Columns & Artikelen

Waarom zilver?

by Maarten Verheyen on 23 maart 2020

Als je absolute veiligheid zoekt voor je geld en je koopkracht maximaal wil beschermen, dan is goud wellicht de beste optie.

Goud is een monetair actief dat in de huidige omstandigheden fors aan belang kan winnen. Het is te verwachten dat goud straks weer een belangrijke rol krijgt in het monetaire systeem en op de één of manier als ankerpunt zal fungeren.

Dat is het zogenaamde eindspel waar ik al zo vaak naar verwezen heb.

Goud is dus ideaal om je huidige koopkracht in stand te houden.

Zilver speelt al decennia geen monetaire rol meer, het grootste deel van de productie wordt gekocht voor industriële toepassingen.

Maar daarnaast het zilver, net zoals goud, een lange geschiedenis als geld waardoor beleggers nog steeds de reflex hebben om in onzekere tijden in zilver te investeren.

En dit reden nummer één waarom ik momenteel een grote positie zilver aanhoud.

Edelmetaalhandelaren worden momenteel overspoeld door vraag naar zilver en hebben geen muntje meer op voorraad.

Het is geen typisch Belgisch of Nederlands fenomeen, maar ik zie wereldwijd berichten van handelaren die zonder zilver zitten.

Ik zag zelfs cijfers van een belangrijke speler die aangaf dat voor iedere $1 goud er $3 aan zilver werd verkocht!

Even ter herinnering: er waren vorig jaar maar 181 miljoen ounces zilver beschikbaar voor beleggers.

Aan de huidige prijs betekent dat $2,2 miljard.

$2,2 miljard aan zilver is beschikbaar voor beleggers … terwijl de Amerikaanse overheid werkt aan een reddingsplan van $4.000 miljard.

Ja, zilver speelt geen enkele monetaire rol meer maar het is in tijden zoals deze een beleggersmagneet en de vraag die ik momenteel vanuit die hoek waarneem, heb ik nooit eerder gezien!

Wie nu wil beleggen in zilver, heeft eigenlijk enkel nog de optie om baren van 100 ounce te kopen.

Deze zijn enkel vrij van BTW wanneer je het zilver in opslag laat.

Deze baren zijn momenteel nog vrij goed beschikbaar, maar dat kan uiteraard in de toekomst veranderen aangezien steeds meer partijen op slot gaan door het Coronavirus.

Je kan hier je zilver kopen

Maarten Verheyen, Aandelen.com Beurs.com

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Maarten VerheyenWaarom zilver?