Columns & Artikelen

China’s valuta en goud strategie

by Tom Lassing on 9 februari 2017

China heeft een extreem lange termijn strategie met betrekking tot valuta en goud. Door schade en schande zijn ze wijs geworden en daarom hebben ze hun enorme voorraad aan Amerikaanse schuldbewijzen en dollars fors verkleind. Nog altijd houden ze bijna 3 biljoen aan dollargerelateerde bezittingen aan, maar dat is al een flink stuk minder dan voorheen.
Vooral toen na 2008 de VS schaamteloos geld begon bij te drukken zagen de Chinezen in dat die dollarbezittingen in feite hete lucht waren.
Ze hebben daarom vanaf dat moment de goud strategie opgepakt.
Het houdt in dat ze hun dollars inwisselen voor goud. Ook Chinezen zelf worden gestimuleerd om dat te doen.

Niet omdat goud NU een rol in de geldmarkt heeft, maar omdat goud STRAKS een rol in de geldmarkt gaat hebben.
Er komt namelijk een keer een einde aan het dollarsprookje. Zo ging het nog altijd in de geschiedenis.
De methode van Quantative Easing mag dan uniek zijn, het creëren van veel meer geld uit lucht is dat niet. In het verleden was er altijd één definitieve uitkomst en dat was een nieuwe start.

Steeds kon je dan met goud die nieuwe munt veel gunstiger kopen dan met de oude munt.
DAAROM heeft China goud. Niet omdat ze een goudstandaard verwachten, niet omdat ze een definitieve val van de VS verwachten en niet omdat ze het ieder moment verwachten.

De Chinese samenleving bestaat al duizenden jaren. Die hebben geduld op een schaal die wij niet kennen. Ze hebben ook veel meer ervaring met geldontwaarding en gebrek aan vertrouwen in een munt en staat.
Met goud zijn de Chinezen er zeker van dat ze straks goed zullen zitten.
Een goede strategie voor wie genoeg geld heeft om in aandelen, waaronder goudaandelen te zitten en die daarnaast cash heeft wat dan beter in goud aangehouden kan worden.

Beursbox goud- en zilverrapporten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Tom LassingChina’s valuta en goud strategie