Columns & Artikelen

We kopen deze ‘vergeten grondstof’

by Nico Pantelis on 1 oktober 2018

We zouden u dit weekend bijpraten over een van de belangrijkste ontwikkelingen in de markt. Het is een ontwikkeling waar nog vele generaties over nagepraat zal worden, maar het is er vandaag letterlijk muisstil over.

We kunnen het amper vatten dat de media en de financiële wereld hier niet bovenop zit. Maar ja, de grote massa komt altijd te laat op het nieuwe feestje.

‘Waar hebben ze het over?’ zal u zich nu afvragen.

We vallen maar meteen met de deur in huis. De 10-jaarsrente in de VS heeft in de afgelopen week haar historische ommekeer technisch bevestigd. Kijk maar even mee naar de grafiek, dan begrijp je meteen waarom we op het puntje van onze stoel zaten deze week.

De rente in de VS is al sinds 1980 in verval. Een onophoudelijk patroon van lage toppen en lagere bodems eindigde op een dieptepunt van 1,37% in 2016.

Maar de laatste top van 3,04%, geplaatst in 2013, werd dit jaar voor het eerst doorbroken richting 3,11%. Uiteraard, een zwaluw maakt nog geen zomer. We zaten dus nog te wachten op bevestiging van deze doorbraak. En die volgde deze week…

De Amerikaanse 10-jaarsrente sloot af op 3,05%. Hier wordt de trendommekeer bevestigd, en is het einde van de 38-jarige stierenmarkt in overheidsobligaties een feit.

Dat is nogal wat! Je komt niet ieder dag het einde van een trend die bijna 4 decennia intact is, tegen. Je kan het gerust het einde van een tijdperk noemen.

En wij zijn er getuige van.

Dit gaat serieuze consequenties krijgen in het financiële systeem. Wat vroeger werkte, zal in de toekomst niet meer werken, en omgekeerd. Alle financiële wetmatigheden kunnen in de prullenbak: we gaan veel nieuwe ontwikkelingen zien.

De belangrijkste ontwikkeling uit deze historische trendommekeer is wat ons betreft de terugkeer van inflatie.

Want laat ons duidelijk zijn. Sinds de jaren 80 is er van een substantiële inflatie nooit geen sprake meer geweest. Dit is natuurlijk geen toeval. De ene ontwikkeling kan niet zonder de ander.

Toen de rente in de jaren 60 en 70 stelselmatig opliep, ging ook de inflatie met rasse schreden omhoog. We verwachten in de komende jaren weer een vergelijkbare evolutie van inflatie.

Dat is niets nieuws voor vaste lezers van onze nieuwsbrief, maar het is altijd weer goed om onze visie te zien uitkomen in de praktijk.

En wie goed kijkt naar de inflatieontwikkeling in de belangrijkste economische landen, die zal niet kunnen ontkennen dat er al iets speelt.

In de VS zit inflatie al enige tijd in de lift…

Ook in Duitsland loopt het gemiddelde prijsniveau nu stelselmatig op… naar nieuwe meerjarige hoogtepunten!

Zelfs in het ‘deflatoire’ Japan kruipt inflatie opnieuw hoger…

Pas op, het is nog allemaal erg pril, maar er wordt een duidelijke aanzet tot een hogere inflatie gegeven.

En dat heeft alles te maken met een oplopende rente. We kunnen er niet voldoende op hameren. De stijgende rente werkt inflatie in de hand, niet deflatie (zoals de media ons altijd graag doet geloven).

Wij blijven vasthouden aan onze inflatie-gerichte strategie op de financiële markten. We kopen activa die optimaal profiteren in een inflatoir klimaat. En dan zit je met grondstoffen altijd op de eerste rij.

 

Dat was in de jaren 60 en 70 al zo, en dat zal nu wederom het geval worden.

De komende jaren zullen grondstofprijzen fors hoger schieten. De ene al wat meer dan de ander. De ander wat sneller dan de ene.

Vandaag zien we deze ontwikkeling al goed bij olie. Er lijkt geen houden meer aan de belangrijkste grondstof op onze planeet. De prijs blijft maar stijgen, tegen wil en dank in.

Op zich ook weer niets nieuws voor ons lezers, want we schreven u al eerder dit jaar dat ‘olie naar 100 USD per vat gaat’. Deze stelling volgde nadat de grondstof een belangrijk doorbraak realiseerde.

En zo zitten er nog wel meer verhalen in de pijplijn. Het team van het Grondstoffen Rapport is immers een ‘vergeten grondstof’ op het spoor, die lange tijd totaal uit het zicht van beleggers was verdwenen.

Tot we recente op enkele ontwikkelingen uitkwamen die bij ons alle bellen deden rinkelen.

Om eentje aan u mee te geven: de mondiale voorraden daalden in de afgelopen jaren met 85%!

Het hoeft niets te verbazen dat de prijzen dan beginnen te steigeren.

Bovendien is het een zeer kleine grondstofmarkt. Het is wellicht een van de kleinste markten in dit segment, maar we kunnen u wel vertellen: als dit goedje niet meer beschikbaar zou zijn, dan valt de economie meteen stil.

Een tekort aan deze grondstof kan een mondiale recessie veroorzaken die we nooit eerder zagen in omvang, zo belangrijk is dit piepkleine onderdeel van de grondstoffenmarkt.

We denken dat de onbalans op afzienbare termijn wel weer recht kan worden getrokken, maar tot die tijd verwachten we een substantiële prijsdruk. En het mooie van alles is: er zijn maar een handvol bedrijven betrokken in de ontginning van deze ‘vergeten grondstof’.

Dat maakt het voor onze analisten makkelijk om er meteen de juiste speler voor u uit te kiezen. Het is een van die unieke aandelen die we u vandaag presenteren in het Grondstoffen Rapport.

Ok, de koers mag dan al wel zijn opgelopen in de afgelopen maanden, maar het historische hoogtepunt lag enkele jaren geleden nog 5x hoger dan vandaag. Nu instappen is dan ook de enige boodschap!

Maandag 1 oktober stelt het team van het Grondstoffen Rapport u voor aan deze unieke KOOPTIP.

Wacht niet tot Jan, Piet en Klaas dit aandeel ook weer willen kopen. Wees de massa voor!

>>> Ja! Stuur me jullie ‘vergeten grondstof’ aandeel.

‘Opnieuw een kooptip?!’ horen we u al denken. Inderdaad. Het regent momenteel nieuwe kooptips bij Slim Beleggen. Onze analisten worden erg blij van dit klimaat, waarin je volop koopjes kan doen terwijl de markt er roerloos bijzit.

We pakten eerder al uit met 2 nieuwe kooptips in het Groeimarkten Rapport, vervolgens met een nieuwe Crypto Kooptip in het Technologie Rapport en vandaag dus de ‘vergeten grondstof’ in het Grondstoffen Rapport.

En we zijn er zeker van dat het Goud & Zilver Rapport binnenkort ook weer iets nieuws in petto heeft, want deze markt schreeuwt ‘koopjes’.

Mededelingen Slim Beleggen:

Nu begrijpen we heel wat lezers erg goed dat ze onze rapporten mooi en goed vinden, maar dat ze ook erg prijzig zijn. Vooral als je ze allemaal wil hebben. En dat begrijpen we: wie op onze rapporten telkens apart zou abonneren, die is een flinke som geld kwijt.

Maar daarvoor hebben we ooit de COMBI-abonnementen in het leven geroepen. Zo koopt u ineens alle rapporten, voor één soepele prijs. Met fikse kortingen!

Wie bijvoorbeeld het COMBI-abonnement op de Trends Rapporten voor 1 jaar koopt, krijgt direct een korting van 20% doorgerekend.

U hoeft hier verder niets voor te doen, deze korting zit standaard ingebouwd in het COMBI-abonnement.

En wie voor 2 jaar een COMBI-abonnement neemt, die krijgt meteen 40% korting doorgerekend. Dat is voor de totale som van… zet je schrap… 638 euro!

Ook hier hoef je geen speciale code te activeren of speciale linken aan te klikken, gewoon op onze standaard COMBI-abonnementen klikken.

Dat kan u direct via de twee onderstaande linken:

 

20% COMBI korting: KLIK HIER

 

40% (!) COMBI korting: KLIK HIER

 

Simpel, maar zéér rendabel!

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Nico PantelisWe kopen deze ‘vergeten grondstof’