mijn hart gaat uit naar vele kinderen straks leven in armoe ………..de nieuwe toekomst

  Groet Jolanda

 5. patricia zegt:

  Het financieel en economisch probleem is erg gecompliceerd geworden en op regionaal en landelijk niveau alleen maar oplosbaar na een totale herschikking van middelen en het monetaire systeem, op wereldniveau. Deze oplossing kan niet aangedragen worden door die landen welke bezwijken onder de grote schulden last. De oplossing kan alleen maar van buiten komen, dat dit niet goedschiks maar alleen kwaadschiks kan daar ben ik van overtuigt. Zij die gevormd zijn door het huidige systeem en zich daaraan vast houden kunnen dat niet. Dat betekent anderen laten meedenken en macht afstaan.
  Slechts als het systeem ontploft is die tijd aangebroken.
  Het zullen nog moeilijke jaren worden.
  mvg