Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 10 juni 2019

Opmerking: De komende twee weekend ben ik in het buitenland voor workshops. De column wordt in deze periode op donderdag (een dag eerder dan normaal) geschreven. Onderstaande column is geschreven op 6 juni, dus voor de banencijfers van 7 juni.

Korte evaluatie en vooruitblik  

De dalende rente op obligaties signaleert een vertraging van de groei. Daarnaast zien we een omgekeerde rendementscurve en dat voorspelt, indien deze situatie drie maanden aanhoudt, bijna altijd een recessie ( Zie ook de column van 25 maart j.l.). Dhr. Trump lijkt te geloven dat de Fed alles weer “great” kan maken door de rentetarieven te verlagen…..De VS tarieven hebben een negatieve impact op de wereldwijde groei en dat kan de export van de VS schaden…. Dhr. Trump en zijn Republikeinse medereizigers zeggen dat de doemdenkers het fout zagen bij de eerste ronde Chinese tarieven, maar deze eerste ronde werd teniet gedaan door de groei effecten van belasting herziening en deregulatie….(en) de schade van deze tarieven zal toenemen als ze steeds strenger worden en impulsief worden opgelegd. Vroeger of later zal slecht beleid altijd leiden tot hoge economische en politieke kosten. – De redactie van de Wall Street Journal. “Washingtons draai naar anti-groei” 6 juni, 2019.

Twee nieuwe analyses tonen aan dat de tarieven die Dhr. Trump gebruikt om China, Mexico, Europa en andere regeringen te straffen, de winsten van de $ 1,5 biljoen belastingverlagingen voor de lage en midden inkomens meer dan uitwissen. – Jim Tankersley, “Trump’s tarieven zouden veel winst van zijn belastingverlagingen kunnen uitwissen,” The New York Times International, 5 juni, 2019.

“En veel mensen, ook senatoren, hebben absoluut geen idee waar ze het over hebben met betrekking tot tarieven. Ze hebben absoluut geen idee. “ Donald Trump: “Senatoren hebben geen idee waar ze het over hebben op het gebied van tarieven.” door Brett Samuels, The Hill, 6 juni, 2019.

Groeten uit Peking, aan de andere kant van het handelsgeschil tussen de twee grootste wereldeconomieën. Het is surrealistisch. Op CNN keek ik naar de D-Day ceremonie van de USA, het VK en Frankrijk. De President kwam aardig presidentieel over toen hij beloftes deed over een fantastische handelsovereenkomst tussen de VS en Groot Brittannië, de vijfde grootste economie van de wereld. Toen schakelde ik naar een ander kanaal waar een indrukwekkende ceremonie plaatsvond tussen de Chinese President Xi Jinping en de Russische President Vladimir Poetin terwijl ze een overeen kwamen een groot historisch handelsakkoord af te sluiten. Grote handelsakkoorden zien we over de gehele wereld en zo moet het ook zijn met Jupiter in Boogschutter. Behalve in Amerika, er word veel beloofd maar er moet nog geleverd worden. Ook dit is typerend voor Jupiter in Boogschutter die een afnemend vierkant vormt met Neptunus in Vissen. Het afnemende vierkant is wellicht het meest moeizame aspect om succesvol tot eenheid te komen, maar het kan wel als er vertrouwen is tussen alle betrokken partijen. Maar als dat vertrouwen geschaad wordt of volledig afwezig is dan zijn alle kansen verkeken en het resultaat is schelden en nawijzen om te rechtvaardigen dat je gefaald hebt in het nakomen van je belofte.

Het mag zijn zoals het is, in de VS en op de wereldaandelen markten zagen we een sterke rebound na hun maandenlange dalingen die eindigden om maandag 3 juni. Na in mei bijna 2000 punten te zijn gedaald, explodeerde de Dow Jones dinsdag-donderdag ( het moment waarop ik dit schrijf) en won meer dan de helft van de drie maanden durende daling terug in drie dagen. Goud en Zilver gingen ook flink omhoog waarbij Goud woensdag zijn hoogste punt van dit jaar (ongeveer $1350) testte. Nog maar een week geleden testte Goud zijn laagste punt en zette Zilver een laag neer. Wat is er veranderd? De voorzitter van de Fed Jerome Powell zei afgelopen dinsdag dat hij misschien een renteverlaging overweegt. Dat deed het hem. Een oude cyclus eindigde en een nieuwe begon, precies tijdens een nieuwe Maan die symbolisch is voor het eindigen en beginnen van een cyclus.

Maar hoe lang zal, afkoersend op de volgende ronde van Jupiter-Neptunus’ onredelijke uitbundigheid, die overweging nog aanhouden? We komen er snel achter, want 16 juni vormt zich het tweede van drie passages in deze “grote illusie”. Maar de gekte, de bizarre en zelfs hypocrisie die inherent zijn aan dit aspect beginnen al te werken. Zoals al vele malen hiervoor in deze column gezegd, je gelooft niet (en zou zonder bewijs niets moeten accepteren van) wat je straks gaat zien, horen of lezen. Ik ken geen ander aspect dat onbetrouwbaarder is, bezijden de waarheid en werkelijkheid, dan de planetaire combinaties die nu werkzaam zijn en vooral van 9-24 juni. Daar zijn we nu. Bevestig uw veiligheidsriemen en wees voorbereid om op zijn best te worden vermaakt, gedesillusioneerd en in het ergste geval misschien zelfs teleurgesteld, omdat wereldleiders waarschijnlijk zullen laten zien of ze geïnspireerd zijn, of dat ze alleen maar voluit eigenaardige, in een fantasiewereld levende wereldleiders zijn.

Wie worden het meest uitgedaagd om een realiteitscheck te doen? Degenen die zijn geboren onder planeten op zeg 17-21 graden van de beweeglijke tekens (Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen). Dat zouden mensen zijn die 8-13 juni zijn geboren en iedere 90 dagen erna, omdat de Zon dan in die gradensectoren staat. Het kan een gunstige tijd zijn voor vieringen en festiviteiten van grote pracht en praal en met betoverende ceremonieel. Het is echter niet de meest gunstige tijd om feiten te overdrijven, om beloften te doen die niet kunnen worden nagekomen of om al gedane beloften te schenden, tenzij je de woede van anderen die je als onbetrouwbaar beschouwen wenst op te wekken.

Welke invloed heeft dit op de financiële markten en welke zijn het meest vatbaar voor omkeringen? Zeker, ruwe olie is een markt die er uitspringt, omdat Jupiter en Neptunus, en Boogschutter en Vissen waar zij over heersen erbij zijn betrokken, ze alle hebben betrekking op ruwe olie. Als u in ruwe olie handelt, kan dit een belangrijk moment zijn om Nitin Bhandari’s bij SMT verkrijgbare “Time for Crude Oil” te overwegen. In feite is elke markt die in deze periode sterk stijgt of daalt een kandidaat voor een grote ommekeer. Het is immers een van de tijdsbanden van het jaar met de sterkste geokosmische omkeerinvloeden.

Veel plezier! Maar doe geen beloftes en probeer te voorkomen dat je jezelf voor gek zet. Met Jupiter vierkant Neptunus lijkt het een feestje, maar met de mogelijkheid dat je je doodschaamt over alles wat je hebt gedaan en zit je met een flinke kater. Dat geldt ook voor speculeren. Sta je op grote winst, vergeet dan niet die winst te nemen voordat het verdampt doordat je zelfgenoegzaam was en niet zat op te letten. Je intuïtie mag dan wel goed zijn, maar als discipline ontbreekt, zal het zeker zichtbaar zijn in je uiteindelijke handelsresultaten.

En nog een ding voor handelaren om nog te bedenken: verkoop het gerucht en koop het feit. Of is het de andere kant op? Maar kan het weten onder Jupiter vierkant Neptunus? Maar één ding we dat we wel weten van deze planetaire factoren in de komende twee weken is dat: er hoogstwaarschijnlijk genoeg geruchten zullen zijn en zeer weinig feiten.

Mededelingen

 

Zou u uw beleggingsportefeuille willen beschermen tegen periodes van economische tegenslag?

Dan bent u hier op het juiste adres. Bij het aanbreken van tijden waar verslechtering zeer waarschijnlijk is, verleggen we de focus voor de Cyclusanalyse & Patronensamenhang-portefeuille nog meer naar kapitaalbescherming.

Lees meer>>

Mededelingen

irma schogIrma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Irma SchogtVooruitblik op de week