Columns & Artikelen

Rhodium: gereed voor de blow-off?

by Maarten Verheyen on 12 maart 2019

Het is precies twee jaar geleden dat ik hier rhodium presenteerde als “een nieuwe assymetrische belegging” à la bitcoin.

Een belegging waar je een paar procent van je portefeuille instopt in de hoop dat het maal tien gaat.

Je zou het een “moonshot” kunnen noemen 🙂

Een ounce was indertijd nog te koop voor ongeveer 800 euro (zonder btw). Vandaag moet je snel zijn om het nog onder de 3.000 euro vast te krijgen.

Zeker de voorbije dagen gaat het hard.

Wie de geschiedenis van rhodium niet kent, zou in de verleiding kunnen komen om winst te nemen “omdat het te snel gaat”.

Misschien een goed moment om deze analyse van Goud999 erbij te halen en de vergelijking te maken met de vorige bull-market in rhodium.

De huidige stijging is dus perfect wat je kan verwachten van rhodium en het lijkt me zelfs niet uitgesloten dat de stijging op een gegeven moment nog zal versnellen.

Rhodium is echt een piepkleine markt waarbij de prijs tot op heden bepaald werd door de vraag vanuit de industrie (voornamelijk de autosector).

Nu de prijs echter als een raket lijkt te vertrekken, tonen ook beleggers opééns interesse. De vraag vanuit beleggershoek is vandaag nagenoeg onbestaande.

Het wordt hen dan ook niet makkelijk gemaakt om rhodium te kopen.

In de meeste gevallen betaal je zelfs nog 21% btw op je aankoop. Goud999 is één van de weinige handelaren die het vrij van BTW aanbiedt.

Nu de prijs stijgt en de interesse van beleggers toeneemt, zullen anderen er ook brood in zien.

Goldmoney gaf bijvoorbeeld een tijd geleden op Twitter al aan dat men rhodium zal toevoegen aan het gamma.

En wie weet zal er vroeg of laat ook een ETF zijn die de pijlen richt op deze grondstof?

Ik wil maar zeggen: het is nog véél te vroeg om te denken aan verkopen, de interesse komt nu pas op gang en als voorbije koersgrafieken een indicatie zijn, kan de prijs misschien nog ééns maal drie.

Enjoy the ride!

Maarten Verheyen Aandelen.com

NB Redactie Edelmetaal: je hoort niet vaak over dit “Vijfde Edelmetaal”. Als het je niet gaat om fysiek, maar vooral voor de speculatie, dan kun je ook bijvoorbeeld handelen in deze Exchange Traded Commoditie: db Physical Rhodium ETC

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Maarten VerheyenRhodium: gereed voor de blow-off?