Columns & Artikelen

Shoppen maar!

by Maarten Verheyen on 14 oktober 2019

Wie wil beleggen (of moet ik zeggen speculeren?) in mijnaandelen, moet tegen een stootje kunnen.

Het gedrag van een belegger wordt bepaald door twee primaire emoties: angst en hebzucht. Het is een absolute kunst om tegen je natuur in te handelen.

Wie heeft er bijvoorbeeld hier en daar de posities wat uitgedund toen de mijnaandelen tijdens de zomer tientallen procenten hoger gingen?
Weinigen, denk ik zo.

Het is namelijk niet makkelijk om wat stukken te verkopen als je portefeuille dagelijks nieuwe highs maakt.

Een goede vuistregel: als je jezelf hoort opscheppen over de winsten die je realiseerde op de beurs, log dan meteen in op je account en neem wat winsten van tafel.

Omgekeerd is het gewoonlijk een goed moment om te kopen als je maximale pijn ervaart.

Als jezelf fysiek ongemakkelijk terwijl je naar de koersen kijkt, dwing jezelf dan om wat extra stukken in te slaan. (gesteld dat je maximale allocatie nog niet bereikt werd). 

Dus ja, ben zonet weer aan het shoppen geweest.

Dik tegen mijn goesting, maar ik doe het toch 😉

Mijn allocatie ging tijdens de zomermaanden wat omlaag en die cash gaat er nu terug in. Ben voorzichtig weer wat posities aan het opbouwen en ik hoop dat we de komende dagen nog een beetje lager kunnen zodat ik al mijn liquiditeiten weer in de markt kan pompen.

Maarten Verheyen.

Edelmetaal-Info: bovenstaande column is eigenlijk een vervolg op wat Maarten schreef op 1 oktober het tweede deel.

Maarten Verheyen, Aandelen.com en Beurs.com

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

Maarten VerheyenShoppen maar!