Columns & Artikelen

“Golden Week” in China

by Maarten Verheyen on 2 oktober 2019

De grote ontwaking is nabij

Het is “Golden Week” in China. De Chinezen zijn een week lang aan het feesten en traditioneel zet dat de goudprijs wat onder druk.

Tegen het einde van de week kan het een mooie koopkans opleveren in de edelmetalen.

Ik heb zelf wat extra kapitaal beschikbaar en het plan is om mijn posities in de mijnaandelen wat op te drijven. Wellicht zal ik ook wat extra zilver aanschaffen.

Stilaan moet de markt ook beginnen anticiperen op de FOMC-meeting later deze maand.

Ik heb eerder al gehad over het liquiditeitstekort dat tot uiting komt in de repomarkt.

Vanuit dat idee kan de FED bijna niet anders dan extra geld in de markt pompen. Noem het QE4 voor mijn part.

En er is nog een andere reden om QE weer op gang te trekken.

China (en andere buitenlandse partijen) kopen immers geen Amerikaanse staatsleningen meer. Deze buitenlandse entiteiten hebben genoeg gezien en prefereren nu goud boven overheidsobligaties.

Aangezien ook de Amerikaanse centrale bank momenteel geen staatsleningen meer opkoopt, heeft de VS het steeds moeilijker om de schuldenlast op een vlotte manier te beheren.

Misschien verklaart dit ook voor een stuk het tekort aan liquiditeiten in de markt? De overheid zuigt al het geld naar zich toe.

Het moet in ieder geval stilaan beginnen dagen dat de FED niet anders kan dan geld printen tot in het oneindige. Eens de markt de implicaties hiervan ten volle begrijpt, verwacht ik een explosieve sti

jging van de goudprijs.

Dit is het moment waarop de massa de ogen opent. Zover zijn we vandaag nog niet, maar ik vermoed dat het moment zeer nabij is.

 

Ik hou mijn kooplijstje gereed

Ik volg de goud- en zilvermarkt al vijftien jaar op de voet en dat weet je dat de prijzen vaak lager worden geduwd wanneer optie- en futurecontracten expireren.

Dat was gisteren niet anders.

De correctie hakt erin, zeker bij de mijnaandelen.

Op korte termijn kunnen we misschien nog een klein beetje meer weakness verwachten maar ik denk dat we zeer dichtbij een mooi koopmoment zitten nu.

Ik heb alvast wat extra kapitaal vrij gemaakt om mijn gewicht in bepaalde mijnaandelen weer op te trekken.

Je kent ondertussen het spel dat ik speel. Bij stijgende koersen dun ik de posities wat uit waardoor ik steeds cash beschikbaar heb wanneer de koersen dalen.

Wie geen ervaring heeft met mijnaandelen en toch wat extra geld aan het werk wil zetten tijdens deze correctie, kijkt best naar zilver.

Zilver is $5 per ounce gestegen en levert van die stijging nu bijna $3 in. Dat valt onder een normale correctie en ik heb een sterk vermoeden dat we ook hier het grootste deel van de daling gezien heb.

Lager dan $16 zie ik de prijs sowieso niet meer gaan. Kan me vergissen natuurlijk, maar op basis van de grafiek is het een inschatting waar ik me redelijk comfortabel over voel.

Ik prefereer zilver in opslag, dus ik kies voor deze zilverbaren die vrij van btw aangeschaft kunnen worden:

Koop hier zilver in opslag (mijn voorkeur)

Wie zelf zijn zilver wil opslaan, kiest dan weer best voor deze zilveren munten:

Koop hier je zilveren munten

Maarten Verheyen, Aandelen.com en Beurs.com

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

Maarten Verheyen“Golden Week” in China