Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 17 februari 2020

Korte evaluatie

In de eerste vier maanden van het fiscale jaar steeg het federale begrotingstekort 25%….. Over de 12 maanden die eindigden in januari stegen de inkomsten met 6,7%, het hoogste getal sinds februari 2016. De uitgaven stegen 8,8% en duwden daarmee het totale tekort naar 1,06 biljoen, een toename van 16,4% t.o.v. het jaar daarvoor. – Kate Davidson, “Het tekort wordt groter nu de uitgaven blijven stijgen ,” Wall Street Journal, 13 februari, 2020.

Judy Shelton’s krachtige verdediging voor monetaire stabiliteit als een oplossing voor (het gebrek aan ) de productiviteits- puzzel daagt verdedigers van de huidige situatie uit om uit te leggen op welke punten hun model beter is dan de goudstandaard die zij bepleit. Ze kunnen dat niet wegens een serie van rampen in de afgelopen 50 jaar. Geen wonder dat haar kandidaatstelling voor de Fed een beschamend reactie opriep van economische professoren en hun vrienden van de pers. Hun probleem met Ms. Shelton is niet dat ze een idioot is. Het gaat erom dat ze gelijk kan hebben. – Joseph C. Sternberg, “Waarom het economisch establishment Judy Shelton haat,” Wall Street Journal, 14 februari, 2020.

In aandelenindices in de VS en Europa presteerden de afgelopen week erg sterk. Vrijdag zagen we nieuwe recordhoogten aller tijden in de DAX en de Zwitserse SMI, en ook in de S&P futures. Twee dagen daarvoor op 12 februari zagen we een nieuwe recordhoogte aller tijden in de Dow en een dag eerder op 13 februari een in de Nasdaq composite. Ook de Amsterdamse AEX steeg naar het hoogste niveau sinds februari 2001.

In termen van kosmische studies kan een gedeelte van deze rally toegeschreven worden aan de doorgaande Mars die een positief aspect maakt naar de Jupiter/Neptunus conjunctie in de “Buttonwood” horoscoop van de New Yorkse aandelenbeurs (opgericht op 17 mei 1792). Fundamenteel gezien kregen de Europese aandelenindices steun voor hun zwakke valuta, de Euro daalde naar zijn laagste punt sinds april 2017. Dat gebeurt als je een beleid van monetaire verruiming(zoals negatieve rente) ten midden van een gebrek aan fiscale discipline in alle lidstaten, voortzet. In de VS gebeurt iets soortgelijks. De Fed is erg ondersteunend geweest de laatste tijd ( op de Repo markt tot aan vrijdag) en de VS regering kijkt al weer tegen een tekort aan van biljoenen. Al deze liquiditeiten vinden hun weg naar de aandelenmarkten – totdat de schulden limiet wordt bereikt en kredietagentschappen zich er mee gaan bemoeien. Dit is een mogelijkheid in 2020-2023 als Pluto (schuld en belasting) prominent aanwezig is in de horoscopen van de VS, hun huidige president, de Fed, zijn voorman en de NYSE. Misschien heeft Judy Sheldon het juiste idee ( terug naar een door activa gesteunde valuta, zoals Goud).

In Azië en het Verre Oosten waren er geen nieuwe recordhoogten aller tijden van de aandelenindices. Dit is waarschijnlijk te danken aan de continuering van de angst voor het coronavirus. Bij de Shanghai composite en de Hang Seng zagen we wel een deugdelijke 2 week herstel sinds de grote verkoopgolf richting 4 februari.

Ruwe olie genoot van een sterke week na de val van de vorige week naar een nieuwe meerdere maand laagte van onder de $ 50 /vat. Goud en Zilver worden nog steeds verhandeld tussen hun drie weken hoogten en laagten. Ze zijn aan het kijken in welke richting ze zullen gaan. Misschien vinden ze hun richting nu er dit weekend een serie van nieuwe kosmische aspecten van start gaat. Een bevestiging dat Judy Shelton benoemd wordt als Fed lid zou een bull markt in Goud kunnen ondersteunen.

 

De geokosmos van vandaag

De gevaarlijkste mensen zijn diegenen die niet weten dat ze het niet weten maar denken dat ze meer weten dan anderen– anoniem.

Trump registreerde zich in 1987 in Manhattan als een Republikein en sinds die tijd is hij vijf keer gewisseld van partij. In augustus 2001 sloot hij zich aan bij de Democraten. In september 2009 ging hij weer terug naar de Republikeinen. In december 2011 werd hij neutraal (onafhankelijk). IN april 2012 keerde hij weer terug naar de Republikeinen. https://en.wikipedia.org

Bloomberg was de 108 ste burgemeester van New York. Hij deed dit drie opeenvolgende termijnen. De eerste begon in 2002. Hij was voordat hij zich verkiesbaar stelde zijn leven lang een democraat. Hij wisselde in 2001 van partij om als Republikein mee te doen aan de burgemeestersverkiezingen.https://en.wikipedia.org

Daar komt hij weer. Die beruchte voorbode van zigzag bewegingen op de marken en snel veranderend beleid keert dit weekend 16 februari terug. Zijn aanwezigheid zullen we voelen tot 9 maart. We praten niet over het regelmatig switchen van partij door Donald Trump (eens een Democraat en nu een Republikein) of Michael Bloomberg ( eens een republikeinse burgemeester van New York, die nu als Democraat meedoet aan de verkiezingen voor het Presidentschap). We hebben het over Mercurius retrograde, de grappenmaker wiens talent om te corresponderen met valse uitbraken door steun en weerstand, samen met de neiging om te snel of domme beslissingen te nemen voordat alle feiten bekend zijn om ze daarna alsnog weer ongedaan te maken, is terug. En deze keer zou hij het volledige scala van al zijn buitengewone (en onpraktische) talenten kunnen laten zien omdat hij retrograde gaat in het mooie uitzinnige maar vaak op fantasy gebaseerde teken Vissen.

In deze periode kan je het gevoel hebben dat je vrolijke liedjes wil zingen omdat je denkt dat je verliefd bent of wil je juist vloeken omdat je het verkeerde zei op het slechtst denkbare tijdstip wat erg beschamend was en nu heb je het gevoel dat je de blues wilt zingen. Voordat je iets voorstelt aan iemand tijdens Mercurius in Vissen wees er dan zeker van dat jij en de persoon waar je het voorstel aan doet hetzelfde bedoelen. Misschien is het in jouw of hun gedachten niet eens een voorstel. Het zou meer kunnen klinken als een opdracht of een eis, maar net zoals sommige kandidaten voor het presidentschap zou je het verkeerde woord kunnen kiezen of de verkeerde naam kunnen gebruiken voor de persoon waarmee je in gesprek bent. Als het je broker is wees dan duidelijk of je “kopen” of “verkopen” bedoelt vooral als je weer verbonden wordt nadat je telefoon even uitgevallen was. Allerlei vreemde dingen kunnen mis gaan (terwijl het er eerst op leek dat alles goed ging) tijdens deze versie van Mercurius retrograde in Vissen.

Maar wat betekent dit voor de markten? Niet veel, behalve dat het vaak correspondeert met plotselinge korte termijn omkeringen die niet noodzakelijk van het primaire cyclus type zijn. Het is in de meeste gevallen meer een trading cyclus. Je kan er op handelen als je er maar niet mee trouwt.

Maar deze Mercurius retrograde zou wel eens belangrijker kunnen zijn dan de meeste. Deze zou kunnen samenvallen met cycli die groter zijn dan een handelscyclus omdat Mars op dezelfde dag Steenbok binnengaat en dat is een grote gebeurtenis (tja, bijna alles is een “grote gebeurtenis” met Mercurius in Vissen – of Boogschutter want Jupiter is de heerser van beide). Maar waarom is Mars die Steenbok binnengaat zo belangrijk? Omdat de Federal Reserve Act gepasseerd werd op 23 december 1913 toen de Zon in 1º Steenbok stond opposiet Pluto in 0º Kreeft. Dit kan de tijden uitlichten waar de Fed in beeld komt, vaak met nieuw beleid of aankondigingen die niet zo leuk zijn voor rente gerelateerde markten zoals de T-Notes en valuta, die op hun beurt dan weer invloed hebben op prijsbewegingen in de edelmetalen en aandelen. Met Mercurius retrograde in Vissen kan dit lijken op een boogbal, net als je denkt dat alles zo goed ging. Plotseling verschuift de aandacht (alsof Mercurius retrograde in Vissen ook maar ergens aandacht voor kan hebben). Maar is deze verschuiving gebaseerd op realiteit of op geruchten? Dat is waar Mercurius retrograde in Vissen een beetje duizelig kan worden. De ene dag lijkt het of de situatie onder controle is. De volgende dag is het weer wankel. En de financiële markten reageren hier vaak op met zigzag bewegingen. Op deze goed nieuws/slecht nieuws komedie-tragedie die maar door blijft gaan.

Handelaren en investeerders moeten hun oog gericht houden op het grotere geheel, vooral in deze tijden met Mercurius retrograde in Vissen wat kan samenvallen met te veel aandacht voor veel rumoer ( zigzags). Op de lange termijn betekent dat niet veel. En was is het grotere geheel waar we naar kijken? Het is precies wat we besproken hebben in het webinar van de vorige week: de aandelenmarkt zit in een opgerekte tijdsperiode waar een lange termijn cyclus hoogte wordt verwacht (april 2019- november 2020). Dit is gebaseerd op Jupiter in 10º Boogschutter naar 20º Steenbok , met een waarschijnlijkheid van 85% (mijn schatting) op een 20-50% daling die dan zal volgen richting of na het Saturnus/Uranus vierkant van 2021. De details staan in de tabellen van Saturnus/Uranus en Saturnus/Pluto harde aspecten uit het verleden die zijn verstrekt aan degenen die dat event bezocht hebben.

Voor de kortere termijn is 16 februari het begin van een drie weken durende periode waar acht kosmische aspecten voorkomen die een historische correlatie hebben met een climax in cycli (dalen of toppen) op veel financiële markten. Net zo belangrijk (of zelfs belangrijker ) dan Mercurius retrograde en Mars die Steenbok binnengaat op 16 februari in de doorgang van Venus die 23 februari-3 maart) een vierkant vormt met Jupiter, Saturnus en Pluto ( het “Steenbok Stellium”) en de twee Niveau 1 (krachtigste) conjuncties van Zon/Neptunus en Venus/Uranus op 8 maart, de dag voordat Mercurius recht gaat lopen. Normaal gesproken zou ik zeggen dat de komende drie weken een belofte in zich hebben om wild en onstabiel te zijn. Maar ik weet dat alles wat beloofd wordt met Mercurius retrograde in Vissen een belofte is die misschien nooit wordt nagekomen. Het zou beter zijn om te oefenen in het zingen en dansen en misschien ook in het mediteren. Pas alleen op voor geruchten die worden gepresenteerd als feiten.

 

Mededelingen

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief komt komende week uit! Met de aandelenmarkten die nog steeds nieuwe meerdere jaar en recordhoogtes aller tijden maken en de tijdsperiode voor een cyclus hoogte, en een serie van kosmische aspecten die beginnen op 16 february, beloofd dit een belangrijke tijd te worden voor de financiële markten. Elke uitgave bevat onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Ook de MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) komen deze week uit. Bent u nog geen abonnee van een van deze nieuwsbrieven maar wel geïnteresseerd? Overweeg dan eens een proefabbonnement.

De mp4 opname van het Forecast 2020 Webinar is nu beschikbaar !

Deze eens-per-jaar-uitzending toont de kansen op een potentiële aandelenmarktcrash in 2020-2023 (niet 100% zeker) en bespreekt wat je kan doen om je portefeuille te beschermen in dat geval. Dit webinar gaat ook over de geokosmische samenhang van Saturnus conjunct Pluto, wat 12 janunari plaatsvond. Dit toont zich overduidelijk in het huidige nieuws (impeachment, moorden, schandalen enz.). We hebben het over de naderende Jupiter-Saturnus-conjunctie op het wintersolstitium 2020, direct na de verkiezingen in de VS en de historische samenhang met economische en marktcycli. Er zullen updates worden gegeven op de financiële markten (sinds het boek in november 2019 werd geschreven) waaronder de Amerikaanse en Duitse beurs (DAX), Goud en Zilver, Ruwe Olie, Bitcoin en valuta’s (Zwitserse Franc). Kosten zijn € 53, inclusief de presentatiepagina’s en afbeeldingen. Meer info over het bestellen van de mp4 opname >>

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Irma SchogtVooruitblik op de week