Columns & Artikelen

Beste zilveraandelen van 2018

by Wilge on 12 december 2018

Best 3 Silver Stocks of 2018 on the TSX

De zilverprijs is dit jaar tot nu toe gedaald, maar wat zijn de beste zilvermijnen op de TSX? INN geeft de antwoorden. Dan gaat het niet om of het de beste zilvermijnen zijn, de best presterende zilvermijnen, maar de mijnen met de hoogste koerswinst!

Net als zijn tegenhanger goud, heeft zilver gedurende 2018 een volatiel en niet een opwindend performance laten gezien.

Ondanks de matige koersvorming van de zilverprijs zijn sommige zilverbedrijven er echter toch in geslaagd om vooruitgang te boeken en het potentieel van hun activa uit te breiden. Nu het jaar ten einde loopt, heeft het Investing News Network de 3 beste zilveren aandelen op de TSX op een rijtje gezet op basis van de koersprestaties tot nu toe dit jaar.

Alle koersinformatie werd op 10 december 2018 verkregen van TradingView. Alle beursgenoteerde bedrijven hadden op dat moment marktkapitalisaties boven de C$50 miljoen.

1. SSR Mining (TSX:SSRM,NASDAQ:SSRM)

Winst tot nu toe: 32,97 %; aandelenkoers: C$14.72

Vroeger bekend als Silver Standard Resources, is SSR Mining gevestigd in Vancouver en bestaat al meer dan 70 jaar. Met een nadruk op de  ontwikkeling en de exploratie van edelmetaalprojecten, heeft SSR drie productiemijnen, twee ontwikkelingsmijnen en vier exploratieactiva in het Noorden, Zuiden en Latijns Amerika.

Na het zien van een geleidelijke maar consistente opwaartse dynamiek in de eerste helft van het jaar, kreeg de aandelenprijs van SSR een zware klap in augustus, kort nadat het bedrijf zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal had aangekondigd. Nochtans, maakte SSR een terugkeer in oktober na het bekendmaken van zijn Q3 productieresultaten, hierdoor steeg de aandeelprijs van C$12.33 tot C$13.77 in  24 uur na het nieuws.

De mijlpalen van het bedrijf in 2018 omvatten de verklaring in december van commerciële productie bij de mijn van Chinchilla in Argentinia”. Chinchillas is een joint venture met Golden Arrow Resources (TSXV:GRG).

2. Maya Gold & Silver (TSX:MYA)

Winst tot nu toe: 15,24 %; koers van het aandeel: C$1.89

Het belangrijkste doel van Maya Gold & Silver is het genereren van groei en inkomsten door middel van acquisitie- en exploratieprogramma’s, met een specifieke focus op edelmetaalactiva in Marokko. Terwijl het bedrijf veelvoudige projecten in Marokko heeft, met inbegrip van zijn mijn en bezittingen Boumadine, Amizmiz en  Azegour, is het vlaggeschipproject van het bedrijf de zilvermijn Zgounder.

De koers van het bedrijf ging flink op en neer met als hoogste punt C$2.96 met als laagste punt C$1.70. De eerste top kwam 11 dagen nadat het bedrijf een private placement van C$28.3 miljoen voltooide, terwijl de recente daling twee weken kwam nadat het bedrijf zijn Q3 resultaten aankondigde.

Ondanks de daling, zei Maya in zijn versie Q3 dat het op spoor is om commerciële productie in Zgounder deze maand te beginnen. “Alhoewel wij vertragingen hebben met de installatie van de 56 kilometer energielijn die vereist is om de afhankelijkheid van benzine te verminderen blijft de algemene we op het goede spoor,” aldus Voorzitter en CEO Noureddine Mokaddem.

3. Sierra Metals (TSX:SMT)

Winst tot nu toe: 0,34 %, koers van het aandeel: C$2.98

Eens bekend als Dia Bras Exploration, Sierra Metals begon het exploratie- en ontwikkelingswerk in Mexico in 2003. Het bedrijf is sindsdien uitgebreid, en heeft nu de Bolivar koper-zink-zilvermijn en de Cusi zilver-loodmijnen in Mexico onder zijn beheer, samen met een 82 percentenaandeel van de Yauricocha zilver-lood-zink-koper-gouden mijn in Peru. Het bedrijf heeft ook voortdurende exploratieactiviteiten in beide landen.

Ook dit bedrijf had te kampen  met volatiele koersbewegingen van het aandeel, Sierra zag een aantal zware schommelingen tot 2018. Op 20 augustus, een week na het aankondigen van zijn Q2 financiële resultaten, schoot de koers van  $0.30 naar skyrocket $0.71 twee later dagen. De sprong kwam een dag alvorens Sierra een NI 43-101 technisch rapport voor de inleidende economische beoordeling voor zijn Bolivar mijn in Mexico indiende.

Meer recentelijk kondigde Sierra aan dat de milieueffectrapportage voor een uitbreiding van de afzetting van residuen in Yauricocha niet werd goedgekeurd. Het nieuws kwam op 5 december en het bedrijf heeft 15 werkdagen de tijd om de autoriteiten een herbeoordeling te geven om een herzieningsproces te starten.

 

Best Junior Silver Stocks of 2018 on the TSXV

 

Welke op de TSXV-lijst opgenomen juniorzilveren aandelen zijn tot nu toe de top performers van dit jaar? INN heeft een lijst samengesteld met 4 toppers.

Alle koersinformatie werd op 11 december 2018 verkregen van TradingView. Alle beursgenoteerde bedrijven hadden op dat moment marktkapitalisaties boven de C$5 miljoen.

1. 1. Kingsmen Resources (TSXV:KNG)

Winst tot nu toe: 259,09 %; koers van het aandeel: C$0.39

Met de primaire nadruk op het project van La Trini in de zilverbelt van Jalisco van Mexico, is de Kingsmen Resources een exploratie en mijnbouwontwikkelingsbedrijf dat in Vancouver is gevestigd. La Trini is de enige activa van het bedrijf, en bevat 7.09 miljoen troy ounces van zilver en 52.600 troy ounces van goud.

Kingsmen heeft een stabiel jaar achter de rug wat betreft de koers van het aandeel, zonder grote veranderingen, maar in plaats daarvan geleidelijke stijgingen. Het bedrijf begon 2018 met C$0.11 en is sindsdien naar C$0.39 beklommen, ziendw een top van C$0.38 in augustus nadat het zijn management- en analyserapport voor Q2 vrijgaf.

2. Xtierra (TSXV: XAG)

Winst tot nu toe: 100 %; koers van het aandeel: C$0.04

Een mineraal exploratie en ontwikkelingsbedrijf, Xtierra is gevestigd in Toronto en heeft een nadruk bij het ontwikkelen van edel- en niet-edele metaalprojecten in de staat van Zacatecas van Mexico. Het vlaggenschipproject is de zilver-zink-lood-koperdeposit van Bilbao in het district van Panfilo Natera van Zacetecas, waar het bedrijf ook veelvoudige exploratieprojecten heeft.

Na een opmerkelijke sprong van C$0.02 aan C$0.045 in midden januari na dat nieuws dat het schuldherstructureringsovereenkomsten was aangegaan, heeft Xtierra een vrij consistent jaar gehad. De hoogste koers van 2018 kwam schijnbaar uit het niets op 25 juli, toen het naar C$0.08 klom – alhoewel het bedrijf geen nieuws die maand aankondigde.

3. Minaurum Gold (TSXV: MGGG)

Winst tot nu toe: 88,24 %;  koers van het aandeel: C$0.48

Gericht op het ontwikkelen van hoogwaardige goud- en zilverprojecten in Mexico, is Minaurum Gold een regionale ‘ontdekkingsreiziger’ met vijf lopende projecten onder zijn beheer. De activa van het bedrijf worden gelijkelijk verdeeld over de Zuidelijke staat Sonora van Mexico, het Oaxaca-Chiapas gebied en de Guerrero gouden belt.

De koers van Minaurum kreeg een C$0.23 verhoging binnen een paar dagen in begin 2018 na de resultaten van boorstalen van zijn zilver project Alamos. Het bedrijf bleef constant op de weg omhoog voor de meerderheid van het jaar, piekend bij C$0.67 in juni nadat het drie nieuwe aders in Alamos – binnen vier onlangs verworven concessies – ontdekte.

4. Silvercrest Metals (TSXV:SIL)

Winst tot nu toe: 84,36 %; koers van het aandeel: C$3.30

Met een nadruk op ontdekking, aanwinst en productie in de metaaldistricten van Mexico, heeft Silvercrest Metals drie primaire activa: Las Chispas, Cruz de Mayo en Huasabas. Ook onder de beheer van het in Vancouver-gevestigde bedrijf zijn het Silver Angel bezit en het bezit van Estacion Llano, allebei in Mexico, maar waar men momenteel geen ontwikkelingsplannen hebben.

Een geleidelijke stijgende groei in 2018, Silvercrest vond de toppen van de koers door nieuws zoals een C$15 miljoen financieringsovereenkomst. De top in het aandeel van het bedrijf dit jaar, C$3.78, werd bereikt nadat het bedrijf zijn ,,beste drill hole tot op heden” van Las Chispas meldde.

Vergeet niet om ons te volgen @INN_Resource voor real-time nieuws updates!

 

Meer nieuws over zilver op Silver Investing News

5 Top Silver News Stories of 2018

  1. Silver Has “Too Many Industrial Uses” for Prices Not to Improve
  2. Silver Industrial Demand Set to Increase in 2018
  3. Ed Steer: If You’re Going to Invest in Silver, Do it Now
  4. Silver Price in for a “Volatile Ride” in 2018
  5. David Morgan Weighs in on Silver’s Dip to 2.5-year Low

 

Bron: Openbaarmaking van effecten: Ik, Olivia Da Silva, heb geen directe investeringsbelangen in een bedrijf dat in dit artikel wordt genoemd.

 

WilgeBeste zilveraandelen van 2018