Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 24 juni 2019

Korte evaluatie en vooruitblik  

Dhr. Trump blijft maar geloven dat de Fed de veroorzaker is van de langzame groei, maar hij negeert de onzekerheid die zijn tariefheffingen met zich meebrengen. Zal hij een deal sluiten met China of zet hij de 25% importheffing door? We zien het beste economische beleid als elke uitvoerder zich bedient van het juiste gereedschap. Dat betekent dat de Fed zich moet richten op stabiele prijzen terwijl het Congres en de uitvoerders de belastingen laag houden en de regels beperken. Dhr. Trump kan zijn economie het beste helpen door een einde te maken aan de onzekerheid over de tarieven. – Wall Street Journal Editors, “Een verdeeld besluit van de Fed,” Wall Street Journal, 20 juni, 2019.

Voor de President is er weer een kans op komst om een deal te sluiten. De kosmos presenteert tussen nu en Labour Day weer een excellente tijdsperiode, een uitgelezen kans voor een overeenkomst. Hij was hier al eerder dichtbij, om alsnog te falen door het patroon van proberen de andere partij te dwingen om toe te geven i.p.v. de onderhandelingen af te ronden d.m.v. diplomatie en respect. Deze stijl heeft niet gewerkt en het schijnt dat Dhr. Trump zich realiseert omdat hij een toespraak van Vicepresident Pence, die voorafgaand aan de G-20 bijeenkomst zou worden gehouden, heeft afgeblazen.

De speech zou waarschijnlijk weer kritisch richting China zijn geweest. Deze neiging om publiekelijk de andere partij te bekritiseren voorafgaand aan een belangrijke ontmoeting is een bewezen dooddoener en zou dat deze keer weer zijn. Het feit dat Dhr. Trump zich dit realiseert kan een bemoedigend teken zijn voor een langverwachte overeenkomst. Laten we afwachten of hij dit door kan zetten – het sluiten van een deal met een succesvolle overeenkomst – en niet in herhaling valt van het teleurstellende patroon “stranden in het zicht van de haven”. Als hij het deze keer voor elkaar bokst dan zal dit een boost geven voor de aandelenmarkten. Het zou overeenkomen met de geschiedenis van Jupiter in Boogschutter ( 8 november 2018 – 2 december 2019) die getuige is van een langere termijn cyclus top (of secondaire hoogte) op de wereldaandelenmarkten. Al enkele maanden en in het Forecast 2019 boek en in webinars wijzen we erop dat zo’n lange-termijn cyclus top idealiter valt binnen twee maanden van augustus 2019.

De afgelopen week zette de S&P een nieuwe all-time hoogte neer. De Dow maakte een nieuwe hoogte voor 2019. De Nasdaq kwam net tekort voor een nieuwe hoogte en creëerde zo een mogelijk geval van onderlinge beren divergentie. Een index maakt een nieuwe hoogte maar niet alle indices in diezelfde regio doen hetzelfde. Hier moet je vooral op letten als dit gebeurt in een periode met veel kosmische aspecten wat nu van 9-24 juni het geval is. Vooral omdat deze tijdsperiode het Jupiter/Neptunus afnemende vierkant (16 juni) uitlicht, een aspect dat symbool staat voor “irrationele uitbundigheid”. Het is een geval waarbij het collectief rekent op hoop en wensen en het weinig te maken heeft met de realiteit. De markt rekent erop dat President Xi en Trump tot een overeenkomst komen maar tot nog toe is er nog geen deal. We waren hier al eerder en na september-oktober slaat de klok van “hoop en wensen” middernacht. De tijd raakt op nu het Steenbok Stellium dichterbij komt, dit zal geen gemakkelijke tijd zijn op een deal te sluiten (december 2019 en verder). Er zijn dus wat kosmische zorgen nu de markten hun nieuwe hoogten testen of maken en de belangrijke ontmoeting tussen deze twee leiders de volgende week plaatsvindt.

Het geval van hopen en wensen en “irrationele uitbundigheid” manifesteerde zich ook op de andere markten toen de Fed de afgelopen week aankondigde dat ze niet van plan waren om de tarieven te verhogen. Bovendien lieten ze de deur open voor een renteverlaging. De rentes en de dollar gingen hierdoor omlaag. Dit joeg Goud naar een hoogte boven de $1400 en dat was voor het eerst in zes jaar. T-Notes stegen naar hun hoogste punt sinds 2016. Bitcoin ging ook naar een nieuwe jaarhoogte en test de $10,000. Het is allemaal gerelateerd aan Jupiter vierkant Neptunus een uitstekend aspect voor een bubbel die kwetsbaar is om te worden doorgeprikt als deze planeten beginnen zich van elkaar te verwijderen.

 

De geokosmos van vandaag en gedachten over morgen

 

De Jupiter/Neptunus invloed blijft sterk van kracht deze week. Neptunus is op vrijdag 21 juni retrograde gaan lopen en Venus maakt op 23-24 juni een T-vierkant met zowel Jupiter als Neptunus. Dit verzekert ons ervan dat fantasie, hoop en wensen, romantische of spirituele gedachten nog erg in de mode zijn.

De volgende kosmische verschuiving start in de eerste week van juli als de zonne-eclips plaatsvind op 2 juli. Dit wordt gevolgd door Mercurius retrograde van 7 juli – 1 augustus. Dit levert waarschijnlijk voor het grootste gedeelte van juli gemengde signalen op. Er zullen waarschijnlijk tegengestelde verslagen verschijnen over vooruitgang en impasse. De heliocentrische Mercurius zal van 1-12 juli Boogschutter binnengaan, een tijd waarin we meer volatiliteit kunnen verwachten vooral in de edelmetalen en de valuta’s.

 

Lange termijn gedachten en meningen

 

Het kan zijn dat Dhr. Biden het zo goed doet in de nek aan nek race met Dhr. Trump omdat veel kiezers respijt willen van de non-stop Trump sfeer van verstoring en volatiliteit. Voor hen is “Slaperige Joe” waarschijnlijk geen belediging. Politieke overtuiging doet er nog steeds toe maar misschien niet zo veel als de verlossing van een zeer aanwezige politieke persoonlijkheid – Daniel Henninger, “Trump’s probleem ‘Sleepy Joe’,” Wall Street Journal, 20 juni, 2019. .

Een supporter die Adlai Stevenson benaderde op een campagne zei: “Gouverneur elk gezond denkend persoon zou toch op u moeten stemmen.” Stevenson antwoordde: “Mevrouw, dat is niet genoeg ik ben een meerderheid nodig” Jason L. Riley, “Elizabeth Warren kan de nieuwe Adlai Stevenson zijn,” Wall Street Journal, 19 juni, 2019.

Ik ben terug van mijn eerste bezoek aan China en het was verhelderend. Het bevestigt mijn geloof in de universele connectie en liefde die we met elkaar delen. De behoefte om iets gemeenschappelijks te hebben met hoop en aspiratie voor een betekenisvol leven en de wens om te leven in een wereld van vrede. We hebben meer gemeenschappelijk dan de verschillen die vergroot worden door de ideologieën die ons worden opgelegd door onze regeringen en de politieke ambities van onze leiders. Triest genoeg wordt hun ambitie om te leiden alleen onderhouden door het succesvol creëren van conflicten en tweespalt, dit alles verstopt in valse verkiezingsbeloftes. Dit vertegenwoordigt twee kanten van het Jupiter/Neptunus afnemende vierkant waar we in leven nu we ook de krachtige symboliek van Saturnus conjunct Pluto in het autoritaire teken Steenbok (januari 2020) naderen. Maar het blijft zo dat Jupiter/Neptunus betrekking hebben op de realisatie van wat ons verbindt in termen van collectieve spirit en eenheid versus Saturnus/Pluto in Steenbok die de pogingen om ons te verdelen op basis van de illusionaire verschillen symboliseert.

Maar wij die leven in de VS gaan nu het verkiezingscampagne seizoen tegemoet. Als ik kijk naar de horoscopen van Joe Biden en Elizabeth Warren denk ik terug aan een uitspraak die ik deed tijdens de campagne van 2016. Die luidde: als ze besluit om in 2020 zich weer kandidaat te stellen en ze de kans krijgt van haar partij dan wordt Mevr. Warren een kracht om rekening mee te houden. Ze heeft in haar horoscoop excellente aspecten naar de VS horoscoop staan. Haar Zon maakt een conjunctie naar de Venus en Jupiter in de vroege Kreeft van de VS. En haar geboorte Venus maakt een conjunctie met de Zon van de VS. Dit is een puur astrologische weergave. Ze zal het waarschijnlijk goed doen bij een groot gedeelte van de bevolking. In mijn opinie lijkt haar horoscoop veelbelovender dan die van de andere kandidaten die ik tot nu toe heb bekeken. Ook dan die van Dhr. Biden die op dit moment aan kop gaat. Misschien gaan ze een goed team vormen voor de Democratische partij in 2020. Dhr. Trump is ook nog sterk in 2020. Het verschil tussen Warren en Trump is Venus (Warren) en Mars (Trump). De Zon van de President staat conjunct Mars van de VS. Zelfs nu we niet in oorlog zijn lijkt het alsof we dat op een bepaald niveau wel zijn. Misschien met elkaar.

Mededelingen

Hoe staat olie ervoor? Lees Irma Schogt’s recente artikel op TradeIdee >>>

irma schogIrma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Irma SchogtVooruitblik op de week