Columns & Artikelen

Bitcoin of Goud?

by Nico Pantelis on 9 maart 2017

We krijgen dagelijks tientallen vragen van onze lezers. Het valt ons de jongste dagen weer op, dat we weer meer vragen krijgen over goud. En over Bitcoin. En specifiek een combinatie van de twee!

Zoals de onderstaande vraag, van Patrick:

—————————

Beste Slim Beleggen,

Sinds 2010 volg ik de goud- en zilvermarkt en de mijnaandelen.

Ik vraag me af of de goud (en zilverprijs) onder noemenswaardige druk kan komen te staan door Bitcoin. Bitcoin wordt meer en meer omarmt en ook al is de omvang relatief nog klein, wat is jullie toekomstvisie op de impact op de goud- en zilverkoers.

—————————

Kortweg, komt Patrick’s vraag hier op neer: Bitcoin of Goud?

Wel Patrick, bij Slim Beleggen maken we die keuze niet. We prefereren al jaren een ‘en-en’ strategie, boven een ‘of-of’ aanpak.

Het is niet of goud in uw portefeuille, of bitcoins. U moet gewoon beide activa in uw bezit hebben.

Wie onze analyses volgt, weet dat we al enige tijd gretige kopers zijn van goud, maar dat we ook fervente aanhangers zijn van het Bitcoin-munt. Beide activa hebben ons geen windeieren gelegd.

Goud volgen we al meer dan 10 jaar op, en de resultaten zijn om van te smullen (ondanks de correctie van de voorbije jaren). Bitcoin hebben we meer recent opgepikt. Een jaar geleden, om precies te zijn.

Beide activa verveelvoudigden!

Maar Bitcoin veel sneller dan goud…

 

Het hoeft niet te verbazen dat uw voorkeur dan ook nu uitgaat naar Bitcoin, maar hier willen we toch waarschuwen voor een typische beleggersfout. Zet niet alles in op één renpaard, maar blijven inzetten op de hele renstal!

Goud mag dan wel compleet uit de gratie van beleggers zijn geraakt, precies dat maakt goud wat ons betreft zo enorm aantrekkelijk vandaag.

Let wel, het kan nog een hele poos duren vooraleer goud echt goed losbreekt, naar boven toe. Maar wat ons betreft is dit slechts een kwestie van tijd, maar de beweging komt er vast en zeker aan.

Wil dit zeggen dat je maar beter Bitcoin kan verkopen, en alles op goud inzetten? Nee, ook dat is geen goede keuze.

We hebben recent wel geadviseerd aan de abonnees van het Technologie Rapport om een deel van de Bitcoin-positie te verkopen.

Wie wil weten wat de precieze orders waren, kan dit rapport nog een goed nalezen. Maar er staat ook een ander belangrijk aspect bij. Een cruciaal onderdeel, voor wie grote winsten heeft op ons positief Bitcoin-advies, van exact een jaar geleden.

Hierboven ziet u nogmaals de prijsontwikkeling van Bitcoin, in het voorbije jaar. De vraag van Patrick komt dus niet zo maar uit de lucht gevallen.

Maar we blijven erbij: negeer goud niet! Tenminste, dan doen wij bij Slim Beleggen allerminst.

Meer nog, vlak voor de jaarwisseling hebben we nogmaals een stevige positie in fysiek goud bijgekocht, nadat we in het jaar voordien onze positie in goud- en zilvermijnaandelen aanzienlijk hebben opgetrokken.

Ziet u ook het patroon?

Wat winstneming bij Bitcoin op de weg naar boven, wat aankopen door gevoerd bij goud richting de bodem. Het is precies de manier waarop u als belegger geld kan maken op de beurs: laag kopen, hoog verkopen!

Hopelijk geeft dit antwoord duidelijkheid over wat u moet kiezen: Goud of Bitcoin? Wat ons betreft, hoeft u de keuze niet te maken.

Wil u ook op de hoogte blijven over onze REALTIME adviezen voor Goud of Bitcoin? Dat kan.

Voor GOUD kan u terecht in het Goud & Zilver Rapport

Voor BITCOIN kan u terecht in het Technologie Rapport

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Redactie Edelmetaal-Info: Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologie, Grondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisBitcoin of Goud?