Columns & Artikelen

Gouden resultaten: zwart op wit!

by Nico Pantelis on 20 maart 2017

De Fed trok de rente voor de derde maal op. Aanvankelijk werd dit met applaus onthaald, maar naargelang de week afliep, kreeg de ingreep toch een wrange nasmaak.

Beleggers zijn niet gerust op een goede afloop.

Ten eerste omdat de Fed niet bepaald overtuigend overkwam. Maar nog belangrijker; omdat de effecten in de kredietmarkten er niet naar zijn. Je zou immers verwachten dat, met de hernieuwde economische dynamiek en de oplopende inflatie, de ‘animal spirits’ zouden opflakkeren.

Voor de kredietmarkten betekent dit meer kredietuitgiftes. Maar we zien exact het tegenovergestelde: voor het eerst sinds de crisis, daalt het aantal kredieten!

Toegegeven, er is sedert de kredietcrisis wel wat krediet bijgekomen, maar je zou nu een versnelling omhoog verwachten, niet een terugval. Want in het verleden luidde de eerste daling van commercieel en industrieel krediet in de VS altijd het begin van een recessie in.

Of dit vandaag weer zo zal zijn, valt nog af te wachten. Maar wie dit soort historische gegevens negeert, heeft het straks volledig aan zichzelf te danken, als een belangrijk deel van het vermogen wordt weggevaagd in de aandelenmarkten.

Of in andere markten. Behalve dan goud en zilver. Of nog beter, goudmijnaandelen. Want we kunnen het niet voldoende benadrukken. De edelmetalen, en vooral de zwaar afgestrafte edelmetaalaandelen, blijven voor ons dé veilige haven.

Overigens, in de goudmijnsector zit je niet enkel om dekking voor je kapitaal te zoeken. Wij zitten er met name ook voor de lucratieve rendementen, die er sinds de bodem van 2016 voor het oprapen liggen.

Ook in 2017 is het opnieuw goed raak. De volgende grafiek spreekt boekdelen…

 

U ziet op de eerste grafiek goudmijnaandelen (HUI-index) afgezet tegen residentieel vastgoed (retail REIT’s). Goudmijnaandelen deden het dit jaar al bijna 14% beter dan vastgoed.

Maar goudmijnaandelen deden het ook beduidende beter ten opzichte van andere activa:

 • Goudmijen vs Obligaties: +7,3%
 • Goudmijnen vs Aandelen: +1,3%
 • Goudmijnen vs Goud: +0,4%

Enkel de prijs van fysiek goud weet momenteel nog aardig in de buurt van goudmijnen te blijven, maar we verwachten dat ook hier, op termijn, snel verandering in komt. Voor een vollediger beeld, kan je daarom eens kijken naar dezelfde grafieken, vanaf de ingang van 2016.

 • Goudmijnen vs Vastgoed: +92,87%
 • Goudmijnen vs Obligaties: +78,10%
 • Goudmijnen vs Aandelen: +46,48%
 • Goudmijnen vs Goud: +51,56%

Goudmijnaandelen overklasten alles en iedereen!

Zo ziet u maar, goud moet het over een langere periode ook afleggen tegenover goudmijnaandelen. En dat is niet zo verwonderlijk: goudmijnen handelen steeds met een forse hefboom versus goud, in een bull market.

En aan deze bull market hoef je, met dergelijke uitslagen, niet meer te twijfelen. Dit is al lang geen bounce meer, maar een structurele beweging omhoog. Momenteel komen we uit een consolidatieperiode, en maken we ons op voor de volgende rit omhoog.

Op de technische grafiek van de goudmijnaandelen, wordt een omgekeerd hoofd-schouder-patroon afgerond. Bij de volgende opstoot gaan we de recent top, rond 280 op de grafiek (blauwe lijn).

Vanaf het huidige niveau alweer bijna 100 punten voor de HUI…

En dan moet het echte geweld nog gaan beginnen, zoals u ziet op de grafiek. De volgende weerstandsniveaus liggen immers op 400 punten (groene lijn), en ruim boven 500 punten (rode lijn).

Het kan razendsnel gerealiseerd zijn, als de trend van 2016 doorzet naar 2017.

Eenmaal boven 500, komen de voormalige records (boven 600) binnen handbereik. Dus het lijkt in eerste opzicht allemaal onbereikbaar, vanaf het huidige lage niveau, maar in de praktijk kunnen we serieuze stappen zetten, op amper enkele maanden.

We hebben het vaak genoeg gezien, in het verleden.

We blijven dus onverwijld bij onze stelling; goudmijnaandelen zijn momenteel hét koopje op de beurs. En dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Als een index het potentieel heeft om te verdubbelen, of zelfs te verdrievoudigen, dan mag u er gerust van op aan dat de BESTE GOUDMIJNEN in de sector er als een raket vandoor gaan.

Dat is niet zo maar een wilde uitspraak. Nee hoor, een snelle blik naar onze modellen voor het Goud & Zilver Rapport zeggen meteen voldoende. Want ja, dat is het voordeel van een analyserapport opstellen en bijhouden, je beschikt over massa’s aan historische data.

De HUI-index staat sinds het begin van 2016 op bijna +76%. Lang niet slecht, voor een sector. Maar dit cijfer verbleekt bij de TOP 5 van de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport.

De bovenstaande tabel komt uit onze eigen excelfiles. Het wordt meteen duidelijk wat de kracht van goede individuele goudmijnaandelen kan zijn. Geen enkel aandeel in de TOP 5 heeft minder dan 200% winst, op een jaar en enkele maanden.

Nu horen we u al denken, ‘ja, zo heb je makkelijk praten, enkel de beste aandelen laten zien’. Maar ook dat argument vegen we met het Goud & Zilver Rapport, met gemak van tafel.

Immers, het gemiddeld gewogen rendement voor de complete Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport bedroeg bijna 100%, over dezelfde periode. Oftewel, met het Goud & Zilver Rapport realiseerde u een outperformance van 25% ten opzichte van de sector.

U mag onze resultaten eens gaan vergelijken met wat fondsen in deze sector. De resultaten zullen u enorm gaan verrassen: positief voor ons, en iets minder voor de rest. 🙂

Kortom, met het Goud & Zilver Rapport bent u bij het juiste adres, indien u wil scoren in de nieuwe bull market van goud- en zilvermijnaandelen.

Nu maandag verschijnt er overigens weer een kakelverse editie van het Goud & Zilver Rapport, met daarin de nieuwste bevindingen van het analistenteam, tijdens hun recente bezoek aan de PDAC in Canada, de jaarlijkse hoogmis voor de sector.

We hebben hun reportage al mogen inlezen, en hun vaststellingen zijn zonder meer verbazingwekkend. En toch ook weer niet, want ze hebben het al veel vaker aangekondigd. Maar toch blijft het opmerkelijk om dergelijke ontwikkelingen met eigen ogen te zien, terwijl je ze eerder had voorspeld.

Waar we het hier precies over hebben, dat leest u aanstaande maandag in het nieuwe Goud & Zilver Rapport. De consequenties kunnen enorm worden, voor bepaalde onderdelen, segmenten en bedrijven actief in deze sector.

Als kers op de taart nemen onze analisten u tevens mee naar een gesloten bijeenkomst van een van de topbedrijven, in deze sector. Op dit event waren alle bobo’s van de goudmijnsector uitgenodigd, en ook ons team kreeg het klaar om in smoking de geheime informatie te aanhoren.

Wat de topmannen te vertellen hadden, lezen onze abonnees van het Goud & Zilver Rapport, aanstaande maandag uit eerste hand.

>>> ABONNEER OP HET NIEUWE GOUD & ZILVER RAPPORT

En alsof dit alles nog niet voldoende is, worden abonnees van het Goud & Zilver Rapport bovendien nog eens extra verwend. Wie vandaag een abonnement neemt op het Goud & Zilver Rapport, krijgt er GRATIS een abonnement op het TA Rapport bovenop.

 • Dat is een direct voordeel van 149 euro voor wie intekent op het Goud & Zilver voor 1 jaar.
 • Of een direct voordeel van maar liefst 199 euro voor wie 2 jaar intekent op het Goud & Zilver Rapport.

Dan heeft u niet enkel toegang tot de BESTE GOUDMIJNAANDELEN, maar ook tevens tot de scherpste timing tool voor de beurs.

 

Afgelopen vrijdag leverde het technisch analistenteam van het TA Rapport hun nieuwste visie op de markten, met een speciale focus op:

 • GOUD
 • CHINA
 • EURO
 • FRANKRIJK

Stuk voor stuk TA-analyses, waar u echt iets aan heeft. Zo voorspelde ons TA-team perfect de richting van de goudprijs, in de recente maanden. Kijk maar zelf, op de volgende grafiek.

En ook hun nieuwste aannames voor China zitten er pal bovenop!

Tja, enkele grafieken zeggen soms meer dan duizend woorden.

Dit alles, kan ook het uwe worden. Gewoonweg intekenen op een of twee jaar op het Goud & Zilver Rapport, en uw gratis aansluiting voor dezelfde periode op het TA Rapport wordt binnen een etmaal geregeld!

Maak er gebruik van, want over 48 uur eindigt dit mooie en zeer interessante aanbod.

Het zou erg jammer zijn, als u deze deal misloopt, voor wie wil beleggen in de goudmarkt.

Direct activeren kan via de twee onderstaande buttons:

1 jaar Goud & Zilver Rapport + gratis 1 jaar TA Rapport

2 jaar Goud & Zilver Rapport + gratis 2 jaar TA Rapport

Prettig weekend,

Slim Beleggen

P.s. Wanneer u gebruik maakt van deze aanbieding, duurt het ongeveer 12 uur, voordat uw account is bijgewerkt met het TA Rapport.

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Redactie Edelmetaal-Info: Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologie, Grondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisGouden resultaten: zwart op wit!