Columns & Artikelen

Mijnbouwnieuws!

by Maarten Verheyen on 15 april 2019

Ik kan natuurlijk niet ieder nieuwtje van commentaar voorzien, maar het leek me wel interessant om even een update te geven van de grootste posities in mijn portefeuille.

Laten we maar beginnen met Novo Resources (ticker NVO), een positie die ik donderdag nog flink heb uitgebreid.

Novo is net zoals De Grey Mining actief in de Pilbara en die laatste is al een paar dagen geschorst op de Australische beurs in afwachting van … “materiële exploratieresultaten”.

Als De Grey goed nieuws heeft, zal dat sowieso positief afstralen op Novo aangezien deze laatste landrechten bezit over heel de regio.

Bovendien gaf Novo een heel boeiende presentatie op de CD Fund Day van Willem Middelkoop.

Enfin, ik moet maar afgaan op de notities van mensen die aanwezig waren. Zelf heb ik helaas last-minute moeten afzeggen.

Maar Quinton Hennigh heeft voor het eerst cijfers genoemd over de productiekosten van de diverse projecten.

Hij schat de AISC (all-in sustaining cost) voor Comet Well en Beatons Creek op $500 tot $700 per ounce en voor Egina op amper $300.

Novo had eerder al bewezen dat er massa’s goud aanwezig is in de Pilbara, maar de vraag was of dat goud ook winstgevend gemijnd kan worden.

Quinton Hennigh geeft nu zelf aan dat het bedrijf een “cash flow monster” kan worden.

De bekende mijnondernemer Keith Baron was ook aanwezig en hij stelde het nog een stuk scherper dan dat: “Egina is fantastisch … dit gebied kan spotgoedkoop gemijnd worden. Ik weet hoeveel geld je kan verdienen met deze dingen. Het is alsof je een bank bezit”

Probleem is dat de markt niet meer opkijkt van dit soort uitspraken.

Quinton Hennigh heeft de reputatie om veel te beloven en weinig te leveren. Hij erkent dat ook en zou vanaf nu het omgekeerde gaan doen zodat hij de markt positief kan verrassen.

Als hij daadwerkelijk conservatief is met zijn inschattingen van de productiekosten, verwacht ik grootste dingen van Novo.

Een eerste idee daarvan krijgen we wanneer het bedrijf resultaten heeft van de “trial minings” in Egina.

Gatling Exploration

Gatling Exploration (ticker GTR) is eveneens een versnelling hoger geschakeld.

Er kwam een nieuwe CEO, het boorprogramma werd eindelijk aangevat en vooraleer men de eerste resultaten daarvan heeft, werd prompt het landgebied met de helft uitgebreid.

Gatling heeft bovendien twee nieuwe leden toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Twee kerels met een achtergrond in financiën en mergers & acquistions.
Ze zijn er met andere woorden reeds met de exit-strategie bezig. Mooi zo, kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Gatling lijkt echt wel iets op het spoor te zijn en de markt houdt daar geen rekening mee.

Ach, de markt houdt niet ééns rekening met de 1 miljoen ounces die reeds gevonden werden.

De huidige market cap bedraagt amper $15,5 miljoen en daarvan wordt $10 miljoen gedekt door cash.

Heel het bedrijf wordt gewaardeerd op amper $5,5 miljoen en daarvoor krijg je 1 miljoen ounces in de grond én een realistische kans op een verdere uitbreiding van deze ontdekking.

Veel goedkoper dan dit vind je ze niet. Mocht je er toch ééntje tegenkomen, mail het mij gerust door. Dit soort investeringen koop ik met de ogen dicht.

Galway Metals

Galway Metals (ticker GWM) heeft vlotjes $3 miljoen opgehaald tegen heel gunstige voorwaarden. De plaatsing gebeurde namelijk boven de beurskoers en er werden geen warrants uitgedeeld.Zoiets zie je tegenwoordig niet vaak en het geeft aan dat investeerders staan te drummen om in te stappen.

Maarten Verheyen Aandelen.com

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Maarten VerheyenMijnbouwnieuws!