Columns & Artikelen

Congres: The future of gold

by Brecht Arnaert on 13 februari 2019

Resumé:
Congres: The Future of Gold, Breda 9.00 -17.30 uur
Link naar pagina met alle info: The Future of Gold
Link naar inschrijvingsformulier: Schrijf u hier in
Gebruik de code EDELMETAALINFO om tegen 50 % korting te bekomen.

 

 

Beste belegger,
Wanneer kocht u uw eerste goud? Ikzelf weet het nog precies: in mei 2011. Goud was al meer dan een decennium aan het stijgen, en als rasechte goldbug was ik ervan overtuigd dat daar nog eens tien jaar bij zouden komen.


Was ik even fout: een paar maanden later, in juli 2011, zag goud zijn top op 1920 dollar. Van dan af ging het gestaag naar beneden, tot zelfs bijna tegen de magische grens van 1000, in december 2015:

In retrospect lijkt het nu wel alsof we daar de bodem hebben gezet. Sindsdien zagen we een Golden Cross en als het 50 DMA in de komende weken boven het 200 DMA blijft, dan denk ik dat het veilig is om bullish te worden.

Het leek me daarom het ideale moment om eens een dagje samen te komen en de zaak uitgebreid te bekijken. Op 24 maart 2019 trekken we ons terug in Hotel Princeville in Breda om er te luisteren naar tal van specialisten.

 

Diederik Schmull

We beginnen de dag met een analyse van Diederik Schmull, die 27 jaar vice-president was bij Morgan Stanley, en de markten tot op de draad kent. Hij zal zich vooral toespitsen op de dollar als driver van de wereldmarkten.

Dat is belangrijk, want zoals we weten is een sterke dollar niet zo goed voor goud. De “unique selling proposition” van goud is namelijk net het idee dat het monetaire systeem zoals het vandaag bestaat niet meer houdbaar is.

Begrijpen hoe de dollar zal evolueren in de volgende 5 à 10 jaar is dus cruciaal om het kader te scheppen voor onze eigen goudanalyse, die later komt. Diederik is de beste man die ik ken om het hierover te hebben.

Diederik Schmull is natuurlijk bekend onder de lezers van Edelmetaal-Info oa door zijn vaak zeer uitgebreide columns op de site. Bijkomstigheid, maar toch wel leuk om hem een keer live te horen en zien!

Brecht Arnaert

Daarna kom ik zelf aan de beurt. Mijn analyse zal zich volledig toespitsen op onze techniek om tegenpartij-risico te beperken: het opbouwen van een zogenaamde “investeringspiramide”.

Voor wie dat concept nog niet kent: het komt erop neer dat we ons vermogen zo organiseren dat het tegelijk zo liquide mogelijk is, en tegelijk zo onafhankelijk mogelijk in termen van tegenpartij-risico.

Voor de meesten is dit niet nieuw, maar ik denk dat het toch niet slecht is om dit eens op te frissen. Mijn lezing zal overigens korter zijn dan de andere, om jullie zo maximaal de tijd te geven om hierover vragen te stellen.
Brecht Arnaert kennen de Edelmetaal-Info bezoekers natuurlijk ook van zijn columns van MactroTrends

Scott Schamber

Dan luisteren we naar Scott Schamber. Hij zal er als Director Precious Metals zijn bedrijf Global Gold voorstellen. Dit Zwitsers goudopslagbedrijf is meteen ook de sponsor van dit congres.

Ik ben zelf klant bij GG, en blij met hen te kunnen samenwerken, vooral omdat ze er dezelfde defensieve visie op nahouden als het op beleggen komt. Het grootste risico is een wankelend financieel systeem, en dat moet onze éérste zorg zijn.

Bij deze kan ik u dan ook vertellen dat GG, speciaal voor de aanwezigen, een uniek aanbod zal doen. Wat dat aanbod is mag ik u nog niet zeggen, maar wie zich inschrijft, die wordt daarvan op tijd en stond op de hoogte gesteld.

Dan gaan we lunchen. Ik blijf kiezen voor hotels in de keten Van der Valk omdat hun catering echt wel in orde is, en ik naast de inhoud van de conferentie zeker ook het sociale aspect niet wil verwaarlozen.

Zoals jullie misschien weten zijn we bij MT per 1 januari 2019 gestart met het concept Macrotrends 3.0, wat erop neerkomt dat we MT niet langer zien als een beleggingsblad, maar als een netwerk dat toevallig een clubblad heeft.

Het is op dit soort evenementen dat u mensen tegenkomt met een héél andere kijk, of net juist dezelfde, of met een expertise om u tegen te zeggen. Iedere keer komen nu al meer dan 100 mensen trouw naar de evenementen.

Dimitri Speck

Na de middag komt Dimitri Speck. Die man is bij weinig mensen bekend, maar ik ontmoette hem op een conferentie in Hamburg, en wat hij me daar vertelde imponeerde mij zo danig dat ik simpelweg toen al zei dat hij moest komen.

Speck, namelijk, is oprichter van www.seasonax.com en is gespecialiseerd in zogenaamde “seasonal charts”, zeg maar grafieken die patronen in de goudprijs bloot leggen. Technische analyse dus, maar dan grondiger dan gelijk wie.

Via een grondige analyse van die seasonal charts slaagt zijn fonds er al jaren in om de markt te verslaan met kortlopende trades in de goudmarkt. Echt een must om hem bezig te horen, ook over de vele manipulaties in de goudmarkt.

Mark Valek

Vervolgens is het de beurt aan Mark Valek van Incrementum Capital. Dat huis werd gesticht in 2019, en is vooral bekend van haar jaarlijkse “In Gold We Trust” rapport, dat verslonden wordt door goldbugs van het moment dat het uitkomt.

Valek zal het voor deze gelegenheid hebben over een initiatief dat de brug maakt tussen cryptocurrencies en goud. Dat concept is al bekend van bij Bitgold, maar Mark denkt hier nog een extra winstgevende twist aan te kunnen geven.

Daarnaast zal vooral het vragenuurtje van grote interesse zijn. Met zijn tien jaar ervaring in het doorploeteren van allerlei info over goud is hij de uitgelezen man om die ene prangende vraag over goud te stellen die u altijd al wou stellen.

Thibaut Lepouttre

Als laatste spreker heb ik Thibaut Lepouttre van Caesars Report kunnen strikken. Lepouttre staat wijd en zijd bekend als een “number cruncher”: iemand die op bijna maniakale manier de boeken van een bedrijf induikt om te zien wat het waard is.

Om u een voorbeeld te geven: ik had moeite om hem te pakken te krijgen, omdat hij de voorbije weken door de VS aan het reizen was om her en der goudmijnen te bezoeken. Maar het is me dus toch gelukt.

Aan hem vroeg ik dan ook om aan ons de drie beste goudmijnen voor te stellen, alsook de drie beste zilvermijnen, en als kers op de taart ook de drie beste grondstoffenbedrijven tout court.

Daarmee zullen we aan het einde van het officiële gedeelte van de conferentie gekomen zijn, maar dat wil zeker niet zeggen dat u al naar huis moet rennen. Zoals gewoonlijk sluiten we de dag af met een receptie om na te praten.

Dit is echt nuttig, omdat u dan de kans krijgt om specifieke vragen te stellen. Diederik Schmull, mezelf, Scott Schamber, Dimitri Speck, Mark Valek en Thibaut Lepouttre staan een vol uur ter uwer beschikking.

Voorts: als u mij tijdens de receptie persoonlijk komt aanspreken, dan geef ik u nog een exclusieve tip mee. Zo exclusief zelfs, dat ik hem niet eens in MT heb gepubliceerd, maar enkel meegeef aan wie de moeite doet om af te komen.

Met andere woorden: wees er zeker bij. Dit wil je niet missen.

De prijs voor dit geheel aan zeer bekwame sprekers, excellente catering en de bijna legendarische sfeer van de MT-studiedagen is 499 EUR. Niet goedkoop, maar dit is dan ook een toplijst van sprekers.

Korting

Desalniettemin wil ik een gebaar maken naar de lezers van Edelmetaalinfo. Met Wilbert Geers heb ik altijd al een goed contact gehad, en ik vind het belangrijk ook mensen te bereiken die nog geen lid bij MT zijn.

Wie naar de eventpagina gaat die zal daar een vroegboekkorting van 35 % vinden. Voor jullie heb ik nog iets beters bedacht. Wie namelijk de code “EDELMETAALINFO” gebruikt, die krijgt nog grotere korting, die u recht geeft op een ticket van 245 EUR.

Dat komt neer op minder dan de helft van de normale toegangsprijs. Alleen mijn abonnees beloon ik beter, want die komen voor 199 EUR, en in sommige gevallen zelfs voor 129 EUR (afhankelijk van hoe dikwijls ze komen).

Wil u dus helemaal geïnformeerd zijn over de laatste analyses inzake goud, rep u dan naar het inschrijvingsformulier. Alle info over de dollar, goud en de beste goudmijnen, en dat voor de helft van de prijs? Wellicht uw beste investering ooit.

Gebruik de code EDELMETAALINFO om tegen 50 % korting te komen.

Rest mij nog te zeggen dat u die code ook voor één extra persoon mag gebruiken, en ook dat het hotel een excellente spa heeft. Misschien is het dus een idee om gewoonweg de dag ervoor te komen, en te overnachten in het hotel?

Dat zou er in ieder geval voor zorgen dat u op zondagmorgen rustig aan de start kan komen, klaar voor een hele dag boordevol informatie. Zeker Diederik Schmull om 9.30u, die mag u gewoon niet missen.

Dit is nog eens het volledige programma:

09:00 – Registration and seating
09:30 – Diederik Schmull – Macro-economic outlook
10:30 – Coffee break
11:00 – Brecht Arnaert – Micro-economic response
12:00 – Scott Schambers – Storing gold in Switzerland
12:30 – Lunch: warm and cold buffet
14:00 – Dimitri Speck – The future of gold
15:00 – Mark Valek – Cryptogold
15:30 – Coffee break
16:00 – Thibaut Lepouttre – The best stock picks for 2019
17:00 – Concluding remarks
17:30 – Reception with free walk-out

Zo, dat is alle informatie in één lange mail. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om mij te contacteren. Ik denk dat het weer een zondag wordt vol nuttige info, aangename contacten en inspirerende gesprekken.

Tot dan!

Brecht Arnaert

PS: Nogmaals de snelle inschrijvingslink: hier. Gebruik de code EDELMETAALINFO om voor de helft van de prijs te komen.

================================

Brecht Arnaert
Economics, Metaphysics
& Everything in Between
www.safecapital.eu
brechtarnaert@gmail.com

 

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Brecht ArnaertCongres: The future of gold