Columns & Artikelen

Tussenbalans koersen

by Wilge on 1 juni 2017

Na 5 maanden 2017 zien we het volgende overzicht:

Voor de euro/dollar verhouding is ruim 3 cent verschoven tov van vorige maand en ruim 7 cent tov 1 januari. In het vorige maandoverzicht stond de koers nog op 1,09, nu staan ‘we’ weer boven de 1,12. En hoewel we vaak over koersen en prijzen in dollars spreken en schrijven is het vele handiger om te kijken wat ze in euro’s doen. Dan zie je dus dat er aanmerkelijk verschillen in de procenten rendement zit. Enkele staan zelfs in het rood voor ons Europeanen.

Wat zien we nog meer:

  • Een andere opmerkelijk gegeven is dat de mijnbouwindices achterblijven tov de metaalprijzen. Vooral de juniormijnbouwers doen het slecht.
  • Dat Bitcoin bovenaan staat verrast waarschijnlijk niemand. Of dat terecht is of niet, het is zo.
  • De AEX doet het beter dan de Amerikaanse indices.
  • Platina doet het mar hele matig als we de prijs van het metaal bekijken. De prijs van palladium lijk af te stevenen op pariteit met platinumprijs. En waar is de tijd dat platinum veel duurder was dan goud?

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeTussenbalans koersen