Columns & Artikelen

Zorg dat je deze beweging te pakken hebt

by Wilge on 11 maart 2020

De markten moesten al stevige klappen incasseren. De belangrijkste beurzen staan 15 à 20% onder hun top. En dat zijn dan gemiddelde verliezen…

Binnen de grootste indexen zitten soms duizenden aandelen.

Je zal wel begrijpen dat er aandelen zijn die meer dan 50% van hun waarde inleverden. En dit wekt kooplust op onder beleggers.

Tenminste, dat is wat we in de afgelopen dagen mochten ervaren. We kregen redelijk wat vragen en verzoekjes voor aandelen of sectoren.

Wat onze mening is? Laten we ze eens overlopen…

  • Oliesector koopwaardig? Misschien, enkele spelers zullen zeker dicht bij hun dieptepunten noteren, maar of de sector al uitgeziekt is, daar durven we nog geen harde ‘ja’ op te antwoorden. We hebben een vermoeden dat we eerst nog lager moeten, vooraleer we weer hoger kunnen met olie.
  • Banken maar kopen dan? We denken het niet. De sector is voor een deel opgesmukt, blijft het een wankel businessmodel in tijden van economische stress.
  • Airliners op de dip? Wij raken die dingen niet aan. Het zijn vaak met schulden overladen spelers die op de rand van de marge zitten te opereren. Er zullen heel wat luchtvaartmaatschappijen omvallen. Je zal maar net dat faillissement in je portefeuille hebben!
  • Technologie weer goedkoop? Sommige wel, sommige (nog steeds) niet. We denken wel dat de kansen zich stilaan aanbieden in de technologiesector, maar weet wat je koopt. Scheer vooral niet de complete sector over één kam.

Gek genoeg is er op dit moment maar één echt koopwaardige sector, maar niemand vraagt ernaar.

GOUDMIJNAANDELEN

Wat denk je van het volgende?

Je verkoopsprijzen zitten in stijgende lijn terwijl je inputkosten in dalende lijn gaan. Het gevolg: je winstmarge explodeert!

Een vrij logische investeringscase, zou je verwachten.

Maar niemand heeft er trek in. Sterker, iedereen haalt z’n schouders op bij goudmijnaandelen. Nochtans is dat precies wat er momenteel gaande is in deze sector.

De verkoopprijzen zitten in een stevige uptrend (goudprijs), terwijl je kosten een sterke daling ondergaan (olieprijs).

Zet je schrap voor mogelijk de beste resultaten in de goudmijnsector… OOIT.

We hebben de huidige verhouding – 1.675 USD goud met 31 USD olie – nog nooit eerder gezien.

Toen goud voorheen hoog stond, was olie bijna 5x duurder (!) dan vandaag. Andersom, toen olie rond de 30 USD noteerde in de voorbije jaren, worstelde goud met het prijsniveau van 1.000 USD.

Dit is het perfecte scenario voor goudmijnaandelen. Maar wat doet de sector op de beurs: zakken! Net zo hard als de junkaandelen zoals airliners.

Complete waanzin, als u het ons vraagt.

U doet ermee wat u wil, maar wij verwachten dat goudmijnaandelen in de komende maanden zo maar eens hun oude records kunnen evenaren… en deze niveaus liggen meestal 2 tot 3 keer hoger dan de huidige koersen.

Serieus, dit is geen grap. Goudmijnaandelen staan voor hun beste kwartaal ooit. Zorg dat je deze beweging te pakken hebt. We hebben u bij deze heel duidelijk gewaarschuwd.

 

DOWNLOAD ONZE BESTE GOUDMIJNSELECTIE

Slim Beleggen

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

 

WilgeZorg dat je deze beweging te pakken hebt