Columns & Artikelen

Eerst verkopen, dan nadenken

by Nico Pantelis on 3 februari 2020

Dat kwam sneller dan verwacht. Vorige week schreven we nog: eerst verkopen, dan nadenken.

Dat is exact wat er in de afgelopen dagen afspeelde. Na de Chinese, geraken ook de Westerse beurzen in de ban van het Coronavirus.

De Dow ging met een flinke klap van -600 punten het weekend in. Beleggers vrezen een grote pandemie, nu de VS dit virus een officieel zien als een bedreiging voor de volksgezondheid.

 

Wereldwijd neemt het aantal slachtoffers snel toe. Ook in de media vallen inmiddels de eerste slachtoffers. De website Zerohedge werd permanent verbannen van Twitter, omdat het rapporteerde over een viroloog in Wuhan die mogelijk de stichter was van het virus.

Volgens de berichten zou het gaan om een ‘ongeluk’, en zou het coronavirus een gelekt biowapen kunnen zijn. Dergelijke berichten kunnen paniek laten ontstaan onder de bevolking in crisistijd, en worden dus meteen aangepakt. Niemand lijkt nog veilig voor het virus…

Eerst handelen, dan nadenken. Het blijft aan de orde van de dag.

Gelukkig leest u Slim Beleggen, om over de waan van de dag heen te kijken.

Natuurlijk is een pandemie een ernstige zaak, maar we mogen het grote plaatje hierbij niet uit het oog verliezen. Uiteindelijk kan de huidige verkoopgolf gekaderd worden als een periode van distributie.

Of in normale taal: er wordt wat winst van tafel genomen op de winnaars, en de achterblijvers worden bijgekocht.

De volgende staafgrafiek laat duidelijk zien wat we bedoelen.

U ziet telkens de prestatie van de aandelen AppleFacebookTesla en Amazon, over de afgelopen 7 dagen. In die periode publiceerden de vier bedrijven hun nieuwste cijfers.

Even vooropgesteld: ze publiceerden stuk voor stuk fantastische resultaten.

Toch boekten Apple en Facebook stevige verliezen, terwijl Tesla en Amazon juist een geweldige koerssprong realiseerden.

Dit is wat je noemt ‘distributie’ in het vakjargon.

De uitblinkers van de afgelopen periode werden ingeruild worden de kneusjes.

Amazon en Tesla waren tot voor kort nog aangeschoten wild op de beurs, terwijl Apple en Facebook de pannen van het dak speelden. Nu zijn de rollen omgekeerd.

Het wijst allemaal in de richting van een tijdelijke verkoopgolf op de beurs.

Bovendien krijgen twijfelende beleggers andermaal een kans aangereikt om in te stappen.

En vergeet nooit: “Never waste a good crisis.”

Vooral niet op de beurs!

Wij blijven daarom vasthouden aan onze strategie, die onze abonnees al jaren exorbitante winsten oplevert.

De en-en formule.

Je koopt niet enkel posities in een extreme bull market. Je koopt eveneens de ultra-contraire beleggingen.

In de laatste categorie staan grondstoffen vandaag op de absolute nummer 1.

Dit segment is dermate gehaat op de beurs, dat je gronstofaandelen tegenwoordig aan een fractie van hun boekwaarde kan kopen.

Sommigen noteren zelfs lager dan de cash op de balans!

De bovenstaande grafiek moet het hart van een contraire belegger sneller laten kloppen.

Het is een verzameling grondstofaandelen afgezet tegen de S&P 500. Al 10 jaar is dit een onafgebroken lijdensweg voor de grondstoffensector. Met afgelopen week een absoluut dieptepunt.

How low can you go?

Wel, we kunnen u van een zaak verzekeren. Hier gaat een einde aan komen. Wat ons betreft hoeft dit geen jaren meer te duren, gezien de belachelijk lage waarderingen in de sector.

Op een gegeven ogenblik wordt alles koopwaardig, zelfs (en vooral) de gehate grondstoffen.

We kunnen u enkel maar met de neus op de feiten drukken. U doet er natuurlijk zelf mee wat u wil, maar wie vandaag niet een deel van z’n rijkelijke beurswinsten gebruikt om wat goede grondstofaandelen te kopen, die heeft weinig kaas van beleggen gegeten.

Dit zijn de ultieme plekken in de markt, die u straks fortuinen kunnen opleveren.

Kopen en geduldig zijn. Meer hoef je niet te doen.

Of toch, maandagochtend het nieuwe Grondstoffen Rapport lezen. Want daarin komen weer enkele juweeltjes aan bod (hebben we al stiekem kunnen inkijken).

De thema’s zijn weer zoals steeds uiteenlopend, van Natural Gas over Lithium tot Koper. Zonder uitzondering kan je hier een mooie koop mee doen, voor je portefeuille.

Het loont echt wel de moeite om je meer te gaan verdiepen in de grondstoffensector, want we krijgen steeds meer het gevoel dat dit decennium wel eens de opleving voor de grondstoffen kan worden.

Doe er je voordeel mee, want je wil niet zoals iedereen straks weer op de hoge toppen gaan kopen. Dat moet je vooral vandaag doen, als niemand dit segment durft aan te raken.

WEES DIE CONTRAIRE BELEGGER

Slim Beleggen

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Nico PantelisEerst verkopen, dan nadenken