Columns & Artikelen

Deze high-tech grondstoffen moet u hebben!

by Nico Pantelis on 3 april 2017

Het eerste kwartaal van 2017 behoort tot de geschiedenisboeken. En in tegenstelling tot wat de media u doet geloven, namelijk dat de traditionele aandelenmarkten tot de top van de markt behoren, zijn het de buitenbeentjes die er opnieuw met de trofee vandoor gaan.

Hieronder ziet u de TOP 5 van Q1 2017:

Grondstoffen – specifiek de metalen – en technologie waren de hoogvliegers!

Komt u bekend voor? Dat kan wel zijn, want het zijn de favoriete beursonderdelen van Slim Beleggen!

Dit zijn wat ons betreft de beste marktsegmenten, om te profiteren in tijden van oplopende inflatie. En die prijsstijgingen, worden inmiddels hardnekkig.

Daar waar we eerder nog inflatie op hoofdlijnen zagen oplopen – inclusief energie en voeding – zien we nu ook dat de kerninflatieexclusief energie en voeding – drastisch begint op te lopen.

Volgens de statistieken en projecties, kan er volgend jaar, rond deze periode, sprake zijn van circa 3% of meer. Vergeet niet, we komen van minder dan 1% (!) aan het begin van dit decennium.

Op de bovenstaande LT grafiek kan u goed zien dat de kerninflatie in de VS op het randje van uitbreken staat. We kunnen u verzekeren, bij een kerninflatie van meer dan 3%, gaan alle alarmbellen rinkelen.

Dit straalt momenteel af op onze favoriete activa. Want wie onze analyses al enige tijd volgt, weet dat we voluit inzetten op een inflatoire toekomst. Voor ons bestaan er immers weinig andere ‘soepele’ opties om de megalomane schuldenbergen, wereldwijd, te bestrijden.

Metalen en high-tech, dus.

Of nog beter, wat dacht u van high-tech metalen?!

Dit zijn metalen die de basis vormen voor alle nieuwe technologische ontwikkelingen, die op ons afkomen. Smartphones, zonnecellen, energie-efficientie toestellen, nieuwe generatie batterijen, …

 

Alles bevat kostbare metalen.

En het beste van alles is: deze metalen worden door beleggers gepercipieerd als saai!

Zink, nikkel, lithium, … saai zegt u? Ze vormen nochtans de basis voor de imperiums waarop Apple, Facebook of Tesla worden gebouwd. En er is steeds meer van nodig, zien we aan allerlei statistieken.

Van lithium is inmiddels wel geweten, dat dit metaal gegeerd is. Veel elektrische wagens zitten volgepropt met lithium-batterijen. De vraag naar lithium rees in de voorbije jaren al de pan uit, en zal dat in de komende tien jaar blijven doen.

Op de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien, hoe de vraag naar lithium in de komende jaren zal versnellen, als elektrische wagens het straatbeeld zullen domineren.

Maar er is meer nog dan enkel lithium, voor dergelijke wagens of andere toepassingen voor de opslag van energie. Ook de vraag naar zink of nikkel steeg al exponentieel in de afgelopen jaren, en zal dat blijven doen in het volgende decennium.

Wie nu niet op deze trein zit, zal de belangrijke welvaartstransfer van de volgende generatie, compleet aan zich zien voorbij gaan. Natuurlijk, je kan dan bij de pakken blijven zitten. Of je kan ermee aan de slag, en net zoals Elon Musk (oprichter van Tesla) de belangrijkste metalen opslaan.

Bij het Grondstoffen Rapport leggen we steeds meer de focus op deze high-tech metalen. Het zijn de grondstoffen van onze toekomst. Zonder deze metalen, geen maatschappelijk voortuitgang. Zo eenvoudig kan je dat zien.

Via de aankoop van enkele belangrijke strategische bedrijven, actief in de ontginning van deze metalen, leg je de hand op deze toekomst. En de kunst zit erin om de pure-plays te kopen. Want zink, nikkel of lithium worden veelal geassocieerd met de grote mijnbouwbedrijven.

En dat klopt ook. Deze metalen waren jarenlang zo saai, dat enkel de grote spelers ze nog wilden ontginnen. Maar nu deze metalen weer sexy worden, is het de kunst om de kleinere, pure spelers te kopen. Deze aandelen zijn letterlijk en figuurlijk goud waard.

Het zijn tevens dé ultieme overnamekandidaten voor de grote spelers, die hun reserves (door de exponentiële vraag) zienderogen zien slinken. De drang om te gaan shoppen, wordt erg groot.

De Selectielijst van het Grondstoffen Rapport zit vol met dit soort bedrijven, en is in de afgelopen maanden en jaren omgebouwd naar een grote blootstelling aan deze high-tech metalenzink,nikkel, lithium, zilver, koper, … stuk voor stuk van onschatbare waarde!

Ontdek aanstaande maandag de nieuwste editie van het Grondstoffen Rapport, waar deze high-tech metalen opnieuw de kern van de analyse uitmaaken.

Maar er staat natuurlijk nog veel meer op het programma, voor het Grondstoffen Rapport. Ook het thema ‘energie’ wordt weer aangesneden, want dit blijft zonder enige twijfel het grootste vraagstuk voor onze maatschappij.

Olie en uranium zijn twee energiegrondstoffen, die aandacht krijgen in dit rapport.

We nodigen u graag u om onze analyses, nu maandag te downloaden. Bovendien nodigen we u tevens uit om onze nieuwe tarieven te bekijken via de volgende link:

https://slimbeleggen.com/subscription/?group=trends

U zal zien dat de tarieven voor één maand en één jaar, zijn opgetrokken.

Maar de tweejarige abonnementen hebben we voorlopig zo gelaten. Wie voor een langetermijn relatie kiest, heeft bij ons een streepje voor! 😉

En je maakt sowieso nog altijd aanspraak op de 40% korting, bij een 2j COMBI.

Het loont dus nog altijd meer dan de moeite, om in te tekenen. Zo bent u gewapend tegen de uitdagende toekomst, met uw vermogen.

Ja, ik wil beleggen in HIGH TECH GRONDSTOFFEN

Prettig weekend,

Slim Beleggen

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Redactie Edelmetaal-Info: Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologie, Grondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisDeze high-tech grondstoffen moet u hebben!