Columns & Artikelen

Zilver gaat in 2019 schitteren!

by Wilge on 27 december 2018

Zilver heeft er nog niet eerder in de geschiedenis zo slecht voorgestaan als we dat vergelijken met goud. De ratio ligt momenteel rond de 85. Dat is een historisch dieptepunt als we naar de waardering voor zilver kijken. Qua sentiment kan het dus haast niet slechter. Waarom ben ik dan ineens zo positief over zilver?

We hebben sinds de laatste koerstop in eind 2011 een aantal beroerde jaren gezien en dat valt gewoonweg niet te ontkennen. Toch komt aan iedere bear market een keer een einde en ik denk dat dit einde eind 2018 bereikt is.
De industrie verbruikt enorme hoeveelheden zilver in computers, smartphones, tablets en zonnepanelen
 etc. Veel van dat zilver gaat daarna verloren omdat het te kleine hoeveelheden zijn om nu kostendekkend terug te winnen. Daarnaast zien we dat conjunctureel de wereldeconomie toe is aan een correctie, daarbij flink geholpen door irrationeel gedrag vanuit het Witte Huis in Washington.

Voor u besluit het rapport aan te schaffen, wil ik nog graag wel iets verduidelijken. Er is namelijk een belangrijk onderscheidt te maken tussen fysiek zilver bezitten en aandelen van zilvermijnen bezitten.

Fysiek zilver is in feite uw spaargeld vastleggen in edelmetaal. Ik denk dat het een goede manier is om uw spaargeld veilig te stellen. U kan dat fysieke zilver hier kopen.
Zilveraandelen zijn heel iets anders. Dat is het geld waarmee u wilt investeren en u gaat dat geld vastleggen in actieve ondernemingen die werkzaam zijn in de zilversector.
De risico’s zijn dan heel anders. Dan gaat het niet langer alleen over de prijs van zilver. Voor een zilvermijn bedrijf is ook de energieprijs belangrijk, kunnen loonkosten en lokale belastingen veel uitmaken en er is altijd het risico van een mijnramp dat gelopen wordt.
Zaken die niet te voorspellen en soms ook niet te voorkomen zijn.

Beleggen in zilvermijnen is dus een flink risico nemen. Helemaal als zoals momenteel de opwaartse trend nog pril en ongetest is!

Het is echter een risico dat u in mijn ogen zou moeten willen nemen, want de potentiële beloning is er nu ook naar. Hier liggen kansen die in andere sectoren onmogelijk zijn. Hier zitten potentiële ten baggers tussen. Aandelen die 10x meer waard gaan worden.

Waarom is zilver zo interessant geworden?

 • De goud/zilver ratio is extreem gunstig voor zilver geworden. Historisch gezien is goud ten opzichte van zilver veel te duur geworden. Om die reden dus ook liever zilver dan goud.

 • De koers van zilver is na een piek in de nazomer van 2011 heel fors gedaald. Toen werd een koers van ruim $48 per ounce bereikt.

 • De hoeveelheid zilver is eindig en de vraag blijft toenemen, terwijl het aanbod allengs minder wordt.

 • De koersen van zilveraandelen hebben echt enorme klappen gekregen. Niet zelden zijn koersen sinds 2011 met 95% gedaald en we zien al stukjes herstel optreden.


In het rapport treft u enkele nu qua timing interessante zilver aandelen aan. Ga er vanuit dat ze misschien niet allemaal uw ‘cup of tea’ zullen zijn. Het kan ook zijn dat bepaalde aandelen op het moment van uw aankoop van het rapport even niet koopwaardig zijn.

U kunt de aandelen via veel brokers kopen, maar we raden u toch met klem deze aanbieder aan. Hier kunt u alle aandelen kopen EN er is Nederlandstalige ondersteuning makkelijk bereikbaar.

Het rapport kost u slechts 27,49 euro!

Tom Lassing – Beursbox

Edelmetaal-info: eerder verscheen van Tom’s hand het rapport over Royalty Aandelen:

Ben ik zo koningsgezind? Ja, wel daar waar het royalty aandelen betreft. Die kunnen me niet koninklijk genoeg zijn.
Waarom die liefde voor dat soort aandelen?
Belangrijk is als eerste dat Royalty bedrijven vaak meerdere rechten op een stukje van de productie of omzet van bijvoorbeeld een aantal mijnen hebben. Zou er iets mis gaan in een mijn, dan verliezen ze een heel klein stukje omzet, maar een ramp is het niet. Dat terwijl de eigenaar van de mijn op een klein probleem al failliet kan gaan.

Hoe komen die Royalty bedrijven dan aan die belangen?

Dat is wisselend. Soms is het omdat ze eerst heel de mijn bezaten en die verkochten voor cash met daarbij het royalty recht op een stukje van de toekomstige productie. Het kan echter ook zijn dat een mijnbedrijf geld nodig heeft en voor dat benodigde geld een stukje toekomstige productie weggeeft.
Hoe dan ook, de meeste grote Royalty bedrijven hebben tientallen van die cashstromen en met een deel van die opbrengst kopen ze weer nieuwe rechten aan.
Soms willen mijnbedrijven die eerder afgegeven Royalty rechten ook weer terugkopen. In de meeste gevallen levert dat ook een mooie som duiten op. Een mijn zonder er op rustende Royalty rechten is immers veel meer waard en is makkelijker door te verkopen.
Royalty aandelen vormen de kern van mijn persoonlijke portefeuille.

Tom geeft meer waardevolle producten uit al:

 • Rijk Worden met Crypto’s
  Een prachtig Crypto rapport waarin waardevolle insights over de kansen en valkuilen in de crypto en blockchain markten. Er is veel geld te verdienen, ook als bitcoin niet meer terug naar 20.000 dollar gaat.
  Klik hier
 • Pensioensparen Rapport
  200 euro per maand degelijk en volgens een briljante opzet beleggen kan je een fantastisch pensioen opleveren. Dit rapport laat je zien hoe!
  Klik hier

Voor meer goud- en zilverleveranciers: kijk in de etalage van Edelmetaal-Info

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

WilgeZilver gaat in 2019 schitteren!