Columns & Artikelen

Altcoins van de Goudmarkt!

by Nico Pantelis on 25 maart 2020

De logische gang van zaken bij problemen in de financiële markten, is dat de prijzen lager duiken. De ontwikkelingen van de beurzen in de voorbije weken spreken in dat opzicht boekdelen.

Toch werkt het zo niet in de goudmarkt. Daar werkt het precies andersom!

Dat zagen we gisterenochtend. Plots schot de goudprijs omhoog, en dan vooral de prijzen van de futurecontracten. Goud stond uit het niets >100 USD/ounce hoger.

Gek genoeg stond de spotprijs van goud helemaal niet veel hoger, op hetzelfde moment.

Een korte rondvraag bij enkele gouddealers leverde al snel het volgende antwoord op:

“De handel is helemaal stilgelegd”.

Blijkbaar was er een koopwoede gaande in goudcontracten, omdat de fysieke levering vanuit de belangrijkste goudsmelters en groothandelaars was stilgelegd.

De snelle uitleg was: “het coronavirus”.

Maar dat is wat tekort door de bocht, wat ons betreft. Corona gaat nu al ruim twee weken rond, en de lockdowns zijn al vele dagen geleden ingevoerd. Het virus was eerder een excuus.

Wat gisteren wel gebeurde, was dat de Federal Reserve in feite werd overgenomen door de Treasury.

De Fed gaat alles opkopen wat nodig is in de financiële markten, zonder einde. Wat er nodig is, wordt gedaan. Quantitative Easing Unlimited.

De vraag naar goud moet werkelijk immens geweest zijn na deze aankondiging. En dat zorgde voor een complete ‘force majeur’ in de papieren goudmarkt.

Dat bleek even later toen ABN Amro aankondigde geen goud, zilver of platina meer te verkopen voor haar rekeninghouders. Sterker, klanten moeten verplicht hun goudrekeningen legen in de komende dagen, anders doet de bank het in hun plaats! (NB redactie edelmetaal-info: Nu lijkt het net of ABNAMRO dat gisteren heeft geannonceerd, het tegendeel is waar. Bezitters van een goudrekening daar weten dit al maanden!)

Daar sta je dan. Dan denk je goud te bezitten, maar je staat plots met lege handen.

Wat is hier echt aan de hand?

We gaan niet rond de pot draaien. Ook hier is er onbalans in de markt. Maar dan omdat de prijs van goud TE LAAG staat.

Want wat je nu ziet, is marktwerking aan de bovenkant. Er is te weinig goud aan de huidige prijzen te koop in de markten. Dus moet de prijs hoger… fors hoger, volgens ons.

Waar kan de goudprijs naartoe?

Afgaande op de disconnectie in de goudmarkt, verwachten we weer balans te zien boven 2.000 USD/ounce. Inderdaad, aan nieuwe recordprijzen!

We gaan het sneller weten dan iedereen denkt. Want deze force majeur zal nu snel afgewikkeld moeten worden, of er ontstaan een hele reeks aan andere problemen bij de spelers die de goudprijs al die tijd ‘onder controle’ hielden via futurecontracten.

OK, goud kan nu snel hoger, maar gek genoeg kan je er als belegger niet van profiteren.

Er is immers amper fysiek beschikbaar. Enkel de eigen voorraden bij de dealers, kan je nog krijgen. Nieuwe goudvoorraden zijn er voorlopig niet meer.

Wat kan je dan verder nog doen?

Juist! Goudmijnaandelen… daar zijn ze weer.

Want dat was voor ons gisteren het echte grote beursnieuws. Terwijl de Dow Jones een historische beursdag afsloot met een winst van +11%, deed de goudmijnsector het >50% beter!

Majors deden +15%Juniors gingen zelfs +19%. Werkelijk indrukwekkende cijfers.

En hier zit veel meer aan te komen.

Denk er maar eens grondig over na. Hoe ga je vandaag goud kopen? Dat gaat gewoonweg niet. Dus dan koop je goudmijnen, zoals de koersen aangeven.

En wat doe je straks als institutionele belegger, die ook een stuk goud in z’n portefeuille wil, maar dat niet mag volgens de statuten? Ook nu weer is het antwoord: goudmijnaandelen!

Alle wegen leiden naar: goudmijnaandelen.

En dan wil je de beste kwaliteit, zonder enige twijfel. Bij de Majors zijn dat bedrijven zoals Newmont Mining. Een geweldige business, super assets, sterk management én een dividend gekoppeld aan de goudprijs. Een geschenk voor fondsbeheerders.

We zien een aandeel als Newmont Mining straks naar 500 USD (en hoger) stijgen. Vandaag kan je NEM nog altijd kopen onder 50 USD. Een echte tenbagger (10x).

Maar wij kijken vandaag vooral naar de Juniors. Dit kan je ook wel de Altcoins van de goudmarkt noemen. Hier zitten de echte hunderdbaggers (100x) tussen.

We weten waarover we spreken, want we hebben nog niet zo lang geleden een 100-bagger verkocht in het Technologie Rapport met Ripple.

De volgende hunderdbaggers gaan nu uit de goudmijnsector komen.

Advertentie!

De beste ‘Altcoins van de goudmarkt’ vind je in het Goud & Zilver Rapport. Daar staat een geconcentreerde Selectie van Juniors om duimen en vingers bij af te likken.

Er hoeft slechts één van de enkele posities te slagen, en je gaat je vermogen verveelvoudigen!

Vandaag is ook het Goud & Zilver Rapport toegankelijk onder het NOODPLAN bij Slim Beleggen. Want ook de beste goud- en zilvermijnaandelen vormen wat ons betreft een cruciaal onderdeel binnen een noodvoorziening voor beleggers.

Maak er nu nog gebruik van, want als de lockdowns stoppen, stoppen ook de NOODTARIEVEN.

En gelukkig beginnen de dagelijkse corona-infecties eindelijk te dalen in Italië:

 

NOODTARIEF 12M (299 euro)

 

NOODTARIEF 24M (399 euro)

BeursBrink

Terwijl de markten vandaag hun berenrally hebben ingezet, is de tijd nu aan gebroken om de beurscrash eens grondig te fileren.

Want hoewel iedere crash weer anders is, het is ook altijd meer hetzelfde.

Het team bij BeursBrink heeft hiervoor in de voorbije week een dubbele shift gedraaid, en de output mag er zijn.

Om uw portefeuille crash-proof te maken, pakken ze uit met 5 concrete tips in hun nieuwste E-book – Het Crash Rapport.

Aanvullende op het Crash Rapport, hebben ze ook een Obligatie E-book & Edelmetalen E-book.

Een volledige setup waarmee u eender welke beurscrash de baas kan.

Maar er is nog meer…

Want als je vandaag een E-pass koopt voor hun E-book segment, dan krijg je voor de eenmalige prijs van 449 euro, ook alle overige 15 E-books gratis er bovenop.

Bescherm nu je vermogen, voor het straks te laat is!

Meer weten?

KLIK HIER

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

PS: Ook hun succesvolle Biotech E-book krijg je bij dit pakket. Deze week namen ze daar al een winst van bijna 90% van tafel, op een van de Biotech Corona Kooptips.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

 

Nico PantelisAltcoins van de Goudmarkt!