Columns & Artikelen

Goud: de ultieme munt?!

by Brecht Arnaert on 5 september 2019

Vaak krijgen we hier bij MACRO Trends te horen dat ‘de goudprijs stijgt’.

Wel, in feite is dat niet helemaal correct.

Beter moet zijn: ‘De euro zakt tegenover de goudprijs’. Want euro’s kunnen onbeperkt worden bijgedrukt, goud niet.

Dat is het grote verschil.

Goud is en blijft een store of value. En meer zelfs, in tijden van negatieve rente bewijst goud nog veel meer z’n nut.

Bij BeleggersPlaats is het deze week ‘De week van het goud’. In deze week proberen we u echt wegwijs te maken in goudbeleggingen. Ik wil u daarom een van mijn favoriete goudgrafieken laten zien.
600_mt71.jpg

Op deze grafiek zie je dat de  goudrally voor een groot deel gedreven wordt door steeds lagere en lagere reële rentevoeten. Je kan goud dus in feite beschouwen als een soort valuta zonder inflatie en rente. Terwijl de 5-jarige Amerikaanse reële rentevoeten zijn gedaald tot -0,425%, heeft het goud een reële rente van NUL.

Goud is dus interessant, en daarom is het nu meer dan ooit zaak om goud in portefeuille op te nemen.

Het argument van vroeger, dat goud aanhouden een opportuniteitskost had, is weggevallen.

Goud is dé belegging zonder tegenpartijrisico… en dat is in deze tijden goud waard.

Waar wacht u nog op? Informeer u over goud bij MACRO Trends.

Beleggen in goud en alles wat er rond hangt?

Teken vandaag risicoloos in op MACRO Trends. Doe het vandaag nog, dan krijgt u er bovendien 3 maanden gratis abonnement bij.
150_button_3_maanden_gratis_pd.jpg

Schrijf snel in op MACRO Trends, uw beste belegging dit jaar! Ontdek daarnaast onze beste goud- en zilvermijnaandelen. Bovendien krijgt u nu 3 maanden GRATIS. Ons cadeau aan u om u welkom te heten bij onze club van kritsche beleggers.

600_button_abonneer_hier_pd.jpg

 

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 

Hoe maak ik mijn portfolio crisisbestendig?

Onlangs pleitte een vertegenwoordiger van ING voor de nulrente op het spaarboekje, en anderen gaan zelfs verder: negatieve rentes zouden finaal ook door de gewone spaarder moeten betaald worden.

In feite is dit niet meer dan een ordinaire belasting, en wordt het voor de meeste mensen nu pas duidelijk dat ze die belasting decennialang betaald hebben onder de vorm van inflatie.

Dat is het verhaal dat ik al zes jaar in MACRO Trends breng, en in de tussentijd heb ik een strategie gevonden om uw kapitaal maximaal te beschermen tegen dit soort diefstal.

En nee, het is niet simpelweg: “koop goud”. Wij weten niet wat de toekomst brengt. Blijft enkel de dollar bestaan? Krijgen we de invoering van een wereldmunt? Worden crypto’s het nieuwe verhaal?

We weten het NIET.

Daarover ging mijn presentatie op “The Future of Gold”, het internationale congres dat ik in maart nog te Breda organiseerde. Daar “callde” ik de bodem in goud, en kijk, nog geen half jaar later noteren we boven de 1500 EUR.

Oorspronkelijk ging ik deze video betalend maken, omdat die eigenlijk alles bevat wat u moet weten om uw kapitaal veilig te stellen. Maar iets in mij zegt dat je voor zo’n dingen eigenlijk geen geld mag vragen.

Het is té belangrijk om enkel ter beschikking te stellen aan wie ervoor wil betalen. Ik denk dat mijn boodschap er één is van sociaal nut: heeft u 5.000 EUR, of 50.000 of 5 miljoen – uw geld komt men halen, zeker weten.

Daarom stel ik het volgende voor: u bekijkt de video, helemaal gratis, op één voorwaarde: dat u hem tenminste aan twee bevriende contacten doorstuurt. Zo hoop ik zoveel mogelijk mensen correct te informeren.

En wil u bij de MACRO Trends-beleggersclub komen die deze strategie met succes in praktijk aan het brengen is, dan bent u natuurlijk altijd welkom. Abonneren kan hier vanaf 1 EUR per dag, en is opzegbaar wanneer u maar wil.

Klik op deze link om de video te starten: https://youtu.be/fcOU0UZBy3U.

Ik wens u veel kijkplezier.

Beste groeten,

Brecht Arnaert
MACRO Trends

Note redactie Edelmetaal-Info:

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan aan bij MACRO Trends.

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg

Brecht ArnaertGoud: de ultieme munt?!