Columns & Artikelen

Royalty, ik ben er weg van

by Tom Lassing on 11 november 2018
Ben ik zo koningsgezind? Ja, wel daar waar het royalty aandelen betreft. Die kunnen me niet koninklijk genoeg zijn.
Waarom die liefde voor dat soort aandelen?
Belangrijk is als eerste dat Royalty bedrijven vaak meerdere rechten op een stukje van de productie of omzet van bijvoorbeeld een aantal mijnen hebben. Zou er iets mis gaan in een mijn, dan verliezen ze een heel klein stukje omzet, maar een ramp is het niet. Dat terwijl de eigenaar van de mijn op een klein probleem al failliet kan gaan.

Hoe komen die Royalty bedrijven dan aan die belangen?

Dat is wisselend. Soms is het omdat ze eerst heel de mijn bezaten en die verkochten voor cash met daarbij het royalty recht op een stukje van de toekomstige productie. Het kan echter ook zijn dat een mijnbedrijf geld nodig heeft en voor dat benodigde geld een stukje toekomstige productie weggeeft.
Hoe dan ook, de meeste grote Royalty bedrijven hebben tientallen van die cashstromen en met een deel van die opbrengst kopen ze weer nieuwe rechten aan.
Soms willen mijnbedrijven die eerder afgegeven Royalty rechten ook weer terugkopen. In de meeste gevallen levert dat ook een mooie som duiten op. Een mijn zonder er op rustende Royalty rechten is immers veel meer waard en is makkelijker door te verkopen.
Royalty aandelen vormen de kern van mijn persoonlijke portefeuille.
Tom Lassing – Beursbox

Tom geeft meer waardevolle producten uit al:

  • Rijk Worden met Crypto’s
    Een prachtig Crypto rapport waarin waardevolle insights over de kansen en valkuilen in de crypto en blockchain markten. Er is veel geld te verdienen, ook als bitcoin niet meer terug naar 20.000 dollar gaat.
    Klik hier
  • Pensioensparen Rapport
    200 euro per maand degelijk en volgens een briljante opzet beleggen kan je een fantastisch pensioen opleveren. Dit rapport laat je zien hoe!
    Klik hier

Voor meer goudleveranciers: kijk in de etalage van Edelmetaal-Info

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Tom LassingRoyalty, ik ben er weg van