Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 16 december 2019

Korte evaluatie en vooruitblik  

President Trump heeft ingestemd met een gelimiteerde handelsovereenkomst die bestaande tarieven op Chinese goederen terugdraait en de nieuwe heffingen die gepland stonden voor 15 december afblaast. Dit als onderdeel van een overeenkomst waarin de Chinezen meer agrarische goederen uit de VS aankopen en nog wat andere concessies doen..– Lingling Wei, Bob Davis, William Mauldin, and Josh Zumbrun, “De VS stemt in met een gelimiteerde handelsovereenkomst met China,” Wall Street Journal, 13 december, 2019.

Niet slecht voor vrijdag de 13e. Er werd nog maar weer eens bewezen dat dit vakantie seizoen niet voor niets bekend staat als het seizoen van “geven”, er gebeurden veel goede dingen op de financiële markten. Een daarvan is dat de Fed aankondigde dat ze de tarieven voor onbepaalde tijd of tot de inflatie voor hen te hard gaat, stabiel zullen houden. Het werd niet gezegd maar iedereen begreep dat ze de tarieven gedurende het komende verkiezingsjaar niet zullen wijzigen. Maar ze zijn zich er waarschijnlijk niet van bewust dat Venus tussen 13 mei en 25 juni 2020 retrograde loopt, een tijd waarin de Fed (of andere centrale banken) vaak onverwacht aankondigen dat ze hun beleid veranderen.

Het tweede goede voor de financiële markten was dat de verkiezingen in de UK eindelijk een duidelijker pad voor Brexit lieten zien. De markten kunnen deze onzekerheid schrappen van hun zorgenlijstje (maar er zullen weer nieuwe zorgen gecreëerd worden).

Het derde goede was dat de VS en China eindelijk de “eerste fase” (van drie) van de handelsovereenkomst aankondigden. Het idee is dat deze overeenkomst op 3 januari ondertekent wordt. Na dit goede nieuws juichten de wereldaandelenmarkten, vooral die in de VS waar de Dow, de S&P en de Nasdaq allemaal naar nieuwe all-time hoogten stegen. Hetzelfde deed de Bovespa in Brazilië. Veel andere markten testten hun all-time hoogten of maakten meerdere jaars hoogten.

Het gedrag van de aandelenmarkten de afgelopen week was aanwijzing genoeg om te denken dat de kosmische correlatie met de activiteiten op de markten nog steeds erg levend is. De markten in de VS (en elders) worstelden na hun all-time hoogten van 27 november (Dow en Nasdaq) en 2 december (S&P). De laagte van de afgelopen week was 10-11 december toen Venus zich aansloot bij Saturnus (11 december). Een van onze regels is dat elke markt die daalt richting een hard Venus/Saturnus aspect een kandidaat is voor een rally. Het idee dat aandelen aan een sterke rally zouden kunnen beginnen hadden we al beschreven in de column van vorige week. Direct na de Venus/Saturnus onderdrukking maakte Jupiter (overdrijving en hoop) op 15 december een gunstige driehoek met Uranus (het doorbreken van weerstanden of steunen). Het kwam aardig overeen met hetgeen werd beschreven in de vooruitblik van vorige week:”Maar met Jupiter driehoek Uranus na al die bovengenoemde conjuncties, kunnen er ook tekenen zijn van een handelsovereenkomst tussen de VS en China, wat logisch is als er nieuwe invoertarieven gepland staan voor 15 december…… . het kan ook betekenen dat de laatste details van een beperkte overeenkomst plotseling tot een goed einde worden gebracht. Dat zou de trigger kunnen zijn die aan het einde van het jaar de aanzet geeft tot een nieuw record, want de Zon zal dan conjunct Jupiter en driehoek Uranus staan, op 24-27 december.De wereld kreeg dus een “gelimiteerde handelsdeal” (Saturnus) tussen de VS en China en daarna een grote (Jupiter) wereldwijde rally in aandelen. Het was niet de grote , mooie handelsdeal die vooraf was beloofd maar die belofte werd dan ook gedaan toen de expansieve Jupiter in het expansieve teken Boogschutter stond. Nu staat hij in Steenbok. Grote, mooie deals zijn teruggebracht naar acceptabele, gelimiteerde deals.

Het was ook een uitstekende week voor Ruwe olie, dat mede geregeerd wordt door Jupiter. Voor de eerste keer sinds september werd Ruwe olie boven de $60/vat verhandeld. Goud en Zilver deden het ook goed. Goud maakte zelfs een nieuwe cyclushoogte en werd op donderdag 12 december kort boven de $1490 verhandeld. De eerste keer sinds de doorbraak op 7 november. Zo lang Mars in Schorpioen is en het niet beneden de $1450 komt is het bullish. Bitcoin zit in een congestie tussen de 7000 en 7500. Maar deze is tegen het midden van de week toe aan een maan cyclus laagte.

 

De geokosmos van vandaag

Het overheidstekort in de VS steeg, volgens de data van het Congressional Budget Office, gedurende de eerste twee maanden van het fiscale jaar 2020 met 12 procent tot $342 miljard. Het CBO zegt dat het begrotingstekort van 2020 tot 2029 gemiddeld $1.2 biljoen zal bedragen. Dit is 4,4 tot 4,8 procent van het bruto binnenlands product. Het federale tekort was in januari 2017 toen President Trump aantrad $587 miljard en het is aangezwollen tot $984 miljard in 2019.– Jonathan Garber, “Het tekort in de VS stijgt in twee maanden naar $342 miljard,” www.foxbusiness.com, 10 december, 2019.

De feestelijke Jupiter transits zullen van kracht blijven tot en met 27 december wanneer de Zon zich bij Jupiter driehoek Uranus voegt. Zelfs met de Steenbok achtergrond van deze planeten wordt er een goed gevoel over de toekomst gecreëerd. Voor nu. Het kan begin volgend jaar allemaal veranderen. De Zon verlaat Jupiter en voegt zich 10-13 januari bij Saturnus en Pluto in Steenbok. Gedurende die tijd verandert Uranus ook van richting. Dit betekent dat veel trends rond die tijd van richting kunnen veranderen.

Maar laten we nu van het seizoen genieten en van het doorbreken van diverse zorgen die de markt en de wereldleiders het hele jaar hebben geplaagd. We bewaren onze kopzorgen voor het volgende jaar tot …….volgend jaar. U kunt er alles over lezen in het Forecast 2020 Book, dat vanaf maandag wordt verstuurd. Het wordt kosmisch gezien nogal een jaar.

Mededelingen

Publicatie schema gedurende de feestdagen.

MMA neemt na volgende week een poosje vakantie. Er worden geen columns en rapporten voor abonnees geschreven van 23 december tot 3 januari. Veel plezier! Met alle Jupiter energie tot en met 27 december is er geen reden om geen plezier te hebben. Maar je moet voorzichtig zijn met het hebben van te veel plezier. Jupiter heeft vaak moeite met het kennen van zijn grenzen en de grenzen van anderen. Maar met gezond verstand en een beetje respect voor anderen is de belofte van een fijn vakantie seizoen mogelijk voor iedereen. Het zou aan kunnen voelen als harmonieus samenwerken met elkaar, het herkennen van dingen die ons verbinden in plaats van de dingen die ons uit elkaar houden. Geniet ervan!

NIEUW! Jaarvooruitzichten van de Japanse, Chinese en Duitse aandelenindices

Naast de Engelse editie van Forecast 2020, heeft Raymond Merriman voor de Japanse NikkeiChinese Sjhanghai Index én Duitse DAX index speciale 9-pagina’s tellende jaarlijkse marktrapporten/voorspellingen geschreven. Elk van deze zijn vertaald en gedrukt in hun corresponderende Japanse, Chinese en Duitse boekuitgaven van Forecast 2020.

Veel van onze Engelslezende lezers en internationale investeerders zullen dit 9 pagina’s tellende rapport ook van bijzonder belang vinden. Daarom zullen we elk van deze rapporten beschikbaar stellen voor de aankoop van 27 euro per stuk. Ze zijn geschreven in het Engels en analyseren elk van deze markten vanuit het perspectief van hun lange- en middellange termijn cycli, en noemen hun correlaties met de planetaire cycli die van kracht zijn in 2020, zoals de geschiedenis van de drie belangrijkste synodische cycli die zich volgend jaar zullen ontvouwen. Lees meer: Japanse Nikkei in 2020>>Chinese Sjhanghai Index in 2020>> én Duitse DAX index in 2020>>

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.Disclaimer:In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Irma SchogtVooruitblik op de week