Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 6 februari 2017

Korte evaluatie

Banencijfers buiten de agrarische sector stegen januari met 227.000 en de werkeloosheid nam toe tot 4,8procent, zo berichtten de werkgelegenheidsstatistici vrijdag. Economen gepolst door Reuters hadden een toename van 175.000 verwacht, na de 57.000 in december… Er was echter nauwelijks salarisdruk, met een stijging van slechts 3 cent voor het gemiddelde uurloon en 2,5 procent op jaarbasis. De gemiddelde werkweek was onveranderd, 34,4 uur. De salarisgroei daalde ondanks dat 19 staten afgelopen maand het minimumloon verhoogden. “VS creëerde 227.000 banen in januari, vs. 175,000 verwachte banen” Jeff Cox, CNBC 3 februari 2017.

Na dat nieuws openden de aandelenprijzen in de VS scherp hoger. De Dow Jones Industrial Average steeg met drie cijfers (186 punten) – nadat de markt tot de cijfers uitkwamen dagenlang futloos was. Diverse andere indices gingen het grootste deel van de week omlaag nadat ze vorige week tijdens het vierkant tussen Venus en Saturnus op 27 januari nog pieken van maanden of zelfs jaren hadden neergezet.

Goud en Zilver bleven afgelopen week sterk en gingen naar donderdag 2 februari hun hoogste niveaus sinds november. Ze gingen na de banencijfers van vrijdag iets omlaag. De Euro gedroeg zich net zo, en kwam 2 februari op 1,0828, het hoogste sinds 8 december. Ruwe olie zag ook zijn hoogste prijs sinds de eerste handelsdag van dit jaar, 3 januari, tevens onze 3-sters MMA cruciale omkeerdatum (CRD).

Alles bij elkaar was het een goede week voor markten als start van het Chinese Nieuwe Jaar, het Jaar van de Haan.
 

 

Kortetermijnverwachtingen

Het was echter niet zo’n goede week voor de Amerikaanse nieuwe president, die een nieuwe betekenis geeft aan het Uranische concept van “chaos.” De week ervoor, verbaasde hij velen met zijn onvoorstelbare productiviteit en energie. Een dergelijke golf van inspanningen kan echter een negatieve keerzijde hebben als het niet goed doordacht en uitgevoerd wordt, met oog op de consequenties van de besluiten. Dus begon vorige week met enorme verwarring over zijn reisverbod aan specifieke moslimlanden die ‘… honderden visumhouders in het ongewisse liet’, aldus Karl Rove donderdag in Wall Street Journal. Rove, een trouwe Republikein werkte in de George W. Bushregering. Zijn artikel kreeg de kop mee van “Amateurtijd op het Witte Huis.” Deze chaos kan mede bijgedragen hebben aan de tot vrijdags cijfers zo kalme markt.

De aandelenmarkt eindigde de markt sterk en stoomt nu af op Jupiters retrogradedraaiing 5-6 februari, waarna de Zon op 11 februari (weekend) driehoek Jupiter komt. Normaal gesproken zou dit op stijgende aandelenprijzen wijzen, die ergens in die periode dan een top van enige importantie kunnen zetten. Van normale tijden qua kosmische constellaties kan echter drie weken nauwelijks gesproken worden. De allerkrachtigste uitlijningen van het jaar zijn zich nu in ontwikkeling! Om dat beter te begrijpen herhalen we wat in de vorige marktvooruitblik stond, namelijk:Deze periode begint met een krachtige zonsverduistering (Zuidelijke Maanknoop-eclips) op 27 februari. Dit is doorgaans meer uitdagend dan Noordelijke Maanknoop-eclipsen, en het is exact halverwege Mars die zich bij Uranus voegt en een T-vierkant vormt naar Jupiter en Pluto……… dit is symbolisch voor een grote uitbarsting in wereldgebeurtenissen; dit geweld kan ook iets van natuurlijke aard zijn. Dit is niet de beste tijd om risico’s te nemen waarin men mogelijk gevaar kan lopen.

De kosmische storm houdt hier niet zomaar op. Op 2 maart staan Jupiter en Uranus voor de tweede maal exact opposiet en 4 maart draait Venus retrograde. Jupiter in oppositie met Uranus is het krachtigste aspect dat wij in onderzoeken hebben aangetroffen in termen van samenhang met primaire of grotere cycli in VS-aandelen, binnen 12 handelsdagen. Venus retrograde is bijna net zo sterk, een van de top vijf van geokosmische correlaties met primaire of grotere cycli, eveneens binnen 12 handelsdagen. Deze twee aspecten vinden nu heel dicht bij elkaar plaats en het is binnen een week van de Zonsverduistering conjunct Neptunus (26 februari – 1 maart), welke nog een Niveau 1 aspect is. Als we nu in chaos en verwarring hebben vraag je je af wat er dan kan gebeuren. Het hoeft echter niet alleen door het Witte Huis veroorzaakt te worden, het kan ook door een aankondiging van een centrale bank zijn, zoals de Fed. We zien ook dat deze Venus retrograde deel is van een 8-jarige zodiakronde die in het zelfde zodiakdeel terugkeert. De vorige was 6 maart 2009, waar het dieptepunt (aandelen) van de Grote Recessie was vanwaar een bullmarkt begon. Het zou best symmetrisch zijn als de bullmarkt tot stilstand komt dicht bij Venus’ volgende keerpunt, 4 maart 2017.

 

 

Langetermijngedachten en Mundane Astrologie

De Trumpregering legt Iraanse entiteiten sancties op voor hun veronderstelde rol in raketontwikkeling en terrorisme, in een move die de spanningen tussen Amerika en Teheran waarschijnlijk kan doen toenemen… “VS raakt Iran met nieuwe sancties” Jay Solomon, Wall Street Journal, 3 februari 2017.

Dit onderwerp is uitgebreid besproken in het boek Financiële Vooruitzichten 2017 Book en afgelopen weeks speciale webinar. De inhuldiging van President Trump op 20 januari 2017, op het middaguur was onder een Mars-Saturnus-vierkant op 23-24° Boogschutter en Vissen (beweeglijke tekens). Mars is de oorlogsgod en Saturnus is weerstand. Samen staan ze bekend als de planeten van wereldpolitieke spanningen en mogelijke militaire confrontaties. Omdat het om een inhuldigingskaart gaat, geldt deze dynamiek voor de komende vier jaar. Dit Mars-Saturnus-vierkant maakte een Groot Vierkant met Mars-Neptunus-vierkant op 20-22° Tweelingen en Maagd (beweeglijke tekens) in de VS-oprichtingskaart. In een landenhoroscoop vertegenwoordigt Mars de capaciteit voor oorlog en agressie. Dus zien we meteen het grotere dan normale eventualiteit van een oorlog tijdens deze regerings eerste termijn. Maar met wie?

De huidige regering van Iran werd 1 april 1979 “geboren”. Op die dag was Mars op 25° Vissen en Neptunus op 20° Boogschutter – binnen orb van dezelfde beweeglijke tekengraden als de inhuldigingskaart van 2017 en de Amerikaanse oprichtingskaart. Wederom zien we Mars benadrukt, welke een Groot Vierkant naar de VS-horoscoop vormt. Als dat nog niet genoeg is, toont president Trumps geboortehoroscoop dat hij onder een Maansverduistering werd geboren op 21-22° van Tweelingen-Boogschutter, dezelfde beweeglijke tekens. Maar wacht! De Zonsverduistering op 21 augustus 2017 valt over het midden van de Verenigde Staten en is aan de hemel conjunct Mars – EN het valt op Donald Trumps Mars-Ascendant-samenstand op 26-29° Leeuw.

Dat zijn veel kaarten waarop veel nadruk op Mars. Het hoeft natuurlijk niet op oorlog uit te draaien. Maar zowel Dhr. Trump als het leiderschap van Iran zou zo verstandig zijn om te begrijpen dat geen van beide zich zal terugtrekken. Als spanningen en competitiedrift oplopen, kan het eenvoudig naar een kookpunt toe en dan is militaire actie zeer wel mogelijk. De enige entiteiten die daar voordeel van hebben zijn de producenten van oorlogstuig en zwartemarktenprofiteurs die beide partijen tegen elkaar uitspelen.

Lees hier meer over: Market Timing Digest en de speciale versie voor Goud en Zilver: Market Timing Digest Goud & Zilver

irmaschogt100Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week