Columns & Artikelen

Dit zijn onze grondstoffen voor de toekomst

by Nico Pantelis on 6 januari 2020

Welkom in 2020!

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar.

De markten doen meteen wat we voorspelden: wilde bokkensprongen maken.

Voor ons was het zo klaar als een klontje; het vorige decennium stond in het teken van een bijzonder lage volatiliteit, dit nieuwe decennium zou wel eens bijzonder wispelturig kunnen worden.

De eerste week is nog maar net achter de rug, maar dit is exact wat we kregen.

We gingen van start met een knal, maar eindigden de week in mineur. Weg winst!

Opnieuw was het president Trump die het beursfeest verknalde. Hij vond het blijkbaar nodig om een van de belangrijkste Iraanse generaals uit te schakelen, met ingang van het nieuwe jaar.

De toon is meteen gezet in 2020.

Dit laat men in Iran niet zomaar passeren, daar kan u rustig van op aan. Dat de olieprijs prompt 5% (!) omhoog schoot, zal niemand verbazen. Het zwarte goud nadert zo snel ons intermediaire koersdoel van 75 USD per vat.

Goud

Ook het echte goud werd weer flink duurder, en sloot de week af boven de grens van 1.550 USD per ounce.

 

Het zijn allemaal krachtige signalen.

Enerzijds wijst het op toenemende turbulentie op de beurs, en anderzijds toont het aan dat de prijzen van de belangrijkste grondstoffen in de lift zitten.

Klinkt bekend?

Dat verbaast ons niets, want we slaan al een tijdje op die trom.

We komen uit een periode van versnelde groei en desinflatie, en we ontwikkelen langzaam maar zeker naar een omgeving van afzwakkende groei en een aantrekkende inflatie.

Die combinatie wordt ook wel eens ‘stagflatie’ genoemd.

En we zijn niet aan ons proefstuk toe. De wereld heeft in het verleden meerdere malen periodes van stagflatie ondergaan. De meeste recente dateert van de jaren ’70, tijdens de vorige eeuw.

Ook toen kwamen we uit een periode van excessieve monetaire expansie en economische groei, die nog het gevolg was van de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag ondergaan we nog steeds de gevolgen van de grootste financiële crisis sinds de jaren ’30, en blijven overheden en centrale banken geld in het systeem pompen.

Te veel geld, natuurlijk.

 

Ondertussen zit de economie op de limiet van z’n kunnen, en dreigen er tekorten. Tekort aan grondstoffen, tekort aan werkkrachten, tekorten alom.

Zie daar de ideale ingrediënten voor stagflatie.

Gelukkig hebben we bij Slim Beleggen deze periodes uitvoerig bestudeerd, en weten we als niemand anders hoe hierop in te spelen én voluit te profiteren. Want ook dit werd duidelijk in het verleden: stagflatie maakt vele slachtoffers, én concentreert rijkdom.

Die rijkdom, daar gaan we dit decennium, samen met u, achteraan jagen!

We hebben al 1 iemand rijk kunnen maken in 2020. Domien Van Dyck nam zijn gloednieuwe Tesla Model 3 in ontvangst van ons.

Binnenkort volgt nog wat videomateriaal over de overhandiging, maar Domien was bijzonder blij met z’n unieke prijs.

En hij had een belangrijke boodschap voor onze lezers:

“Ik volg Slim Beleggen al 10 jaar, en er is geen enkel ander platform zoals jullie. Het is uniek, en jullie hebben het erg vaak bij het rechte eind.”

Het doet ons bijzonder veel deugd dat we onze lezers niet enkel kunnen plezieren met onze diepgravende analyses, maar vooral dat we hun vermogen kunnen opkrikken met onze inspanningen.

Want dat blijft onze hoogste prioriteit!

Nu maandag vliegt het team er opnieuw stevig in, met een kraak verse editie van het Grondstoffen Rapport.

Het Grondstoffen Rapport zat in de afgelopen jaren vaker in de hoek waar de klappen vielen, maar we denken dat dit rapport in de volgende 10 jaar wel eens onze beste uitgave kan worden.

We wijzen u nogmaals op de onderwaardering van grondstoffen versus aandelen.

Alles wat je nodig hebt tijdens een periode van stagflatie zit in het Grondstoffen Rapport: de best olie-aandelen, de slimste gasspelers, diverse agrobedrijven, aandelen in verschillende metalen (waaronder koper, nikkel, kobalt, zink, …) en natuurlijk enkele uitzonderlijke grondstoffen zoals uranium of lithium.

Dé grondstoffen van de toekomst!

In de editie die maandag verschijnt, komen de volgende grondstoffentips aan bod:

  • Ethanol,
  • Palmolie,
  • Uranium,
  • Lithium.

U ziet het, ze hebben bij het Grondstoffen Rapport niet stil gezeten tijdens de eindejaarsdagen, maar weer een superdikke editie voor u in elkaar gestoken.

Laat dit werk niet aan jou voorbijgaan, want hier zitten de pareltjes voor dit decennium in verborgen. Ook onze Tesla-winnaar Domien Van Dyck denkt er zo over:

Als projectmanager in de metaalsector kan ik je zeggen dat we ons mogen opmaken voor een wave van nieuwe ontdekkingen. Ik ben erg positief over de toekomst van grondstoffen.

We kunnen Domien enkel overschot van gelijk geven. Hij zit ‘right on the money’.

En hij neemt nu de juiste stappen: abonnee worden bij Slim Beleggen. Het heeft ook hem – naast de vele andere abonnees – geen windeieren gebracht.

 

ACTIVEER HIER JOUW SLIM BELEGGEN ABONNEMENT

 

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

 

Nico PantelisDit zijn onze grondstoffen voor de toekomst