Columns & Artikelen

Goudmijnaandelen naar nieuwe fase

by Nico Pantelis on 26 augustus 2019

De markt zit op ’t puntje van z’n stoel.

Iedereen wacht – bijna angstig – af wat Jay Powell vrijdag gaat vertellen. De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank zal dan meer informatie vrijgeven over het toekomstige rentebeleid.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Inmiddels lijkt alles minder dan 75 basispunten renteverlaging, op een teleurstelling. Als dat maar goed gaat komen…

De timing is wat ons betreft erg opvallend.

We waren in de voorbije maanden al getuige van een historische uitbraak in de goudmarkt.

Toen finaal de weerstand op 1.380 USD/ounce kraakte, schoot goud in een keer door tot boven 1.500 USD/ounce. En daar houdt de prijs nu hardnekkig stand.

Niet toevallig, volgens ons.

We denken immers dat goud momenteel de uitbraak consolideert, en zich opmaakt voor de volgende beweging omhoog. Want wie de geschiedenis van goud kent, die weet dat de september-maand altijd dé maand voor goud was.

We geven u wat statistieken mee:

Hierboven ziet u de maandelijkse prestatie van goud, sinds de midden jaren ’70.

September steekt er met kop en schouders bovenuit. Met gemiddelde bijna +2%!

Natuurlijk zegt een datagrafiek nog niets. Je wil als analist bevestiging zien uit meerdere bronnen.

Hierboven een vergelijkbaar beeld, uit een andere bron en met een ander perspectief. Ook hier schiet goud fors omhoog, tijdens de maand september.

CONCLUSIE: Als de herfst begint, is het feest voor goudbeleggers.

Als we nog wat dieper in de materie duiken, dan zien we dat dit beeld – deze seizoensgebonden bewegingen – met name tot uiting komen tijdens de bull markets voor goud.

Als goud in een duidelijke uptrend zat, was het meestal goed raak in september!

Zet je dus maar schrap voor wat stevige prijsactie in de komende maand.

En vooral, zorg dat je een positie in de goudmarkt hebt, want er beginnen steeds meer beleggers interesse te krijgen voor de goudmarkt.

Hieronder ziet u dat de term ‘gold’ in de zoekmachine Google, in het afgelopen jaar.

De interesse in goud begint nu langzaam maar zeker op te lopen.

Logisch, dit is een gloednieuwe bull market, en steeds meer beleggers krijgen dit in de gaten.

Zorg dat jij de grote massa voor bent. Want de meute komt eraan!

Maak ook dat een deel van jouw vermogen in de goudmarkt zit.

We geven nog steeds de voorkeur aan een mix van fysieke edelmetalen, in combinatie met de Beste Goudmijnaandelen in de markt.

Voor die laatste hebben we een unieke SHORTLIST GOUD & ZILVER AANDELEN verzameld in het Goud & Zilver Rapport.

Op die manier hoeft u geen weken of maanden zelf op onderzoek uit te gaan, maar heeft ons team van experts de markt al voor u uitgekamd, en de ‘creme de la creme’ van de goud- en zilversector verzameld.

Vergeet niet om nu te kopen, want u bent nog niet te laat.

Wees de massa voor:

DOWNLOAD SHORTLIST GOUD + ZILVER AANDELEN

 

Update 22 augustus: U kan niet zeggen dat we niet gewaarschuwd hadden.  De goudmarkt ging er plots als een komeet van door!

Trump gooide flink wat olie op het vuur met China, terwijl op hetzelfde ogenblik hij de oorlog verklaarde met de Federal Reserve.

Jerome Powell had immers weinig zin om het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank bij te stellen. De reactie liet niet lang op zich wachten:

Dit zijn de uitslagen waar we naar op zoek waren. Want hierdoor komen goudmijnaandelen in een nieuwe en volgende fase terecht.

Op de weekgrafiek van de HUI-index is het kristalhelder dat de sector opnieuw vertrokken is voor een forse rit omhoog. Sterker nog, de huidige beweging begint verdacht veel te lijken op die van 2016.

Op dat moment dipte de goudmijnindex nog een laatste keer onder 100, om vervolgens met 200% te stijgen in de maanden nadien.

Vandaag zit de goudmijnsector opnieuw in zo’n agressieve beweging omhoog, alleen lag het startpunt ditmaal 50% hoger (op 150 punten).

Nu zijn er drie scenario’s mogelijk:

1. De stijging strandt op korte termijn, en de sector zal geen nieuwe, tussentijdse ‘high’ neerzetten (boven 300 punten voor de HUI).
2. De stijging krijgt een vergelijkbare omvang, waardoor de HUI richting het niveau van 400 tot 500 punten zal stijgen.
3. De stijging zal nog groter worden – gezien ook goud nu in een nieuwe bull market zit – waardoor het record van de HUI-index boven 600 punten getest zal worden.

Het eerste scenario lijkt erg onwaarschijnlijk. Dit kan enkel voorkomen wanneer de wereld met een groot liquiditeitsprobleem wordt opgezadeld. Maar de centrale banken zetten juist alles in het werk om het kapitaal zeer rijkelijk te laten vloeien.

We geven de twee laatste scenario’s de meeste kans op slagen. De nieuwe bull market in goud, trekt tegenwoordig steeds meer kijkers aan. En een deel van deze (nieuwe) beleggers gaat ook zeker een deel van hun vermogen in de goud- en zilvermijnsector positioneren.

Gezien de beperkte omvang van de sector, zal dit verse kapitaal zorgen voor een springplankeffect.

We zijn al heel tevreden als deze volgende fase ons tot 400 à 500 punten op de HUI zal brengen, maar de eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat het héél erg hard omhoog kan gaan, als er geen rem meer op de goudmijnaandelen staat.

Vergeet niet:

– De sector is al jaren gestopt met nieuwe aandelen uit te geven (lees: verwatering);
– De sector is veel meer kostenbewust, waardoor de hefboom van de goudprijs op de resultaten veel groter is;
– De sector gaat nog altijd gebukt onder een grote shortpositie, gezien het overheersende pessimisme.

Dit zijn allemaal onderdelen die het spingplankeffect des te groter kunnen maken.

Daarom sluiten we scenario #3 zeker niet uit, integendeel!

Maar zorg in ieder geval dat je als de wiedeweerga de BESTE GOUDMIJNAANDELEN in je portefeuille verzameld. Het is zeker nog niet te laat!

De massa kijkt vandaag nog niet naar de goudmijnsector, maar het gaat nu echt niet lang meer duren vooraleer de grote jongens zich hierop gaan storten.

 

KLIK OP DEZE LINK VOOR ONZE PREMIUM GOUD & ZILVER AANDELENSELECTIE

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisGoudmijnaandelen naar nieuwe fase