Columns & Artikelen

Hoogmis voor goud- en zilverbeleggers!

by Nico Pantelis on 15 april 2019

Het zijn moeilijke tijden voor goud- en zilverbeleggers. En juist dát, zijn de beste tijden voor goud- en zilverbeleggers. Klinkt tegenstrijdig, maar dat is het in géén geval!

We kunnen het niet voldoende benadrukken. Edelmetalen kan je op diverse manieren waarderen, maar de belangrijkste is en blijft het sentiment.

Als het sentiment onder het vriespunt zakt, moet je toeslaan!

Enkel op die momenten weet je dat je waarde koopt. Veel waarde, in het geval van goud en zilver. We weten immers waarover we praten…

In het verleden sloegen we al eens hard op tafel, toen de edelmetalenmarkt in een depressie wegzonk. Bijvoorbeeld bij de start van 2016. We wezen op de grote onderwaardering in de sector.

We waren zo overtuigd van deze call, dat we het abonnement op het Goud & Zilver Rapport met maar liefst 70% korting weggaven. We wilden dat onze abonnees optimaal konden profiteren.

En onze call bleek ‘spot on’!

Goud schoot van 1.000 USD richting 1.350 USD. Zilver deed het nog veel beter, van 14 USD tot 21 USD. En de echte winnaars waren de goud- en zilvermijnaandelen: de HUI-index schoot van 100 USD naar 280 USD! Een rendement van +180% op enkele maanden.

Helaas zette de rally niet door. Nu ja, we kunnen dat een spijtige zaak vinden, dat is nu eenmaal hoe financiële markten werken. Iedere nieuwe cyclus heeft het moeilijk in de beginjaren.

We zijn nu enkele jaren verder, en opnieuw zijn we op een dieptepunt aanbeland. Niet zo zeer voor wat de prijzen betreft, maar vooral inzake het sentiment.

Een goede sentimentsindicator waar wij ons op baseren, is de goud/zilver ratio. De verhouding tussen het gele en witte metaal laat het (gebrek aan) enthousiasme onder beleggers goed zien.

Hoe hoger de ratio, hoe negatiever de markt.

Zoals op de bovenstaande grafiek van de goud/zilver ratio goed is te zien, piekte de ratio bij de start van 2016, en corrigeerde de graadmeter sterk in de maanden nadien.

Maar inmiddels werd het hoogtepunt van 2016 overschreden, en zijn we momenteel op enkele punten verwijderd van de records in de goud/zilver ratio in de afgelopen eeuw!

Dat wordt duidelijk op de volgende 100-jarige grafiek van de ratio:

We begeven ons op historisch terrein, in de edelmetaalmarkt.

Zelden was de markt zo pessimistisch over de sector. Enkel in 1941 en 1991 waren beleggers nog somberder over de vooruitzichten van de goud- en zilverprijzen.

Geloof het of niet, maar dit waren telkens de startpunten voor een nieuwe seculaire stierenmarkt in goud én zilver, in de decennia nadien.

Je kan een historie van 100 jaar naast je neerleggen, maar wij doen dit liever niet.

We trachten rationeel deze markt te benaderen, en in te spelen op de kansen die ons worden aangeboden. We zien opnieuw een historische kans ontstaan in de goud- en zilvermarkt.

Ook ditmaal hebben we iets zeer bijzonders in petto voor de abonnees van het Goud & Zilver Rapport.

We gaan voor het eerst in onze geschiedenis onze sterke visie in de praktijk omzetten.

Vanaf maandag kunnen de abonnees van het Goud & Zilver Rapport meedoen aan een portefeuille.

De nieuwe Goud & Zilver Portfolio is volledig geïnspireerd op de kennis en ervaring van het Goud & Zilver Rapport. En de leden kunnen GRATIS deze portefeuille volgen.

Dus maandag is een erg spannende, maar tegelijk ook unieke dag in het bestaan van Slim Beleggen.

Na bijna 10 jaar gaan we onze uitgesproken visie omzetten in de realiteit.

Wil jij ook deel uit maken van deze historische gebeurtenis? Dan is het zaak om nu een abonnement op het Goud & Zilver Rapport te nemen. Want dan krijgt u maandag, na de lunch, direct alle informatie toegestuurd.

Uiteraard krijgt u tevens, naar goede gewoonte, in de ochtend een gloednieuwe editie van het Goud & Zilver Rapport in uw mailbox.

Daarin komen 2 JUNIORS en 1 MID TIER aan bod.

Ook in het Goud & Zilver Rapport beweegt er vanalles. Afgelopen week werd er nog voor 170% winst van tafel genomen op Gold Road Resources. En we begrijpen van het analistenteam dat er weer een nieuwe, smakelijke kooptip in de steigers staat.

Ook dit staat op u te wachten, als u nu een abonnement neemt op het Goud & Zilver Rapport.

Zo ziet u maar, als abonnee van het Goud & Zilver Rapport krijgt u een unieke behandeling:

 

ONTDEK DE NIEUWE GOUD & ZILVER PORTFOLIO

 

NB: Goud & Zilver Rapport – ALERT: 170% winst op Gold Road Resources

Het blijft ‘trekken en sleuren’ in de goudmarkt.

Over de langere termijn is de trend sinds 2015 opwaarts gericht, maar de stijging verloopt erg moeizaam. Drie stappen vooruit, en weer twee achteruit.

Het gaat tergend traag. En daar houden de meeste beleggers niet van.

De gemiddelde belegger wil actie in de tent. Niet geheel onterecht. Want zonder actie, slik je ook een bepaald verlies. In de vorm van de opportuniteitskost.

Oftewel, de gemiste kansen.

Maar hoewel de goudmarkt een surplace uitvoert, barstte de actie weer los in het Goud & Zilver Rapport. Daar namen de analisten op hun positie in Gold Road Resources flink wat winst.

Maar liefst +170% winst konden hun abonnees weer bijschrijven op de bankrekening.

Hieronder ziet u de grafiek van GOR sinds de opname in het Goud & Zilver Rapport.

Het aandeel zat vier jaar in het Goud & Zilver Rapport. En al die tijd bleven de analisten naar boven kijken voor Gold Road Resources. Volledig terecht, zo blijkt.

In het afgelopen jaar kregen ze aardig wat tegenwind te verwerken, toen de koers van boven 0,8 dollar daalde tot onder 0,6 dollar. Maar ze hielden voet bij stuk: pas wanneer een aandeel in overwaardering gaat, wordt de verkoopknop ingedrukt.

Dat is nu bij GOR het geval. Volgens hun model noteert het aandeel ruim 10% boven de NAV.

Een rijkelijke waardering, die we graag uitgekeerd zien. 🙂

Zo ziet u maar dat het Goud & Zilver Rapport veel meer is dan enkel het volgen van de goudmarkt. Er wordt actief gezocht naar koopjes in de sector.

En die betalen over een langere periode, altijd uit. We hebben dezelfde grafiek nogmaals getrokken, maar ditmaal met de Philadelphia Gold & Silver Index (gouden lijn) erbij.

Terwijl de goud- en zilvermijnsector (XAU) amper op een winst staat, staat GOR bijna 3x hoger!

Tja, wat kunnen we nog meer zeggen… de analisten van het Goud & Zilver Rapport zijn de absolute top in dit segment. Nergens anders vindt je zo’n klasbakken.

Overigens, zo weet je weer meteen waarom ze de wereld rondvliegen, op zoek naar de nieuwste investeringskansen. Je moet immers goud- en zilvermijnen ‘proeven’.

Nu Gold Road Resources na vier jaar het Goud & Zilver Rapport verlaat, wordt de baan vrijgemaakt voor ‘vers bloed’. De analisten hebben weer diverse nieuwe posities op hun watchlist staan, maar enkel de beste posities bereiken de Selectielijst.

Er werd ons inmiddels ingefluisterd dat er op relatief korte termijn een nieuwe positie in het Goud & Zilver Rapport komt.

Wil jij ook weer profiteren van de volgende Gold Road Resources? Meld je dan direct aan:

ACTIVEER HET GOUD & ZILVER RAPPORT

PS: Er werd ons overigens nog meer in het oor gefluisterd. Namelijk er zit iets compleet nieuws in de pijplijn bij het Goud & Zilver Rapport, maar veel kunnen we er niet over kwijt. Het wordt enkel en alleen gecommuniceerd aan hun leden. Maar het belooft een grote stap te worden.

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisHoogmis voor goud- en zilverbeleggers!