Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 23 april 2019

Korte evaluatie en vooruitblik  

…uit het onderzoek is niet gebleken dat de leden van de Trumpcampagne samenzwoeren of coördineerden met de Russische regering bij hun activiteiten op het gebied van verkiezingsinmenging. ¬Robert Mueller, Associated Press, “Reacties na Uitkomen Mueller’s Bevindingen,” 9 april 2019.

Dhr. Mueller maakt geen “aanklageroordeel” over belemmering, hoewel hij opmerkt dat “dit rapport niet besluit dat de president een misdaad beging, en het pleit ook hem niet vrij. – Wall Street Journal Editorial Page, “Belemmering van Niets,” 19 april 2019.

Geen samenzwering. Geen obstructie. Voor de haters en de radicaal-linkse Democraten – Game Over. – Donald Trump@realDonaldTrump.

Ondanks woedende Republikeinse eisen om het onderwerp helemaal te laten vallen, lijken de Democraten, als om het even wat, meer gealarmeerd over het gedrag van de president zoals geschetst in het rapport en meer vastbesloten om verscheidene lijnen van onderzoek na te streven en het van de speciale adviseur, Robert Mueller III, zelf te horen. – Carl Hulse, “Mueller’s bevindingen zijn aftrap van een Politieke Krachtmeting die nog maar net begonnen is,” The New York Times, 19 april 2019.

Het langverwachte Mueller-Rapport kwam uiteindelijk donderdag 18 april uit en het resultaat was… geen verrassing. De respons die het kreeg was echter enorm en ondanks beloften van het tegendeel veranderde niemand van gedachten. Evenzo wijzigden de aandelenmarkten ter wereld ook niet van richting. De meeste zetten hun snelle stijging vanaf eind december gewoon voort. Sommige, zoals India’s Nifty en Zürich’s SMI, vlogen naar nieuwe recordhoogtes. Andere, zoals de Dow Jones Industrial Average, S&P en NASDAQ Composite komen er dicht bij.

De stijgingen afgelopen week naar nieuwe cyclushoogtes kunnen nog in verband worden gebracht met de tijdsband 10-15 april, met drie belangrijke Jupiterbewegingen, waaronder de datum van zijn stilstaan en omkeren op 10 april. Dat was ook de datum ban de nieuwe hoogte in maanden in Bitcoin, die werd getest maar tot eind vorige week nog niet werd overtroffen. Maar het feit dat veel aandelenindices de week op of nabij hun hoogtes voor 2019 sloten, suggereert dat prijzen nog hoger kunnen gaan. Het betekent dat een van de naderende geokosmische signaturen een sterkere correlatie met een omkeer in aandelen kunnen hebben. De aspecten van 10-15 april kwamen overeen met een omkeer in andere markten, zoals hoogtes in Bitcoin, ruwe olie en Amerikaans schuldpapier.

 

De geokosmos van vandaag en gedachten over morgen

We staan op het punt een tijdsbestek in te stappen, van 22 april tot en met 18 mei, dat verscheidene belangrijke geokosmische signaturen bevat met een historische samenhang met draaiingen in vele markten. Deze tijdsperiode begint 22 april met de Zon-Uranus-conjunctie en eindigt op 18 mei met de conjunctie van Venus en Uranus. Beide behoren tot de meest krachtige, Niveau 1 omkeeraspecten die naar voren kwamen in onze onderzoeken naar omkeringen in aandelenmarkten vanaf eind jaren 1920. Beide hebben betrekking op Uranus, wat dit tot een heel uitdagende periode maakt voor zowel beleggers als marktanalisten. Uranus omvat het onvoorspelbare. In de meest gevallen geven zulke periodes aanzet tot marktdraaiingen. Maar in een verrassend hoog percentage van de gevallen vielen zulke Uranusaspecten ook samen met scherpe uitbraken van duidelijk gedefinieerde weerstands- en steunzones, leidend tot nieuwe hoogtes in sommige markten en nieuwe laagtes in andere. De aandelenmarkt nadert nu nieuwe hoogtes. In feite zijn verschillende wereldindices al nieuwe hoogtes voor dit jaar 2019 aan het maken. En deze opwaartse impuls naar nieuwe hoogtes kan dus met de Zon-Uranus-conjunctie, maandag 22 april in Stier (geld en aandelen), in verband worden gebracht. Het is mogelijk dat deze uitbraken aanhouden of hervatten tegen de tijd dat Venus zich 18 mei bij Uranus voegt, eveneens in Stier, het teken waar Venus over heerst.

Het explosieve uitbraakpotentieel van Uranus kan onderdrukt worden door de retrogradedraaiingen, van Pluto op 22 april en Saturnus op 29 april. Laatstgenoemde is ook een Niveau 1 geokosmisch omkeeraspect, uit onderzoek gepubliceerd in “The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles”.

Wanneer planeten van richting veranderen, zoals in het geval van Pluto en Saturnus volgende week, komen de basisbeginselen van die planeet sterker naar voren in het leven op aarde. Pluto heeft betrekking op de psychologie van obsessie en meedogenloze aanslagen of pogingen iemand uit zijn huidige positie te verwijderen. Vandaar de oproepen tot afzetting. Het kan ook te maken hebben met gevaar en bedreigingen, het nu van natuurlijke bron is (zoals branden en overstromingen, stormen en harde wind) of dat mensen anderen in gevaar brengen (terrorisme, moordaanslagen, machtsspellen). Maar het kan ook intense inspanningen om dat het vernietigde beschadigde te herbouwen en hervormen representeren. Hiernaast heerst Pluto over onderzoekingen en beveiliging,

Het is echter de Saturnus-omkering (van naar voren naar retrograde bewegen, dit keer 29 april) die een sterkere correlatie heeft met omkeringen in financiële markten. Saturnus eist verantwoording, dus kan het denken dat het Mueller-onderzoek afgelopen is misschien onjuist zijn. Het kan slechts het einde van de eerste acte zijn, dat er meer onderzoeken worden gelanceerd – en misschien niet alleen met betrekking tot Donald Trump. Saturnus gaat over het verleden. Het kan lijken alsof de hele 2016-verkiezingen weer aan de gang zijn, net als een bijgewerkte versie van Bill Murray’s “Groundhog Day.”

Met Mars die ook vierkant Neptunus staat (27 april) midden tussen deze twee retrogrades, worden we wederom uitgedaagd om te bepalen wat waarheid is, want onder Neptunus kun je niet geloven wat je ziet, hoort of leest. De waarheid ligt in je eigen innerlijke zelf. Die komt niet van buiten.

Mededelingen

OPMERKING: Volgende week een keer geen wekelijkse column vanwege een presentatie a.s. vrijdagavond in Boulder, CO, VS. Ik kijk er dan naar uit om veel lezers uit de omgeving van Denver te zien.

irma schogIrma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week