Columns & Artikelen

De dollar is weer aan het stijgen!

by Jack Hoogland on 20 juni 2018

Afgelopen vrijdag verwees ik er al even naar in dit artikel. De dollar is weer aan het stijgen. Dit omdat er buiten de VS een tekort aan liquiditeit in dollars is.

Op de grafiek hieronder zien we dat de dollar-index op het punt staat om door de belangrijke weerstand van 95 te breken.

Een stijgende dollar in combinatie met een stijgende Amerikaanse rente heeft enorme effecten op de wereldeconomie, op verschillende beurzen en op verschillende valuta.

Een spoor van economische vernieling
Daarnaast zorgt een stijgende dollar ervoor dat niet-Amerikaanse bedrijven wereldwijd die de afgelopen jaren leningen in dollars (vanwege lage rente) zijn aangegaan, nu zwaar onder druk komen te staan.

Ik las vorige week dat er inmiddels voor maar liefst $13.000 miljard aan dollarleningen buiten de VS uitstaan.

Als bedrijven die leningen uit nood gaan omzetten in leningen in lokale valuta, dan versterkt dat de dollarstijging alleen maar verder, waardoor bedrijven (en hele landen, zie Argentinië) nog meer onder druk komen te staan.

De kans is dan ook zéér groot dat de dollar nog een tijd lang zal blijven stijgen. En dat deze stijgende dollar een spoor van economische vernieling zal achterlaten.

Diverse signalen
De afgelopen weken stuurden we onze dollarrapport-abonnees al diverse signalen, die grotendeels al op mooie winsten staan. Die winsten zijn echter nog maar het begin.

Vandaag sturen we een nieuw signaal uit. Met een unieke risico/rendement verhouding.

Slechts 1% risico. Een veelvoud aan potentieel rendement.
We sturen een signaal uit voor een ETF waarop het risico slechts 1% bedraagt. Terwijl het potentiële rendement misschien wel kan oplopen tot 40% of 50%. Of zelfs meer.

Een betere risico/rendement verhouding kan je als belegger niet krijgen.

Profiteer mee van de enorme gevolgen die de stijgende dollar veroorzaakt!
Bestel hier dit unieke rapport.

 

Inflatie en manipulatie

Schrijf ik vrijdag een mooi artikel waarin ik u vertel dat zilver uitbreekt, krijgt zilver (en goud) dezelfde dag een enorme tik op de neus.

Als je de tweet hieronder bekijkt, dan weet je direct dat die hele daling pure manipulatie op de futures markt is.

Iemand heeft voor ongelofelijk hoge bedragen short posities ingenomen met als doel de prijs te drukken op het moment dat zilver definitief dreigt uit te breken.

Punt is echter dat al die ingenomen short posities ook weer een keer gesloten moeten worden. Dus moeten worden teruggekocht.

Dat kan wel eens een dure grap worden voor degene die al die short posities heeft ingenomen.

(Manipulatie is van alle tijden en zie je in alle soorten beleggingen, dus ook in goud en zilver. Ook eind jaren ’60 en eind jaren ’90 werden goud en zilver zwaar gemanipuleerd. Waarna in de jaren ’70 en de jaren ’00 enorme prijsstijgingen volgden. Manipulatie is dan ook altijd een tijdelijk fenomeen.)

Inflatie is fors aan het stijgen
Hieronder zien we dat inflatie in de eurozone inmiddels is gestegen naar 1,9%. En we zien vooral dat de inflatietrend stijgend is. De komende maanden zal inflatie tot fors boven 2% stijgen.

In de VS is inflatie zelfs al gestegen naar 2,8%. Ook hier zien we dat de trend stijgend is. Dat inflatie nu ieder moment boven 3% kan stijgen.

Zowel in de VS en in Europa zijn we hard op weg naar het hoogste inflatieniveau van de afgelopen vijf jaar.

Doe daar een zéér snel oplopende Amerikaanse staatsschuld én een handelsoorlogje bij en je kunt binnen de kortste keren tegen stagflatie aan zitten kijken.

Betere omstandigheden kan je voor goud en zilver niet bedenken.

Lager risico. Hoger koerspotentieel.

Afgelopen vrijdag vertelde ik u dat we onze TopAandelen-abonnees die dag een extra goudtip en een extra zilvertip toestuurden.

Van twee bedrijven die dit jaar 9% tot zelfs 64% hogere productie zullen hebben.

Het enige gevolg van de daling van vrijdag is dat onze abonnees deze tips konden aankopen voor een lagere koers, die dichter bij het door ons aangegeven stop-loss niveau ligt.

Waardoor het neerwaarts risico lager, en het koerspotentieel alleen maar hoger is geworden.

Twee gratis supertips met lager risico, hoger koerspotentieel
Als nieuwe TopAandelen-abonnee profiteert u van twee gratis extra supertips, die nu zelfs een lager risico en nóg hoger koerspotentieel hebben.
Klik hier om ook TopAandelen-abonnee te worden!

Jack Hoogland

 

Jack geeft oa 2 interessante media uit: Stocktradingnieuws en Topaandelen met het bekende Super Rendement Rapport

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen,maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Jack HooglandDe dollar is weer aan het stijgen!