Columns & Artikelen

De ‘Alpha’ bij zilvermijnen

by Gastauteur on 25 maart 2020

Wat gaat er gebeuren met de kwartaalcijfers van veel bedrijven? Die zullen neerwaarts worden aangepast door de Corona-crisis. En de beurs heeft die cijfers verwerkt.

Dat heeft de markt ook nog eens heel efficiënt gedaan. In 22 handelsdagen is er 30% van de S&P 500 afgegaan. Dat is de snelste daling in de geschiedenis van de financiële markten.

Dat is natuurlijk niet leuk als je long zit. Maar het slechte nieuws is zo wel in recordtempo verwerkt in de koersen.

Dan even kijken naar goud en zilver. Want daar zien we iets heel anders. In het eerste kwartaal van 2020 mogen we ongeveer rekening houden met een gemiddelde verkoopprijs die boven de $1500 ligt.

Goudmijners hebben dus verkocht aan prima prijzen. Dit zal een van de weinige sectoren zijn, waar het coronavirus geen directe impact zal hebben gehad op de Q1 cijfers. Dit betekent ook dat in het algemeen de cijfers vrij sterk zullen zijn.

Maar goud- en zilvermijners zijn wel flink afgestraft. In het specifiek zilvermijners.

Hier ontstaat dus ‘alpha’ iets waar iedere fondsmanager naar op zoek is. Niet alleen zullen de koersen van de mijners met de sterke kwartaalcijfers die gaan komen, wijzen op onderwaardering.

Maar zullen ook fondsmanagers gaan inzien dat je goud- en zilver tot het selecte groepje behoren, waar je de alpha kunt halen.

En dan hebben we het nog niet eens over de explosieve ‘QE infinity’ van de Fed, het geldprinten van de ECB en de onvermijdbare geldverwaarlozing door de stimuleringsmaatregelen wereldwijd.

Dan nog even iets anders: wij hebben specifiek ingezet op zilver, omdat daar de onderwaardering verreweg het grootst is. Lieten we gisteren ook al een grafiek voor zien, de goud/zilverratio.

 

Maar we hebben ook al vernomen dat sommige zilvermijnen nu direct – in grote aantallen – zilver met een premie aan het verkopen zijn aan investeerders.

De kans voor opwaartse earning surprises in de zilver- en goudsector, is daarom goed aanwezig.

En natuurlijk, de koersen zijn ondertussen al iets gestegen. Beleggers die bij ons het Edelmetalen ebook hebben gekocht, hebben het ebook ondertussen alweer ruimschoots terugverdiend.

Gisteren is namelijk een winstname aangegeven van een van onze zilvermijnenpicks: ruim 80% winst in een paar dagen tijd.

Maar dat betekent helemaal niet dat het nu gedaan is met de run. Als je het ons zou vragen… wie nu nog geen blootstelling heeft, moet dat gewoon doen in delen.

Nu bijvoorbeeld 50% van de totale positie en mochten we dan toch nog wat dalen of een correctie krijgen? Dan koop je de rest in porties van 10% bij, bij bijvoorbeeld iedere 5% daling.

Middelen in een periode waarin koersen iedere dag procentpunten hoger en lager kunnen schieten, is geen teken van zwakte (zoals sommige ‘experts’ beweren), maar een teken van een goed beleggingsplan.

 

Advertentie

Download nu: 7 goud- zilver & kopermijnen

We krijgen ondertussen heel wat vragen over de Library Pass. Kijk, het idee is heel simpel: net zoals een fysieke bibliotheek, bieden ook wij de mogelijkheid om tegen een vast bedrag toegang te krijgen tot de volledige collectie ebooks van BeursBrink.

Dat zijn er ondertussen heel wat:

En als Library Pass houder, krijg je toegang tot alle ebooks. Net zolang als dat het abonnement loopt.

Het abonnement is verkrijgbaar voor 12 maanden, of voor 24 maanden. Deze week nog even met een mooie korting.

Voor 349 euro, ben je nu 12 maanden verzekerd van alle ebooks. Ook als we een nieuw ebook publiceren, krijg je daar gewoon toegang toe.

Lees het Edelmetalen-ebook nu met de Library Pass

Met vriendelijke groeten,
Team BeursBrink

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

GastauteurDe ‘Alpha’ bij zilvermijnen