Columns & Artikelen

Neen aan de oorlog met Iran

by Brecht Arnaert on 21 mei 2018

In 1935 gaf Generaal-Majoor Smedley Butler een speech met als titel “War is a Racket”. Hij maakte er een klein boekje van met slechts vijf hoofdstukken: 1) Oorlog is oplichterij 2) Wie verdient eraan? 3) Wie betaalt voor oorlog? 4) Hoe deze oplichterij te stoppen en 5) Weg met oorlog! Mocht ik meer tijd hebben, dan zou ik het vertalen, maar in de tussentijd kan ik u wel de belangrijkste antwoorden op die vragen meegeven.

Waarom is oorlog oplichterij? Omdat het nooit gaat waarover men zegt dat het gaat. Het gaat niet over waarden zoals Verlichting, of democratie, of, godbetert, de lamlendige fictie die we mensenrechten noemen. Vandaag wil het Westen oorlog met Iran, op basis van allerlei onbewezen voorwendsels, maar geen haan die kraait naar het feit dat Trump te Riyadh een surrealistisch zwaardendansje uitvoert met één van de meest onmenselijke regimes ter wereld. Finaal is het business, en wel een heel cynische. Consistentie: nul.

De tweede vraag is nog gemakkelijker te beantwoorden. Sinds Napoleon (hand in vest, hidden hand, vrijmetselarij) namelijk, zijn alle oorlogen gefinancierd langs beide kanten. Focus u dus niet op de winsten van de oorlogsindustrie as such: een kruisraket kost inderdaad bijna 2 miljoen USD per stuk, maar dat zijn peanuts. Waar het over gaat zijn de schulden die worden aangegaan om een oorlog in zijn geheel te voeren. Het is geen toeval, bijvoorbeeld, dat in 1914 quasi alle landen van de goudstandaard afgingen. En ook niet dat toen belastingen ingevoerd werden.

De derde vraag is daarmee ook alweer beantwoord. Er is geen geld voor de sociale zekerheid, nee, want die kost veel te veel. Maar 100 miljoen voor een F-35 vliegmachien, die niet eens veilig kan vliegen bij onweer en zelfs van op afstand door de Amerikanen teruggeroepen kan worden – bye bye militaire soevereiniteit – daar is dan weer geen debat over. En dan zie ik de zatlap in Café Derby. Ik vraag me af wat iemand aanzet om zo te beginnen drinken. De uitzichtloosheid temidden de perversie misschien?

 

Voor wie zou denken dat ik een links discours voer: geenszins. Ik ben zo rechts als de pest – zo ongelofelijk rechts zelfs dat ik de moderne versie van de democratie in zijn geheel verwerp. Wie er goed over nadenkt, namelijk, die ziet in dat dit neerkomt op nog maar eens een soort oorlog: die tussen de klassen. Liberalen bevechten socialisten, en in het niemandsland daartussen wordt de civiele samenleving vermalen tot pulp, massa, domdenkend voer voor de monetaire kanonnen van de centrale bankiers. Want vergis u niet: politiek links en politiek rechts zijn door hén uitgevonden.

Als ik overigens zeg dat ik zo rechts als de pest ben, dan bedoel ik daarmee niet dat ik een blind geloof heb in de vrije markt, of extreem-rechtse sympathieën zou hebben. Geenszins. De slachtoffers van de gulags en de concentratiekampen vertellen dezelfde verhalen. Als ik zeg dat ik zo rechts ben als de pest, dan bedoel ik daarmee dat ik aan de rechterhand van de Vader wil zitten. Ik wil het besef verspreiden dat Links en Rechts uitgevonden is door Onder, en dit als deel van een perpetuele oorlog tegen Boven.

Mocht dat Chinees voor u zijn, dan raad ik u aan dit nummer met aandacht te lezen. Ik zet er mijn eigen politieke filosofie in uitéén, wat meteen leidt tot een nieuw politiek spectrum. Net zoals een 2D-wezen zich namelijk niet kan voorstellen dat er wel eens een 3D-werkelijkheid zou kunnen zitten achter wat “normaal” lijkt, net op die manier beseffen mensen niet dat er 4D-chess wordt gespeeld met hun 3D-geesten. Daarmee is meteen ook de vierde vraag beantwoord: enkel wanneer we de zaken correct benoemen kunnen we de leugen doorzien. Toen ik het ontdekte was ik er … ondersteboven van.

Meer analyses, leugens, twijfels, waar- en onwaarheden over het monetaire stelsel treft u aan in mijn nieuwsbrieven op de website van MACRO Trends.

 

Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends

 

PS. Ik ben als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en ben sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends. Ik zal u bijstaan in het maken van de juiste beleggingskeuzes. Iets wat momenteel niet zo gemakkelijk is.

Onder mijn leiding is de oorspronkelijke opzet van MACRO Trends verschoven van een blaadje over goud- en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem en hoe u zich daarop kunt voorbereiden.

De komende tijd wordt het grote geld niet verdiend door extra risico te nemen, maar juist door minder risico te nemen

Dat klinkt interessant, maar het roept misschien wel vragen bij u op. Alle reden om mijn recente werk eens te lezen. U kunt het vandaag gratis aanvragen.

 

De Monetaire MatrixGratis rapport!

Wie zich vandaag inschrijft op de gratis nieuwsbrief van MACRO Trends, krijgt geheel kosteloos mijn laatste werk toegestuurd onder de titel ‘De Monetaire Matrix’. Ik beloof u dat het u zal ontwaken. Dat klinkt misschien wat beladen, maar er is veel aan de hand momenteel. Het meeste is voor de massa niet zichtbaar. Ik gun u een kijkje achter de schermen.

Scherp uw geest!

Schrijf u onderstaand in:

 KLIK HIER

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Brecht ArnaertNeen aan de oorlog met Iran