Columns & Artikelen

Tussenstand indices 2016

by Wilge on 1 december 2016

Met nog 1 maand te gaan is dit het overzicht van de indices, koersen en prijzen die we jaarlijks volgen. Elke maand een tussenstand:

tussenstand_2016_goud-en-indices

Verrassingen? Nee, niet echt als je de maandelijkse tussenstanden hebt gevolgd. Of misschien toch wel. Het sentiment voor goud en zilver lijkt zo slecht dat het lijkt alsof “we op verlies staan”. Maar een 10% gemiddeld voor de edelmetalen is toch niet slecht te noemen, laat staan verlies. En het lijkt of de mainindices – die op record hoogtes opereren, op flink winst staat, maar die moeten het gemiddeld met minder dan 10% doen. De AEX belegger komt er helemaal magertjes van af: onder de 4%.

Hoe zal de stand zijn na een volledig jaar. Worden de recent ingeslagen wegen van Bitcoin en palladium verder doorgetrokken, dus omhoog? Zullen goud en zilver hun weg naar beneden werden voortzetten? Nog een maandje te gaan!

 

 

WilgeTussenstand indices 2016