Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 26 november 2018

Korte evaluatie, vooruitblik en zowel korte als lange termijn gedachten

Een van onze grootste zorgen op dit moment is het volgende: als de Bitcoin niet terug stijgt tot boven de 11700 om daarna onder de 5980 te vallen dan kunnen we een daling zien tot 1362-4475 (77-93% verlies vanaf de all-time hoogte, een regel nadat bubbels ontploffen). Als je er in zit voor de lange termijn wees dan voorbereid op die mogelijkheid. Raymond Merriman, “MMA Webinar,” 29 april, 2018, en MMA week reports.

Bitcoin

Het gebeurde dus de afgelopen week. De Bitcoin werd niet verhandeld boven de 11700 en volgens onze leidraad gegeven in de week en dag rapporten (en in het webinar van 29 april) zakte de Bitcoin afgelopen week naar het niveau rond de $4000. Hebben, behalve degenen die de Bitcoin totaal zien verdwijnen, nog anderen het afgelopen jaar zo’n voorspelling gedaan? Het is weer een voorbeeld van wat je kan doen – hoe je accuraat kunt voorspellen – indien je de principes van kosmische studies integreert met historische grafieken. Benieuwd hoe het nu verder gaat met de Bitcoin? Lees dan zeker het verhaal over “Uranus in Stier: Het ‘Nieuwe Normaal’ wordt abnormaal,” in het Forecast 2019 Book . Dit boek komt over twee weken uit. Bankiers slaan nog steeds op hol. Niet alleen bankier slaan op hol, maar ook de bakkers, voedsel (en vlees) prijzen maken zich klaar voor de volgende grote rally richting het Steenbok Stellium ( =meervoudige conjunctie) van eind 2019 tot en met 2020.

Het lijkt erop dat velen bearish worden t.a.v. de wereldaandelenmarkten. Ze kunnen gelijk hebben, de all-time hoogte zagen we immers op 3 oktober jl. Dat was binnen twee maanden van de laatste passage van Saturnus in een afnemende driehoek naar Uranus. In de afgelopen vier gevallen zagen we bij dit 45 jaar aspect iedere keer een correlatie met een langere termijn top binnen twee maanden van de centrale tijdsperiode. Als de top blijft staan dan wordt dit de vijfde keer.

Maar, Jupiter begint nu ook aan zijn 13 maanden reis door Boogschutter ( en is de heerser van dit teken). De reis duurt van 8 november 2018 tot en met 2 december 2019. Zowel Jupiter als Boogschutter gaan over expansie, groei en meestal optimisme. Historisch gezien heeft Jupiter in Boogschutter een sterke correlatie met langere termijn cyclus toppen in aandelen. Dit kunnen ook dubbele toppen richting eerdere hoogten zijn. Deze keer is het nog meer in het oog lopend omdat Jupiter op hetzelfde moment in een vierkant aspect met Neptunus staat. Neptunus staat in Vissen, het teken waar hij over heerst. Dit voegt nog een overdrijving toe aan de toch al overdrijvende aard van Jupiter in Boogschutter. Maar het vierkant aspect naar Neptunus kan een positieve of negatieve correlatie met aandelenprijzen aangeven. Aandelen kunnen dus of stijgen naar nieuwe all-time hoogten (een bubbel op de grafiek) of hard dalen in een alles verwoestende spiraal naar beneden. Als Jupiter en Neptunus in een aspect naar elkaar niet optimistisch zijn dan kunnen ze hysterisch zijn en mond het uit in paniek. Dit is een set-up die gaat richting het Steenbok Stellium vlak daarna. We bespreken dit in het Forecast 2019 Book . Heb ik al genoemd dat het boek geschreven is en binnen twee weken uitkomt? U bent dit boek nodig om door het landschap van 2019 te navigeren als u prijs stelt op uw geestelijke gezondheid.

 

Afgelopen week

Terug naar de markten van de afgelopen week. Het kan vakantie geweest zijn in de VS maar de wereldaandelenmarkten hebben geen mooi plaatje van een vreugdevol vakantieseizoen geschilderd. Diverse markten vielen onder hun laagten van 26-29 oktober (bijv. Nasdaq, DAX, Australische ASX) en anderen kwamen er dicht bij (Dow, S&P, Nikkei). Met Jupiter in Boogschutter zou dat niet zo moeten zijn. Maar we zijn nog aan het begin van deze reis en de aandelenmarkten kunnen nog de naweeën ondervinden van de Venus retrograde periode die op 5 oktober begon. Dit begin correleerde met een all-time of meerdere jaar hoogte in veel van deze indices. Deze retrograde periode eindigde de afgelopen week op 17 november, dezelfde dag waarop Mercurius de bedrieger aan zijn drie weken durende retrograde cyclus begon. Als Venus retrograde u nog niet gek heeft gemaakt dan is er de kans dat Mercurius retrograde dat gaat doen. En als dat nog niet gebeurt dan hebben we nog Jupiter vierkant Neptunus. Dat is waarom u het Forecast 2019 Book zou moeten lezen. Donald Trump zegt: “De wereld is een gevaarlijke plek”. Financiële astrologie zegt dat we door een korte heftige periode van collectieve desillusie gaan die kan ontaarden in massa hysterie. Dit kan op zijn beurt leiden tot een golf richting spirituele interesse en/of massa bewegingen die wereldvrede en het beëindigen van het gebruiken van vijandige en dreigende taal door wereldleiders eisen. Ik denk dat we de resultaten na de piek zullen zien correlerend met het Steenbok Stellium van 2020.

Maar terug naar de markten. Aandelen waren niet het enige gebied waar de financiële markten een klap kregen. Ruwe olie en Bitcoin vielen ook hard. We hebben de onrust rondom de Bitcoin al besproken. En nu gaat ruwe olie onderuit. Dit hadden we ook voorspeld. Het testte de afgelopen week de $50, dit was precies de prijs range die al weken op rij in onze weekrapporten werd gegeven. En dan moet je je bedenken dat op 3 oktober, twee dagen voor de retrograde van Venus, ruwe olie boven de $76 stond. Dat is de kracht van Venus in Schorpioen en Weegschaal, bewegend van haar verzwakkende teken terug naar haar heersende teken. Dit is een reden om te denken dat we vanuit deze dalingen snel kunnen omkeren om een nieuw bullish sentiment te starten. Of zullen ze ongecontroleerd doorgaan tot Jupiter vierkant Neptunus van januari-september 2019? Onze ideeën hierover vindt u in het Forecast 2019 Book .

Nog een gedachte voordat ik u deze week verlaat. Venus (in Weegschaal) zal op 30 november opposiet Uranus staan. De vorige maand zagen we op 30-31 oktober hetzelfde aspect, alleen stond Venus toen in Schorpioen en liep ze retrograde. Wat een mooie symmetrie zou het zijn als deze twee gebeurtenissen zouden overeenkomen met belangrijke laagten. We moeten er echter ook om denken, dat met Mercurius retrograde en een uitgelichte Uranus steun en weerstand zones vaak doorbroken worden om daarna om te keren. Mercurius, de bedrieger houdt van het schenden van grenzen om daarna een andere kant op te gaan.

Het is een gevaarlijke wereld en een gekke tijd. Verlies je ego maar hou je verstand erbij. Het is een goede zin voor een nieuw lied of mantra en het past bij Jupiter in Boogschutter en Neptunus in Vissen.

Opm: Deze week een korte column omdat het Vooruitzichtenboek dit weekend bij de uitgever moet zijn. De tekst is af maar we zijn nog bezig met lay-out en de laatste correcties.

Nog iets anders:

Hebt u al gehoord over Congres Forecast 2019 & Beyond – de kanteling van de huidige economische cyclus?

Zaterdag 19 januari 2019, 11-17 uur, in Hotel Breukelen.

Historisch zeldzame omkeringen op komst.
Vanaf 2019 vinden meerdere cycluswijzigingen plaats die historisch een belangrijke samenhang hebben met sociale en wereldeconomische aspecten. Dit congres focust op de komende zeldzame historische cyclische veranderingen in de kosmos en de correlatie met menselijke en financiële zaken op aarde – vóór ze zich voordoen.

In 2019 gaat de planeet Uranus voor het eerst sinds 1934 weer voor circa 7 jaar naar het teken Stier van waarden en zekerheden. Uranus is de planeet van verstoringen, revolutie en breken met traditie. Wat de afgelopen 84 jaar de “norm” was voor centrale banken kan ingrijpend veranderen. Dit kan ook een enorme impact hebben op valuta’s zoals de USdollar, die sinds 1944 de wereldvaluta is. En welke kant gaat de Euro op, als die op een kruispunt afstevent?

En in 2020 komen de planeten Jupiter (groei, optimisme), Saturnus (structuren, politiek, krimp) en Pluto (belastingen, afbraak, wederopstanding) voor het eerst in onze huidige jaartelling in een samenstand in het teken Steenbok van structuren en wereldpolitieke systemen. Wat in 2020 in de kosmos plaatsvindt, heeft de potentie om overeen te komen met belangrijke, structuurveranderende omwentelingen op aarde.

Het congres Forecast 2019 & Beyond wordt vormgegeven door lezingen van topsprekers, de experts Raymond Merriman (VS), Drs. Karen Hamaker-Zondag (NL), Antonia Langsdorf (D) en organisator Irma Schogt (NL). De voertaal is Engels.

Dit congres helpt om vooraf een beeld te vormen van waar welke veranderingen mogelijk zijn vanaf 2019, hoe wij ernaar toe kunnen meebewegen en ons voorbereiden op de kanteling van de huidige economische cyclus. Voor iedereen die goed voorbereid wil zijn, kan dit congres het grote verschil betekenen.

Interesse?

Aanmelden is mogelijk, met wegens de vernieuwing verlengd vroege vogelvoordeel: t/m 22 november.

Informatie en inschrijven: klik HIER

 

irma schogIrma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week