Columns & Artikelen

Willem in het nieuws

by Wilge on 12 december 2019

Veel mensen – ook trouwe bezoekers van Edelmetaal-Info –  spitsen altijd even hun oren als de naam van Willem Middelkoop valt. Willem heeft een vrij grote schare trouwe volgers. Wellicht omdat ze door hem zijn aangezet tot het denken (en doen) van investeringen en beleggingen in grondstoffen. In eerste instantie goud en zilver.

Toen ik zelf in 2000 geïnteresseerd raakte in de edelmetalen, zat Willem nog bij RTL. Goud stond nog rond de $300 Er ontstond een hechte groep van beleggers in edelmetalen en mijnbouwbedrijven. Deze groep van beleggers richtten eigen fora op en discussieerden over de diverse aandelen. Wie kent nog de IEX koffiekamer en daaronder diverse ‘draadjes’ speciaal voor de goldbugs. Wie herinnert zich nog BeursKings. De goudbox bij US Markets of het forum op Cash: Goud en goudmijnaandelen: de bearmarket voorbij? Ik zie dat de een van de laatste postings op het Edelmetaalforum van Wallstreetweb van mij was: over Palladium (2016)

De meeste fora bestaan nu niet meer, net als de meeste uit de grond gestampte goudwebsites. Die zijn of weg, of omgezet naar algemene beurs sites. Deze te neergang ging samen met de prijs van goud, zie grafiek. Ook ik merkte aan mijn eigen website Edelmetaal-Info dat “het over was”. De groep viel eigenlijk uiteen na het stoppen van de ‘edelmetaalcompetitie’. Maar edelmetaal-info is gebleven! Het enige “forum” dat ik nu volg en actief is, is deze faceboekgroep

Willem Middelkoop

In 2002 zag Willem de potentie van goud en zilver. En begon hij de kijkers naar RTLZ te interesseren in de edelmetalen. In die tijd organiseerde ik een jaarcompetitie (tot 2015) in edelmetaalmijnbouwaandelen (edelmetaalcompetitie). Willem deed ook mee. Met oa Aurelian Resources had hij een fantastische klapper. Willem raakte steeds meer gefascineerd door de grondstoffen die nog in de grond zaten en in de bedrijven die de grondstoffen in eerste instantie zoeken en vervolgens in productie zouden kunnen nemen. Zo ontstond het Commodity Discovery Fund.

Nu zitten de grondstoffen nog steeds in een dip of in een consolidatie fase. Dat geldt in 2019 gelukkig niet voor de edelmetalen. Die krijgen weer hun glans terug om maar eens een cliché te gebruiken.

Willem sprak over de moeilijke grondstoffenmarkt recentelijk op zijn oude stek: RTLZ. Niet alleen over grondstoffen, ook zijn ideeën over Bitcoin en crypto’s kwamen over het voetlicht.

Beursinside RTLZ:

Middelkoop over beleggen in grondstoffen: ‘Inspelen op toekomstige schaarste’.
Naast hoofdgast Willem Middelkoop, schuiven ook deze week weer drie deskundigen aan in Beurs Inside. En over goud gesproken, deze week delen Albert Jellema, Hans de Geus en Corné van Zeijl hun gouden tip voor komende week. In 1 minuut pitchen zij hun favoriete aandeel of beleggingsstrategie. Kijk het terug in de uitzending. (00.43:35 start interview met Willem)

 

Beginner

Verslaggever Timna Rauch begint met beleggen. Nu ze haar eerste aankoop heeft gedaan verdiept ze zich verder in de beleggingswereld. Deze week gaat ze langs bij Willem Middelkoop, hij belegt met zijn Commodity Discovery Fund in bedrijven in de grondstoffensector.

 

INN: Willem Middelkoop: Exploration Crisis is a Perfect Storm for Investors

Maar ook werd hij aan de tand gevoeld in een podcast via INN:

Edelmetaal-Info blijft je informeren over de Edelmetaalmarkt, als van ouds. En dus komt Willem ook hier weer “over de vloer”.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

 

 

 

WilgeWillem in het nieuws