Columns & Artikelen

Overzicht na 2 maanden 2020

by Wilge on 2 maart 2020

Overzicht na 2 maanden 2020 én 2 maanden coronavirus. Met een niet al te florissant beeld is februari 2020 geëindigd, met name die extra dag van dit schrikkeljaar, deed de beurzen inclusief de edelmetalen geen goed:

De edelmetalen

Die hadden een mooie boost gekregen in januari en februari, een natuurlijke correctie is zonder meer op z’n plaats. Daarnaast zullen ook de edelmetalen tijdens een crash mee gaan. Diverse artikelen op de linknieuwspagina gaan daar over, maar ook in de columns die de afgelopen dagen verschenen op Edelmetaal-info wordt dat besproken. (niet dat alle auteurs het nu helemaal met elkaar eens zijn) Maar ook bijvoorbeeld in deze tweet van Jan Nieuwenhuijs:

Rhodium en Palladium waren zo hard gestegen, zodat ze nog steeds met kop en schouders er boven uit steken. Net als bitcoin. Goud heeft even wat gas terug moeten nemen. Maar nog steeds positief. Platina dat net weer een beetje bijtrok, moest een stevige veer laten en zilver dat echt leek te gaan ‘shinen’ werd zwaar gestraft. Althans de bezitters er van die moesten verkopen. Het is niet vreemd dat edelmetalen die als grondstof dienen een veer moeten laten als de economie stagneert. Maar zilver wordt ook altijd genoemd en geroemd om zijn monetaire kant. Wel, daar is nu ook maar weinig van te zien.

Mijnbouwaandelen

Voorzichtig krabbelden de mijnbouwaandelen op en leken met de edelmetaalprijzen mee omhoog te gaan. Die gedachte is hard afgestraft, dat ze nu echt de weg omhoog vinden. Wel leuk voor de edelmetaal-competitie, want die startte gisteren, dus met veel mijnbouwaandelen die ene flinke stap terug hebben gedaan. En dus is de verachting dat deze wel weer gaan stijgen, na zo’n afstraffing.

Op een maand ziet zo’n afstraffing er wel fors uit:

Maar op 14 jaar, niet meer dan een speldenprik:

 

REMX

Ook de REMX (ETF van kritische en strategische metalen ) kreeg het zwaar te verduren en bungelt nu onder aan het lijstje. De metalen zijn nu even niet nodig, een vaccin wel.

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

WilgeOverzicht na 2 maanden 2020