Columns & Artikelen

Goud flirt opnieuw met $1.300

by Nico Pantelis on 17 januari 2019

Obligaties zijn niet meer in trek, aandelen hebben het moeilijk en crypto likt z’n wonden.

Toch is er in de huidige markten wel iets dat werkt: GOUD!

De prijs van het gele edelmetaal blijft tegen de negatieve trend in, stijgen. Inmiddels komt de kaap van 1.300 USD/ounce weer zeer dichtbij.

De kracht van de beweging is van die mate, dat we opnieuw afstevenen op een ‘Golden Cross’ formatie in de grafiek. Deze formatie ontstaat wanneer het 50-daags gemiddelde opwaarts het 200-daags gemiddelde kruist.

Het wordt de derde maal dat de ‘Golden Cross’ optrad sinds de bodem in 2015.

En zoals op de grafiek duidelijk is te zien, kwam de formatieve telkens tot stand nadat een tussentijdse bodem werd geplaatst.

Telkens na een hogere bodem, voor de duidelijkheid.

Als de historie enige richting voor de uitkomst mag bieden, dan gaan we nu de definitieve aanval inzetten op de imposante weerstand op 1.380 USD/ounce. Daar ketste de goudprijs in de afgelopen jaren telkens op af. Ook dat kan u goed zien op de voorgaande grafiek.

Driemaal is scheepsrecht?! We krijgen steeds meer signalen uit de markt dat dit wel eens dé doorbraak voor goud kan gaan worden.

Want we zitten nog steeds in de primaire fase van de nieuwe stierenmarkt in goud. En zoals we uit ervaring weten, is de weg daar altijd lang, hobbelig en vooral erg moeizaam voor beleggers.

Maar het lange wachten kon in 2019 wel eens een bijzondere beloning gaan opleveren voor beleggers in goud, maar vooral in goudmijnaandelen.

We zien diverse ontwikkelingen in de goudmijnsector, die wijzen op een giga-stierenmarkt in de aanmaak. Een eerste signaal kregen de abonnees van het Goud & Zilver Rapport in de afgelopen dagen al binnen, in de vorm van de megafusie tussen Newmont Mining & Goldcorp.

Maar er is nog meer bewijs dat er veel meer onder het oppervlak borrelt. We rapporteren u hierover in de komende dagen. Maar voor nu is het goed dat u zich naar de frontlinie van de goudmarkt begeeft.

Twijfel niet, en kies voor uw eigen centen. Wees egoïstisch en selecteer nu de Beste Goudmijnaandelen voor jouw portefeuille. Want straks gaat de meerderheid ermee aan de haal, en sta jij weer met lege handen.

 

DOWNLOAD ONZE GOUDMIJN FAVORIETENLIJST

 

Goud en zilver waren de absolute winnaars in december. Terwijl de wereldwijde aandelenmarkten de slechtste decembermaand ooit meemaakten, wisten de goud- en zilverprijs flink te profiteren. Afgelopen maand bewezen de edelmetalen nogmaals dat ze prima kunnen fungeren als ‘veilige havens’.

De goud- en zilverprijs wisten tijdens de afgelopen maand verrassend goede zaken te doen. Tenminste, voor sommige analisten kwam dit als een complete verrassing. Na de tijdelijke opleving van begin 2016 waren de edelmetalen alweer in het ‘vergeethoekje’ geraakt. Toch begint het technische plaatje er steeds beter uit te zien.

Goud- en zilversector beschikken over gigantisch veel potentieel

 

Chris Kimble deelde onlangs de bovenstaande grafiek via zijn website Kimble Charting Solutions. Volgens Kimble kunnen de edelmetalen aan de vooravond staan van een complete trenddraai. Zo is op de grafiek te zien dat de goud- en zilverprijs tegen de weerstandslijn aan beuken die rond het jaar 2012 is ontstaan.

Als deze weerstandslijn wordt doorbroken, komt er volgens de wetten van de technische analyse een einde aan de dalende trend die sinds het jaar 2011 van kracht is. En vanaf dat moment kan het allemaal snel gaan binnen de goud- en zilversector. De aandelen uit deze twee sectoren beschikken immers nog over voldoende potentieel.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Nico PantelisGoud flirt opnieuw met $1.300