Columns & Artikelen

Nothingburger

by Maarten Verheyen on 25 september 2018

Het Denver Gold Forum is de plaats waar het grote publiek Novo Resources leerde kennen.

Een jaar geleden werden beleggers met verstomming geslagen toen ze via een livestream konden volgen hoe nuggets uit de grond werden gehaald.

Ook voor de presentatie die Quinton Hennigh dit jaar voor ons in Denver in petto had, waren de verwachtingen hoog gespannen.

Tijdens een interview vorige week gaf hij nog aan dat hij “heel interessante info heeft en zijn best zal doen om een update te geven over de bulk samples van Purdy’s Reward”.

Het gevoel bij beleggers? Eindelijk!

Eindelijk krijgen we zicht op de omvang van de ontdekking.

Hoeveel goud is er potentieel aanwezig?

Beleggers die gisteren de livestream bekeken, raakten echter al snel ontgoocheld.

Quinton Hennigh heeft nog maar ééns een nothingburger geserveerd.

Keer op keer belooft hij beleggers “binnen enkele weken” met resultaten te komen … tot het moment daar is en dan opnieuw te spreken over “enkele weken”.

Als je een idee wil hebben, hoe beleggers die constante vertragingen ervaren, moet je maar even naar het koersverloop van gisteren kijken.

Het aandeel zakte tijdens de presentatie al weg om de handelsdag te besluiten met een verlies van 19,6%.

Niet omdat Novo slecht nieuws bracht, wel omdat Novo zelfverwachtingen creëert die vervolgens niet worden ingelost.

Bon, even naar de inhoud van de presentatie.

Het verhaal is bekend. Het goud dat Novo vindt, zijn overwegend nuggets.

Novo neemt momenteel bulk samples van 2 meter x 2 meter en een halve meter diepte.

Dat is een sample van ruwweg 5 tot 7 ton.

Je zal begrijpen dat enkele nuggets meer of minder meteen een grote variatie geven.

Helemaal betrouwbaar is het niet, en dat is wellicht de reden waarom Hennigh niet gehaast is om de samples vrij te geven.

Die samples zijn evenwel nodig om naar de volgende stap te evolueren. Ik heb het over “trial mining”.

Hennigh verzamelt met de huidige samples de nodige data voor een mineralisatie rapport. Dat rapport is nodig om een mijnlicentie te bekomen.

Verder ging Hennigh ook nog even kort in op Beatons Creek. Hier zou “in de komende weken” een resource update te verwachten zijn.

Maarten Verheyen Aandelen.com

 

Let op! Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt mogelijk uw inleg en in sommige gevallen zelfs meer verliezen.

Ik toon tijdens deze video’s wat ik met mijn eigen centen doe. Ik ben echter een agressieve belegger met een zeer hoog risicoprofiel en deze transacties zijn zeker niet geschikt voor iedere belegger!

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl  zijn tevens van toepassing op deze publicatie.

Maarten Verheyen is oprichter en eigenaar van TradersOnly. Maarten Verheyen heeft aandelen Novo Resources in portefeuille.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Maarten VerheyenNothingburger