Columns & Artikelen

2018: overzicht na 1 maand

by Wilge on 1 februari 2018

Overduidelijk dat de daling van de dollar en/of de stijging van de euro een grote rol spelen:

NB. Ik heb naar aanleiding van een opmerking (dank daarvoor) de tabel aangepast. Rhodium had de verkeerde koers. En dat scheelt nogal. Staat daarmee namelijk op de eerste plaats en zelfs voor euro-bezitters interessant.

Voor de beleggers in eurolanden is de eerste maand van 2018 geen victorie. De bitcoin bezitters al helemaal niet. En of zij hun bitcoins op tijd omgezet hebben naar goud? Ik waag dat te betwijfelen. Goud mag dan wel in dollars zijn gestegen, maar komt dat echt door enorme verkopen?

Palladium/Platina
Na een record jaar voor palladium moet die prijs een stapje terug. De prijs van Platina kwam zelfs weer even boven de 1000 dollar. Pariteit lijkt weer in zicht.

Mainstraim indices
Of de mainstraim indices als de NASDAQ, AEX en DJIA deze uptrend zullen vasthouden is natuurlijk koffiedik kijken, maar met een beetje verstand is dit niet vol te houden.

REMX
Erg overtuigend is de REMX ook niet aan het jaar begonnen, zeker niet als ik overal lees dat ” de grondstoffen het wel gaan doen dit jaar”.

DOLLAR/EURO
Wordt het tijd dat de Amerikanen hun Euro’s weer gaan verkopen, of gaat de dollar nog verder de dieperik in of stijgt de euro nog verder dan we voor mogelijk houden?

Ik heb ook deze van een paar dagen geleden er nog maar even onder geplakt:

 

Wilge2018: overzicht na 1 maand