Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 30 juli 2019

Korte evaluatie en vooruitblik  

De Amerikaanse aandelenmarkten kenden dit jaar een uitzonderlijk verloop, maar dat zou kunnen eindigen zodra dit kwartaal eindigt, zei Aslijn Yo, internationaal marktstrateeg bij J.P. Morgan Asset Management. Die eventuele potentiële uitverkoop zou worden aangedreven door een neerwaartse herziening van de winstvoorspellingen voor volgend jaar, zei Yo. Ze zei: “Qua timing (de verwachte renteverlaging), denk ik dat de komende twee weken nog goed zullen zijn voor de beurzen. Na die verwachte FED-ingreep zullen investeerders hun aandacht richten op andere factoren die invloed hebben op aandelenkoersen, zoals bedrijfswinsten … “We denken dat er een risico zou kunnen zijn dat winsten naar beneden worden bijgesteld,”– Yen Nee Lee, “” JP Morgan waarschuwt voor aanzienlijke uitverkoop in Amerikaanse aandelen dit kwartaal”, www.cnbc.com, 26 juli 2019.

Buiten Mercurius retrograde was het sowieso een opmerkelijke week voor veel markten. Misschien wel omdat 25 juli het middelpunt was van verschillende geokosmische signaturen van 7 juli tot en met 11 augustus wanneer Uranus terug gaat lopen terwijl Jupiter direct gaat lopen.

Typerend voor retrograde Mercurius vlogen de wereld aandelenmarkten alle kanten op. Sommige behaalden op 25-26 juli nieuwe hoogtepunten, zoals de NASDAQ Composite en de Australische ASX-indices. De Nederlandse AEX steeg tegelijkertijd naar het hoogste niveau sinds juni 2001. De Duitse DAX, China Shanghai Composite en Japanse Nikkei hadden ook behoorlijke rally’s tot 25 juli, maar die zorgden echter niet voor nieuwe maandelijkse hoogtepunten. Andere aandelenmarkten zoals de Indian Nifty, Brazilië’s Bovespa en FTSE in Londen stonden daarentegen het grootste deel van de vorige week op verlies en noteerden dieptepunten in weken.

Een soortgelijk patroon werd waargenomen op de valutamarkt. De Euro zakte tot zijn laagste prijs in meer dan twee jaar op 25 juli na de gemengde berichten van ECB-voorzitter Mario Daghi over de toekomst van de Europese economie. De Zwitserse Frank daalde ook, maar bleef ruim boven zijn jaarlijkse dieptepunt van 25 april en 6 mei. De Amerikaanse dollar, die gedaald was in de overtuiging dat de FED volgende week de rentetarieven verlaagt, draaide plotseling omhoog na de toespraak van Daghi en is nabij zijn jaarhoogte. Het lijkt een race te worden tussen Trump en de EU om te zien wie straks de valuta met de meeste deflatie kent om zodoende het aantrekkelijkst te zijn voor de internationale handel. En dat komt dan weer ten gunste van diens eigen nationale bedrijven, met het idee hun economie weer een boost te kunnen geven, net als tijdens de laatste valutaoorlog, die nog niet zo lang geleden plaatsvond.

De invloed van de eigenaardigheden van de Mercurius-retrogradecyclus (7-31 juli) op de financiële markten en het daarbij tegelijk voorkomen van bearishe en/of bullishe divergentie tussen markten, houdt hiermee niet op. Vorige week explodeerde Goud naar een nieuwe cyclushoogte (boven $ 1450,00) voor het eerst in 6 jaar. De piek van $ 1454,40 lag precies in de onderste zone van ons prijsdoel wat wij vermeldden in ons eerste speciale goudrapport van 26 augustus 2018, toen de goudprijs nog onder $ 1190 stond. Wij verklaarden toen: … want als 16 augustus de 30,5-maandscycluslaagte was kan een aardige stijging van meerdere maanden al aan de gang zijn. In feite kan het zelfs meer dan aardig worden. Het kan uitstekend zijn. Het opwaartse potentieel van een nieuwe 30,5 maandcyclus wijst op een stijging naar de top van de nieuwe 30,5 maandcyclus van 1499 +/- 54.Volgend op de laagte van 16 augustus 2018 en onze aanbeveling om goud te kopen, werd onze 30,5-maandcyclus aangepast naar 31,33 maanden. Ons tweede speciale rapport over goud werd uitgegeven op 25 juni 2019 en verklaarde: Binnen de cyclus van 31,33 maanden zijn er doorgaans drie cycli van 50 weken. Gemeten vanaf het begin van deze cyclus op 16 augustus 2018 (op 1167,10) is het opwaartse koersdoel (van deze eerste 50-weekscyclus) 1450 +/- 33,50. Niet slecht. Wanneer we speciale rapporten uitgeven, kloppen deze vrij aardig met het te bereiken doel. De twee goudrapporten waren hierop geen uitzondering. 

 

De geokosmos van vandaag en gedachten over morgen

 

De groei vertraagde in het tweede kwartaal, maar niet zo erg als Wall Street verwachtte, daar tarieven en een wereldwijde vertraging in de groei gevolgen hadden voor de Amerikaanse economie, meldde het Ministerie van Handel vrijdag. Na het rapport tweette Trump: “Niet slecht gezien het feit dat we het zeer zware gewicht van het Federal Reserve-anker om onze nek hebben moeten meetorsen. Bijna geen inflatie. VS is ingesteld op een vlucht vooruit! ” – Jeff Cox,”De groei vertraagt tot 2,1% in het tweede kwartaal.” Https://www.cnbc.com, 19 juli 2019.

Mercurius (de grappenmaker) retrograde, heeft zo zijn eigen manier om chaos te creëren in de vorm van conflicterende signalen en marktdivergenties in zowel wereldaandelenindexen, als financiële- en grondstoffen-futures tijdens deze specifieke cyclus (7-31 juli). Maar Mercurius retrograde is niet de enige voorstelling die je in je favoriete theater kunt bewonderen. Er is ook de voorstelling genaamd “FED Watch”, omdat het debat steeds intensiever wordt met betrekking tot een renteverlaging van 0,25 of 0,50 basispunten.

En dan zijn er ook altijd nog de kennelijk nooit eindigende en steeds mysterieuzer wordende handelsgesprekken tussen China en de VS, die heen en weer zwalken van “we praten weer” tot “we praten niet meer”. Zal de Donald dit keer echt een super ongelooflijke handelsovereenkomst kunnen sluiten, zoals hij vaak beweerd heeft of juist niet, wil hij eigenlijk wel een deal??? Hij zegt dat hij een superdeal wil en hij zegt dat China ook echt een deal wil, maar tot nu toe is er geen deal en geen indicatie dat er echt een deal zal komen, en dat het slechts een illusie is, die het afnemende Jupiter-Neptunus-vierkant weerspiegelt dat eindigt op 21 september. Jupiter heerst over handel, en de zijn natuurlijke uitdrukking ervan gaat altijd over iets “groots”, terwijl Neptunus wordt geassocieerd met illusie, waanvoorstellingen en misleiding. Mensen kunnen hopen, maar dit doet u wel op eigen risico.

Toch is er een aantal gunstige geokosmische aspecten met Jupiter (handel) die pieken van 7 tot 11 augustus. Of de twee partijen zijn weer dicht bij een deal, of, als de goden van de kosmos ons goed gezind zijn, kunnen ze misschien in staat zijn om een overeenkomst te sluiten om zo een einde te maken aan deze traag bewegende, langzaam evoluerende, wereldwijde economische tragikomedie. Het is een tragikomedie (Jupiter-Neptunus) omdat het is gebaseerd op de veronderstelling dat handelstekorten/overschotten slecht zijn, terwijl een handelstekort (in dit geval) in de praktijk meestal betekent dat u (de VS) welvarend bent/is en meer kunt betalen dan de andere partij. Het gebruiken van tarieven om een handelstekort in evenwicht te brengen is sowieso niets meer en niets minder dan een extra belasting voor iedereen, en dat leidt voor niemand tot groei. Daarom ook is het geen vreemde veronderstelling dat de zaadjes voor een recessie nu worden gezaaid, vooral vanwege het feit dat zodra de fantasie van Jupiter-Neptunus eindigt en de rook optrekt, mensen de harde realiteit van het Steenbok Stellum onder ogen gaan zien.

Deze “verschuiving” begint op 2 december 2019, als Jupiter Boogschutter verruilt voor het nuchtere en realistische teken Steenbok, waar hij zich aansluit bij Saturnus en Pluto. Het betekent niet dat de markten op precies 2 december een top bereiken om vervolgens te dalen. Aandelenmarkten hebben een voorkeur te toppen, als Jupiter in Boogschutter is, vooral in de buurt van de middelste graden van Boogschutter, wat toevallig binnen twee maanden van 11 augustus 2019 is. Er komt meer “olie op het vuur” met de vurige Zon-Mars samenstand van 2 september, een geokosmische signatuur die ook een hoge correlatie heeft met omkeringen van minstens 8% in veel aandelenmarkten (5% AEX, Red.). Helemaal wanneer ze zich binnen een afstand van 8° ten opzichte van elkaar bevinden (het grootste deel van augustus en september).

Deze “verschuiving” begint op 2 december 2019, als Jupiter Boogschutter verruilt voor het nuchtere en realistische teken Steenbok, waar hij zich aansluit bij Saturnus en Pluto. Het betekent niet dat de markten op precies 2 december een top bereiken om vervolgens te dalen. Aandelenmarkten hebben een voorkeur te toppen, als Jupiter in Boogschutter is, vooral in de buurt van de middelste graden van Boogschutter, wat toevallig binnen twee maanden van 11 augustus 2019 is. Er komt meer “olie op het vuur” met de vurige Zon-Mars samenstand van 2 september, een geokosmische signatuur die ook een hoge correlatie heeft met omkeringen van minstens 8% in veel aandelenmarkten (5% AEX, Red.). Helemaal wanneer ze zich binnen een afstand van 8° ten opzichte van elkaar bevinden (het merendeel van augustus en september).

Mededelingen

Attentie
In verband met vakantie is er volgende week geen gratis wekelijkse marktvooruitblik. Als u echter abonnee bent van één van onze MMA-rapporten, houd dan wel uw mailbox in de gaten voor ons jaarlijkse Forecastboek-voordeelactie. Forecast 2020 is, voor abonnementhouders, vanaf volgende maand al bestellen tegen een gereduceerd tarief. Als u nog geen abonnee bent, kunt u overwegen om vóór 12 augustus een abonnement te nemen om van deze speciale aanbieding te kunnen profiteren.

Het jaar 2020 wordt kosmisch gezien een ongelooflijk jaar, het voorspelt een grote verschuiving en die begint waarschijnlijk met een verandering van wereldzaken, leiderschap en in de financiële markten. Het is geen verschuiving van enkele jaren, maar dit is het einde en het begin van een 20-, een 60-, een 200- en een 800-jaarscyclus waarbij de Grote Heersers aller Tijden, Jupiter en Saturnus, betrokken zijn. Voor astrologen betekent dit de start van de grote verschuiving. U wilt het jaarboek 2020 vast dit jaar niet missen en alleen actieve abonnees op MMA-rapporten krijgen de beste pre-publicatieprijs, al vanaf 12 augustus.

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Irma SchogtVooruitblik op de week