Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 10 februari 2020

Korte evaluatie 

Vrijdag gingen de aandelen naar beneden omdat zorgen over de impact van het Coronavirus op de Chinese economie zwaarder wogen dan de bekendmaking van de sterker dan verwachtte arbeidscijfers in de VS. De spike in bevestigde gevallen van besmettingen en doden door het Coronavirus kwam toen investeerders net het zojuist uitgekomen banenrapport bekeken. Er kwamen in januari 225000 banen bij. De verwachting van economen was 158000 banen. De lonen stegen 3,1% op jaar-tot-jaar basis, ook hoger dan de verwachtingen. – Fred Imbert, “De Dow zakt meer dan 250 punten,” www.cnbc.com, 7 februari, 2020.

”Het was allemaal lariekoek. Het was de hel” zei Trump. “Het was het kwaad, het was corrupt, het waren corrupte agenten, het waren verklikkers en leugenaars,” – ‘Het was de hel’. Trump viert het einde van de Impeachmentprocedure procedure, en tackled daarbij de democraten en Romney,” Christina Wilkie, www.cnbc.com, 7 februari, 2020.

Ronald Reagan was altijd populairder dan zijn beleid. Als zijn hervormingen leidden tot een economische stap terug dan volgde er een campagne over hoe fijn het was dat het weer ochtend was geworden in de VS. Dat komt deels door dat Reagan een zeer opgewekte persoon was. Trump is daarentegen aanmerkelijk minder populair dan zijn beleid. En het zal zwaar voor hem zijn om een zeer opgewekte campagne te voeren , hij is nu eenmaal niet zo opgewekt.” – Robert Robb, “De paradox van Donald Trump,” Arizona Republic, 6 februari, 2020.

De economie in de VS is, ondanks de bizarre week die zowel komisch als tragisch was, nog steeds sterk. Het was de continuatie – escalatie – van de dreiging door het dodelijke coronavirus dat steeds meer schade toebrengt aan de Chinese economie waarvan nu verwacht wordt dat het zich nog verder uitbreidt en daarbij effect gaat hebben op de gehele wereldeconomie.

Het kan ook erg tragisch geweest zijn voor de Democraten in de VS, zij waren begin vorige week aan het prutsen bij de voorverkiezingen voor de Democratische kandidaat en verloren in hun pogingen om President Trump uit het Witte Huis te krijgen. In bijna een perfecte partijdige stemming stemde bijna iedere Republikeinse Senator tegen het voorstel om getuigen op te roepen voor het impeachmentprocedure proces en voor het vrijspreken van de president op het gebied van de twee beschuldigingen. En elke Democraat stemde voor het oproepen van getuigen en het veroordelen van de President. Er was één uitzondering in deze tragische stemming: Mitt Romney, Republikein die stemde voor een veroordeling op een van de twee aanklachten. Hij stemde naar zijn geweten en werd verguisd door zijn eigen partij en door de conservatieve media. Laat dat een les zijn voor iedereen in deze tijd van Saturnus conjunct Pluto in Steenbok: als je vasthoudt aan je principes en tegen de ideeën over loyaliteit en acceptatie van je sociale groep ( of is het je politieke partij) ingaat, loop je het risico verbannen, vermeden en veroordeeld te worden. Dat is waarom een van de manifestaties van Saturnus conjunct Pluto in Steenbok werd beschreven in het Forecast 2020 boek als een gevecht tussen boeven en helden, persoonlijke ethiek en corruptie. En het is ironisch hoe elke partij in dit voorbeeld van onenigheid dat zijn weerslag heeft op de huidige Amerikaanse politiek de andere kant beschuldigd van corruptie.

Maar op een punt lijkt President Trump gelijk te hebben. De Democraten leken inderdaad op “corrupte agenten”. Ik weet niet precies of ze nu vorige week “corrupte agenten” of “Keystone Cops”(een reeks stomme-filmkomedies over een groep volledig incompetente politiemensen ) waren. Ze vochten in ieder geval tegen iemand die ze zien als “Pinokkio aan de steroïden”. Het was zowel onderhoudend als tragisch.

Desondanks was het over het algemeen een goede week voor veel wereldaandelenmarkten. Na een daling van 600 punten op vrijdag 31 januari steeg de Dow meer dan 1000 punten richting de donderdag. Om daarna afgelopen vrijdag ondanks de goede banencijfers, weer 300 punten te dalen. Is het echt de “zwarte zwaan” het coronavirus dat rondspookt op de markten? Of is het nu eenmaal tijd voor de aandelen om een adempauze te nemen en te corrigeren naar een middellange termijn cycluslaagte? Dat is een onderwerp waar we het zondag 9 februari, in ons jaarlijkse Forecast webinar , over gaan hebben.

Op de andere markten zette Bitcoin zijn rit richting de 10000 voort. Dit op het geloof dat de halvering van het aantal Bitcoins plaats gaat vinden in mei 2020. Dit betekent dat er steeds minder Bitcoins gecreëerd gaan worden, wat weer schaarste in de hand werkt. Constante vraag en een geringer aanbod is een recept voor hogere prijzen.

 

De geokosmos van vandaag

Wegens het jaarlijkse webinar en het feit dat er op dit moment eigenlijk geen andere belangrijke kosmische aspecten van kracht zijn dan alleen de doorgaande Mars die een positief aspect maakt naar de horoscoop van de New York Stock Exchange is er verder niet veel te rapporteren. Volgende week wel. Op zondag 16 februari start een serie van diverse belangrijke kosmische aspecten. Mars gaat Steenbok binnen en Mercurius in Vissen start zijn drie weken durende retrograde beweging. Wees voorbereid op meer afleveringen van de Keystone Cops versus Pinokkio op steroïden . Het is niet over tot….. eh, er is geen einde in zicht voor de verkiezingen van 2020 en waarschijnlijk daarna ook nog niet. Of Trump nu wordt herverkozen of niet. Zolang Pluto in Steenbok staat zullen de onderzoeken waarschijnlijk niet stoppen.

Desalniettemin zullen we als traders veel voor onze kiezen krijgen van 16 februari – 9 maart. Dan ontvouwen zich acht zeer belangrijke planetaire correlaties met marktomkeringen. Een daarvan is Venus in Ram die een vierkant maakt naar de Steenbok Stellium planeten Jupiter, Saturnus en Pluto.

Mededelingen

Het jaarlijkse Forecast 2020 Webinar !

vond plaats op zondag 9 februari om 20.00 Europese tijd. Deze eens-per-jaar-uitzending toont de kansen op een potentiële aandelenmarktcrash in 2020-2023 (niet 100% zeker) en bespreekt wat te doen om je portefeuille te beschermen in dat geval. Dit webinar gaat ook over de geokosmische samenhang van Saturnus conjunct Pluto, wat 12 januari plaatsvond. Dit toont zich overduidelijk in het huidige nieuws (impeachment, moorden, schandalen enz.). We hebben het over de naderende Jupiter-Saturnus-conjunctie op het wintersolstitium 2020, direct na de verkiezingen in de VS en de historische samenhang met economische en marktcycli. Er zullen updates worden gegeven op de financiële markten (sinds het boek in november 2019 werd geschreven) waaronder de Amerikaanse en Duitse beurs (DAX), Goud en Zilver, Ruwe Olie, Bitcoin en valuta’s (Zwitserse Franc). Kosten zijn € 53, inclusief de presentatiepagina’s en afbeeldingen plus een video-opname van het event. Als u niet in staat bent om live aanwezig te zijn, kunt u zich nog steeds aanmelden en de video-opname na het live-evenement ontvangen. Naar inschrijven voor het Forecast 2020 Webinar>>

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Irma SchogtVooruitblik op de week