Columns & Artikelen

Een half jaar 2018

by Wilge on 2 juli 2018

Een overzicht na een half jaar 2018 van de indices en koersen van edelmetalen en valuta die we volgen op Edelmetaal-Info:

Echt vrolijk zullen beleggers niet worden van 2018. Maar dat hangt natuurlijk vooral af op welke koers je bent ingestapt. Of dat je op tijd bent uitgestapt. Maar al met al: veel rood op de borden.

Grote winnaar blijft het edelmetaal rhodium. Een ook de Nasdaq doet het niet verkeerd.

De “verbruiks” edelmetalen zilver, palladium en platina zakken verder weg. Zilver kende de laatste 6 maanden 3x even een top boven de 17 dollar en zilverbulls waren gelijk euforisch, maar langer dan een paar dagen hebben die toppen niet geduurd:

 

Een overzicht van zilver in enkele valuta’s vanaf 2003 in procenten groei:

Een overzicht van goud in enkele valuta’s vanaf 2003 in procenten groei:

 

Ook de REMX zakt steeds verder weg. De index van een bekende ETF met Rare Earth en andere kritische en strategische metalen, leek rond de jaarwisseling juist met een mooi opmars bezig te zijn, maar sindsdien is het bergafwaarts gegaan:

 

 

Meer info over deze metalen vind je hier.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur heeft posities of belangen in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeEen half jaar 2018