Columns & Artikelen

Ook GOUD breekt uit!

by Nico Pantelis on 29 augustus 2017

We zitten tegenwoordig compleet in de ‘zone’.

We scoren het ene doelpunt, na het andere. Eerder nog lieten we u zien dat de koperprijs uitbrak. Afgelopen weekend was het de beurt aan Chinese aandelen, om uit te breken.

En gisteren was het eindelijk zo ver voor goud.

De prijs van het gele edelmetaal brak finaal door de zware barrière van $1.300. Hier zitten we al maanden op te wachten, en we waren blijkbaar niet de enige.

Meteen schoot de prijs door richting $1.310…

Dit is geweldig nieuws, zonder meer. Want we moeten helaas nog enkel dagen geduld oefenen, vooraleer deze uitbraak daadwerkelijk bevestigd wordt.

Aanstaande donderdag, de laatste dag van de maand, weten we meer. Als de prijs van goud dan definitief kan afsluiten boven het 12-maands gemiddelde, dan hebben we 2 maanden van confirmatie op rij, en hebben we een nieuwe uptrend te pakken.

Voor de volledigheid, het 12-maands gemiddelde ligt vandaag op $1.250.

Het moet al erg mislopen in de komende dagen, wil dit niet lukken. Uiteraard, met goud weet je maar nooit, dus we houden nog enige slag om de arm.

Maar zoals we het nu zien, kan dit amper nog fout gaan. Alle belangrijke events voor augustus zijn gepasseerd. Enkel een centrale bankier of een ramp zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Goud is los, zoals dat heet.

En dat levert niet altijd de garantie tot succes op, maar als de trend doorzet, dan zijn de goudrallies meestal indrukwekkend. De onderstaande grafiek laat dit goed zien.

Op de grafiek ziet u het trendsysteem (versus kopen & houden), telkens de goudprijs uitbraak na het overschrijden van het 12-maands gemiddelde, voor 2 periodes.

Wat leert ons de data van het trend-systeem?

  • Op de eerste plaats dat een deel van de uitbraken afloopt op een sisser. Maar de schade is vervolgens ook verwaarloosbaar.
  • Op de tweede plaats – en dit is wellicht het allerbelangrijkste – als de goudrally wel doorzet, dan zijn de resultaten spectaculair!

Conclusie: nieuwe trends in de goudmarkt, kunnen bijzonder krachtig uitwerken.

U kan maar beter positie innemen, als de markt u dit adviseert…

En aangezien we alweer maanden wachten op een dergelijke doorbraak, is de kans er groot dat we voor een enorme beweging staan. Als de geschiedenis dan enige raadgever mag zijn, dan tikken we binnenkort het voormalige seculaire steunniveau (nu weerstand) van $1.550 aan.

Op dat moment, moeten we de situatie opnieuw analyseren. Maar dit is wat er nu op tafel ligt: een rally van $250. Lang niet slecht, want het vertegenwoordigt een klim van bijna 20%.

Zeker niet slecht. Maar wat ons betreft moet u voor het echte spektakel, bij de goudmijnaandelen zijn. Want $250 extra, maakt een wereld van verschil voor een goudproducent.

Rekent u maar even mee…

Vandaag noteert goud aan $1.300. De gemiddelde all-in productiekost van een ounce goud, ligt tegenwoordig rond $900. Dat maakt een brutowinst van $400.

Als daar op korte termijn (bv. 3 maanden) $250 bijkomt, dan stijgt de brutowinst van $400 naar $650, oftewel een winststijging van 62,5%.

We kunnen u verzekeren, dergelijke hefboomwerking heeft een indrukwekkende uitwerking op de beurskoers, in deze sector. Want niet enkel schieten hun winsten met meer dan 60 procent omhoog, ook het uitzicht op meer wakkert de ‘animal spirits’ in de markt aan.

Het gevolg is dat een lawine aan kooporders op gang komt. Daar kregen we gisteren al een voorproefje van. Goud steeg met 1,6%, maar de HUI-index (goud- & zilvermijnaandelen) dikte 4% aan.

En dit terwijl de goudmijnsector een van de sectoren is waar belegger de grootste short op hebben.

U hoeft ons niet te geloven, zelfs experts zoals Fred Hickey zijn het er grondig mee eens.

Nooit eerder waren de shorts zo nadrukkelijk aanwezig in het goudcomplex, als vandaag. Dit kan niet anders dan vuurwerk opleveren.

Ga maar zitten voor een ongelofelijk schouwspel in de komende dagen, want de belangen zijn enorm, en de massa zit weer eens van de verkeerde kant van het schip.

Wie slim is, zit vandaag ook met een flink deel van z’n vermogen in goud- en zilvermijnaandelen. Liefst van alles, de beste kwaliteit! Want in de goudmijn ETFs zit ook heel wat troep, aan bedrijven.

Die troep kan de prestatie van je portefeuille serieus onderdrukken, vooral in de beginfase van een nieuwe stierenmarkt. Wie de verkeerde goudmijnaandelen in portefeuille heeft, kan zelfs volledig naast de trofee grijpen, voor een langere periode.

Dat wil je niet. Je wil nu positioneren in de BESTE GOUDMIJNAANDELEN.

Die selectie maken we al op voorhand voor u, in het Goud & Zilver Rapport. De analisten van dienst maken op basis van een grondige selectieprocedures, het leven voor u erg simpel.

Laat het maandenlange onderzoekswerk aan u passeren, want die tijd heeft u niet meer. Vandaag intekenen op het Goud & Zilver Rapport betekent niet enkel een besparing van tijd, maar ook instant toegang tot potentiële toprendementen!

 

BEKIJK HIER ONZE PREMIUM GOUD- & ZILVERMIJN SELECTIE

 

Zoals gezegd, we krijgen kriebels in onze buik, bij Slim Beleggen. Alle stukken vallen op hun plek.

Dit zijn van die unieke momenten in de geschiedenis, die je als belegger absoluut niet wil missen. Want er zijn waanzinnige rendementen in aantocht, als de geschiedenis een beetje rijmt.

Wie dus echt slim wil beleggen, die doet zichzelf een plezier met ons TRENDS COMBI aanbod. Dit omvat de vier unieke Trends Rapporten van Slim Beleggen, verpakt met stevige kortingen.

En dat zijn niet toevallig de VIER BESTE TRENDS van dit moment:

  • Technologie / Crypto
  • Grondstoffen
  • Groeimarkten
  • Goud & Zilver

Wie intekent op 12 maanden COMBI TRENDS, kan een korting van 25% bekomen.

>>> KLIK HIER VOOR -25%

Maar het wordt nog veel beter, want…

Wie inteken voor 24 maanden COMBI TRENDS, die ontvangt een directe korting van 40%!

>>> KLIK HIER VOOR -40%

Dat zijn kortingen, die het verschil maken.

En dit is het perfecte moment om uw portefeuille helemaal in gereedheid te brengen, voor een waanzinnig najaar. De vonken zullen er vanaf spatten.

U zit bij ons op de eerste rij, voor dit nieuwe beursfeest…

 

JA! Ik wil die 40% korting nu ontvangen

 

Nico Pantelis

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Nico PantelisOok GOUD breekt uit!