Columns & Artikelen

Trump jaagt goudprijs omhoog

by Jack Hoogland on 6 december 2018

Etentje met de Chinezen, wapenstilstandje sluiten, en al die domme beleggers de worst voorhouden dat een handelsakkoord eraan zit te komen.

Gaan de beurzen vanzelf weer stijgen.

Dat moet Trump hebben gedacht toen hij afgelopen weekend naar Buenos Aires ging voor de G20 en zijn meeting met Xi Jinping.

De meeting werd uiteraard een “groot succes”.

Verwarring alom

Maar al snel was de verwarring compleet. Het begon zondag al toen de Chinese en Amerikaanse persverklaringen op zowat ieder punt totaal van elkaar verschilden.

Op onderstaande tweet zien we dat het precies drie dagen duurde voordat de eerste irritaties zichtbaar werden.


Trump moet héél raar hebben opgekeken toen de beurs dinsdag een enorme tik kreeg.

 

Wall Street verliest vertrouwen in Trump

Want gisteren bombardeerde hij de wereld met tweets om te benadrukken dat hij 1) niet met zich laat sollen en 2) toch écht een “incredible deal” had gesloten.

Onderstaande tweet is uit de categorie “ik laat niet met mij sollen” en is wat mij betreft de meest zorgwekkende.


Al Trump’s tweets bij elkaar gaven mij de indruk van een stampvoetend jochie dat zijn zin niet had gekregen.

De forse beursdaling van dinsdag is een stevige indicatie dat beleggers hun geloof in Trump en in Trump’s economische beleid snel aan het verliezen zijn.

Staatsschuld is probleem voor Trump’s opvolger

Vervolgens zag ik een nóg zorgwekkender bericht. Zie onderstaande tweet.


Trump maakt zich totaal geen zorgen over de snel stijgende Amerikaanse staatsschuld. Omdat hij verwacht dat zijn opvolger daarvan de gevolgen voor de kiezen zal krijgen.

Buiten het moreel verwerpelijke hiervan, weten we dat hij alles zal doen om de economie aan te jagen, vooral nu de Amerikaanse economische groei afneemt.

Dat betekent fors hogere begrotingstekorten en een nóg sneller stijgende staatsschuld.

Goudprijs naar hoogste niveau sinds juli

Vrolijk wordt je niet van dit alles. Maar het is wél zeer positief voor de goudprijs, die deze week naar haar hoogste koers sinds medio juli steeg.

Omdat alles erop duidt dat beleggers zich nu écht zorgen beginnen te maken, is de kans levensgroot dat goud en zilver de komende tijd fors verder in prijs stijgen.

Want in onzekere tijden is goud de veilige haven waar beleggers naar toe vluchten.

Profiteer maximaal
Als TopAandelen-abonnee gaat u daar maximaal van profiteren.

Zodra de koersgrafieken van de door ons geselecteerde goud- en zilveraandelen ons een koopsignaal geven, sturen we u dat als gratis extra goud- en zilvertip toe.

In dit artikel vertelde ik u al waarom goud op termijn naar $16.000 kan stijgen.

Niet honderden, maar duizenden procenten
Het gevolg van de stagnerende economie in combinatie met snel stijgende schulden is dat centrale banken massaal geld moeten printen om inflatie aan te jagen.

Want alleen met 3% tot 5% inflatie kan je die enorme schulden op een fatsoenlijke manier wegsmelten.

Dat betekent dat de goudprijs door het dak zal gaan. En dat de koerswinsten op onze goud- en zilveraandelen niet in de honderden, maar in de duizenden procenten gaan lopen. Klik hier om TopAandelen-abonnee te worden!

Edelmetaal-info: Lees nog even hier wat ik schreef over “duizenden procenten“.

Als TopAandelen-abonnee ontvangt u ons uraniumrapport als gratis extra bonus rapport. Klik hier om mee te profiteren van deze mega bull markt.

Jack geeft oa 2 interessante media uit: Stocktradingnieuws en Topaandelen met het bekende Super Rendement Rapport

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen,maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Jack HooglandTrump jaagt goudprijs omhoog