Columns & Artikelen

Een vooruitblik op 2019

by Irma Schogt on 24 december 2018

Attentie: De komende ‘twee weken verschijnt, in verband met vakantie gedurende de feestdagen, de wekelijkse publicatie niet. Wat we wel op de site zullen zetten zijn artikelen uit “Forecast”-boeken van de afgelopen jaren. U, lezers van deze column, danken wij voor uw steun in de afgelopen jaren, en wensen u en de uwen een heel gelukkige kerst en een zeer voorspoedig Nieuwjaar!

Hieronder het openingshoofdstuk van het Forecast 2019 boek. Veel plezier!

De kosmische set-up. Een vooruitblik op 2019 vanuit de moderne astrologie

Setup: 1. De manier waarop iets is georganiseerd, gepland of gearrangeerd. 2. Een plan of een truc met de bedoeling om iemand te bedriegen of verdacht te maken. – Woordenboek, google.com

”Wat je gaat krijgen is een stimulans op een erg verkeerd moment. De economie geeft op dit moment al volledige werkgelegenheid. De stimulering gaat de economie het komend en volgende jaar hard raken. En daarna nog in 2020. Wile E. Coyote gaat van de klif vallen” – Ben Bernanke bij een beleidsdiscussie op het American Enterprise Institute, geschreven door Craig Torres, “Bernanke zegt dat de economie in de VS een Wile E. Coyote moment gaat beleven in 2020,” Bloomberg News, 7 juni , 2018.

Het is de kosmische set-up van het decennium. En het heeft waarschijnlijk een moderne financieel en/of wereldse astroloog nodig om uit te zoeken wat het betekent voordat het zich ontvouwd. Bijna iedereen met een beetje astrologische kennis is zich ervan bewust dat de uitlijning van planeten richting 2020 een unieke en krachtige set-up is. Een stellium ( = meervoudige conjunctie) van Jupiter, Saturnus en Pluto in de late Steenbok naar 0° Waterman. Symbolisch gezien is het een grote verschuiving voor de mensheid. 2019 is de set-up voor deze verschuiving.

Maar wat is het voor een set-up?

Volgens het woordenboek van Google kan het woord set-up meerdere betekenissen hebben en verscheidene vormen aannemen. Er is een fysieke set-up, de manier waarop iets is georganiseerd of gearrangeerd. Het arrangement van de planeten in het zonnestelsel en hun relatie met de planeet aarde verheldert dit type set-up. We zien dit in de horoscoop van het jaar 2020. Dit is een representatie van het hemelgewelf, op een bepaalde manier een fysiek, astronomisch of kosmisch arrangement of set-up. Het reflecteert de manier waarop de planeten “opgesteld” zijn op dat moment. De kosmische set-up van 2019 leidt de mensheid naar het Jupiter, Saturnus en Pluto stellium dat plaatsvindt wanneer ze alle drie in 2020 door het teken Steenbok bewegen. Met andere woorden, het jaar 2020 wordt weer een “Steenbok climax”. Maar om deze 2020 versie van de “Steenbok climax” te kunnen begrijpen en er goed op voorbereid te zijn, moeten we eerst de kosmische set-up van 2019 begrijpen. Deze leidt er immers naar toe.

De laatste keer dat we getuige waren van een bijeenkomen van drie van de vijf buitenplaneten in Steenbok was in 1988-1993. Een periode die het label de “Steenbok climax” kreeg. Net zoals het geval was in 1988-1993, toen Saturnus, Uranus en Neptunus in Steenbok stonden met een samenstand naar elkaar, zijn ook deze keer de Maanknopen er bij betrokken. Van november 1990 tot en met augustus 1992 stond de Noordelijke Maanknoop ook in Steenbok. Van december 2019 tot en met mei 2020 gaat de Zuidelijke Maanknoop door Steenbok. Het wordt weer een “Steenbok climax” waarbij de Maanknopen betrokken zijn.

In het google woordenboek staat ook nog een andere betekenis van “set-up”. Deze wordt gedefinieerd als “Een plan of een truc met de bedoeling om iemand te bedriegen of verdacht te maken.” Dit kan relevant zijn om de tijden waarin we leven te begrijpen. Voorafgaand aan de beweging van de drie buitenplaneten door Steenbok in 2020, vormt een van deze planeten – Jupiter – in 2019 in drie passages een vierkantaspect naar een vierde buitenplaneet Neptunus. Dit is niet alleen een gewone 13-jaar planetaire paren cyclus tussen deze twee planeten. Dit speciale vierkant is ongewoon omdat beide planeten in de tekens staan waar ze heerser van zijn. Voor Jupiter is dat Boogschutter en voor Neptunus is dat Vissen. Daar komt nog bij dat Jupiter de mede heerser is van Vissen. Twee buitenplaneten, elk in het teken waar ze over heersen (en mede over heersen), in een hard, afnemend vierkantaspect naar elkaar. Dat gebeurt niet vaak. Het gebeurt in feite alleen maar elke 166-167 jaar. De laatste keer was dit in 1852. We zullen deze periode binnenkort eens nader analyseren; een onderzoek naar tijden in de geschiedenis toen het zelfde astrologische patroon voorkwam als in het heden, geven vaak grote inzichten in de thema’s en keuzes van de huidige tijden.

Het jaar 2019 zal een majeur aspect en een half majeur aspect tussen de buitenplaneten versterken. Het majeure aspect is de serie van 3 passages van Jupiter in Boogschutter, daarbij een afnemend vierkant aspectvormend met Neptunus in Vissen. Het half majeure aspect is een uit 3 passages bestaand afnemend sextiel aspect van Saturnus in Steenbok naar Neptunus in Vissen. Dit zal de kosmische set-up zijn die ons leidt naar de krachtiger drievoudige conjunctie van Jupiter, Saturnus en Pluto in 2020. Dit is een ongewone en zeldzame combinatie.

Waarom zou 2019 een set-up kunnen zijn in de betekenis van “ Een plan of een truc met de bedoeling om iemand te bedriegen of verdacht te maken? Omdat van alle planeten die gebruikt worden in astrologie Neptunus en Vissen de grootste samenhang hebben met het concept van een truc of plan met de intentie om te bedriegen. Bedriegen is natuurlijk niet het enige karakteristieke wat Neptunus en Vissen beschrijft. Beiden kunnen ook een toestand van vertrouwen en verhoogt bewustzijn representeren. Ook hebben ze het vermogen om gelukzaligheid te voelen en van schoonheid te genieten. Neptunus en Vissen kunnen ook een actieve poging om tot wereldvrede te komen indiceren. Ze zijn zeer onzelfzuchtig en idealistisch met deugdzame doelen. Maar in een vierkant aspect telt de mogelijkheid van een plan of truc zwaarder dan de deugdzame doelen. We leven immers niet in normale tijden. We leven in tijden van grote verwarring en onzekerheid over de toekomst. De huidige tijden vormen een vruchtbare bodem voor een toename van plannen en trucs met de bedoeling om iemand te bedriegen of verdacht te maken.

 

Dit roept de volgende vraag op: waar storten we ons in? Wat staat er te gebeuren dat kan eindigen in een grote desillusie? Het antwoord kan liggen in de quote van Ben Bernanke. Het is niet zo moeilijk om voor je te zien dat het collectief de overstap maakt van een toestand van economische en financiële overmoedigheid, een toestand van “irrationele overdrijving”, zoals dat wordt aangegeven door Jupiter in Boogschutter in een vierkant met Neptunus in Vissen in 2019 naar het plotselinge besef dat het te laat is omdat we de zeer realistische aard van Saturnus en Pluto in Steenbok binnengaan. Het verschil tussen deze twee bestaanstoestanden is als het verschil tussen baden in een luxueus, warm bad zoals een spa en het midden in de winter in een wilde bevroren rivier geduwd worden. Je bent zeer snel nuchter maar het is niet geriefelijk. Het is als gaan van het drukke en opgewonden tempo van Wile E Coyote, alles doen wat je altijd hebt gewild en nu heb je het geld om het te doen, naar van een klif af storten omdat je denkt dat je kan vliegen. Het is een fantastische trip, een groot feest – totdat je de volgende morgen wakker wordt met een splijtende hoofdpijn en een kater. Maar zoals met alle dingen in de astrologie, het hoeft niet verkeerd af te lopen. Je hoeft je niet te comfortabel en voldaan te voelen en van de klif te vallen als je je ervan bewust bent dat je op weg bent naar de klif. De sleutel is om je bewust te zijn van waar de klif zich bevindt en je bewust te zijn dat anderen – wereldleiders – op weg zijn naar de klif en dat ze hun volgers leiden naar de rand van de klif waarvan niemand gelooft dat die bestaat. Het advies is eigenlijk heel simpel, wees je bewust van waar je staat en waar je naar toe gaat en waar anderen je naar toe willen leiden. Zie de klif en spring er niet van af.

Het Forecast 2019 boek is erop gericht om je te helpen de Wile E Coyotes te herkennen en waar ze op af gaan. Het helpt je om te herkennen wie op het kampvuur let (cover van het boek) en om er zeker van te zijn dat het kampvuur niet onbewaakt blijft en leidt tot controle verlies in je eigen leven. Het is om je te helpen het vertrouwen in jezelf te hebben in plaats van op anderen te vertrouwen.

Er is een set-up in de kosmos van 2019 die de mensheid leidt richting 2020 en verder. En, omdat de cycli in de kosmos correleren met de cycli in menselijke activiteit is het belangrijk om de aard van deze set-up te begrijpen. Is het de realiteit? Of is het een illusie? Collectief gezien geeft het vierkant van Jupiter in Boogschutter en Neptunus in Vissen aan dat deze periode er een kan zijn van een set-up voor een grote desillusie. Het ontwaken van deze desillusie kan zeer hard aankomen, zeer snel gedurende de tijd dat de tweede Steenbok Climax in 2020 onderweg is.

Het jaar 2019 is de astrologische set-up. Het is ook de set-up voor de zeer krachtige, collectieve transformatie die waarschijnlijk volgt in 2020-2022 en verder.

Nog iets anders:

Hebt u al gehoord over Congres Forecast 2019 & Beyond – de kanteling van de huidige economische cyclus?

Zaterdag 19 januari 2019, 11-17 uur, in Hotel Breukelen.

Historisch zeldzame omkeringen op komst.
Vanaf 2019 vinden meerdere cycluswijzigingen plaats die historisch een belangrijke samenhang hebben met sociale en wereldeconomische aspecten. Dit congres focust op de komende zeldzame historische cyclische veranderingen in de kosmos en de correlatie met menselijke en financiële zaken op aarde – vóór ze zich voordoen.

In 2019 gaat de planeet Uranus voor het eerst sinds 1934 weer voor circa 7 jaar naar het teken Stier van waarden en zekerheden. Uranus is de planeet van verstoringen, revolutie en breken met traditie. Wat de afgelopen 84 jaar de “norm” was voor centrale banken kan ingrijpend veranderen. Dit kan ook een enorme impact hebben op valuta’s zoals de USdollar, die sinds 1944 de wereldvaluta is. En welke kant gaat de Euro op, als die op een kruispunt afstevent?

En in 2020 komen de planeten Jupiter (groei, optimisme), Saturnus (structuren, politiek, krimp) en Pluto (belastingen, afbraak, wederopstanding) voor het eerst in onze huidige jaartelling in een samenstand in het teken Steenbok van structuren en wereldpolitieke systemen. Wat in 2020 in de kosmos plaatsvindt, heeft de potentie om overeen te komen met belangrijke, structuurveranderende omwentelingen op aarde.

Het congres Forecast 2019 & Beyond wordt vormgegeven door lezingen van topsprekers, de experts Raymond Merriman (VS), Drs. Karen Hamaker-Zondag (NL), Antonia Langsdorf (D) en organisator Irma Schogt (NL). De voertaal is Engels.

Dit congres helpt om vooraf een beeld te vormen van waar welke veranderingen mogelijk zijn vanaf 2019, hoe wij ernaar toe kunnen meebewegen en ons voorbereiden op de kanteling van de huidige economische cyclus. Voor iedereen die goed voorbereid wil zijn, kan dit congres het grote verschil betekenen.

Interesse? Informatie en inschrijven: klik HIER

 

irma schogIrma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtEen vooruitblik op 2019