Columns & Artikelen

Goud spant de kroon

by Nico Pantelis on 7 april 2020

Terwijl corona wat lijkt te kalmeren, schieten de markten in een hogere versnelling. Goud spant de kroon, met een forse uitbraak boven 1.700 USD/ounce.

Weet u nog, toen we u enkele weken geleden tipten over de crash in de goudmijnsector. Dit was een technisch probleem, en het bood unieke kansen voor aandachtige beleggers. De dag nadien publiceerden we het Goud & Zilver Rapport voor de maand maart.

Dat was ook meteen de dag dat de HUI-index haar dieptepunt plaatste, vlak onder 150 punten.

Gisteren, precies 2 weken later, sloot de HUI boven 210 punten af. Een rally van +40%!

Het is wederom een bewijs dat u zich in de huidige markt niet moet laten leiden door emoties, maar door onze ervaring. Want deze omstandigheden zijn niet nieuw voor ons.

Dit klimaat hebben we al eerder gezien; de massa zit te mokken als de goudmijnen in de klappen delen, en zeuren dat ‘goudmijnaandelen niets beter zijn dan andere aandelen’.

Ja, goudmijnaandelen zijn niet immuun voor een VAR-schok. Alles moet dan de deur uit. Zelfs de veiligste havens zoals goud worden verkocht, in een liquiditeitsrush.

Het is pas in de periode nadien, dat de kracht van goudmijnaandelen naar boven komt.

Of we moeten het anders stellen: schakel je emoties op dat moment uit, en focus op het grote plaatje.

Wij doen vandaag niets anders… check de volgende grafiek maar.

Wat zien we hier? Het is de maandgrafiek van de HUI-index afgezet tegen de S&P 500.

Bovendien hebben we de 60-maands trendlijn (blauw), oftewel het 5-jarig gemiddelde, er ook op getrokken. Kwestie van de grote trend goed in beeld te hebben.

Niet enkel heeft de ratio een duidelijke dubbele bodem gezet, ook is de grafiek boven de trendlijn uitgebroken. Deze fundamentele trendbreuk wordt daarenboven onderschreven door een positieve ontwikkeling op de RSI (>50) en de MACD (+).

Dit betekent dat goudmijnaandelen versus traditionele aandelen een bijzonder inhaalbeweging gaan maken, in termen van koopkracht. Wie goudmijnaandelen heeft, komt hier altijd als winnaar uit.

Wie van deze grafiek niet opgewonden geraakt als belegger, kan beter een andere bezigheid gaan zoeken. DIT is waar je als belegger altijd naar op zoek bent. Die enkele unieke momenten waarbij je op een historisch kantelpunt je kan vastbijten in een actief.

Advertentie:

DIT is het ultieme moment om je vast te bijten in goudmijnaandelen.

En alsof god zich ermee moeit, kan jij onze GOUD SHORTLIST nu downloaden voor een prijs die tot 4x goedkoper is dan de reguliere prijs. Tja, soms hoeft iets geen verdere uitleg meer.

De enige keuze die nog rest, is:

NOODTARIEF 12M (299 euro)

 

NOODTARIEF 24M (399 euro)

BeursBrink

Terwijl de markten vandaag hun berenrally hebben ingezet, is de tijd nu aan gebroken om de beurscrash eens grondig te fileren.

Want hoewel iedere crash weer anders is, het is ook altijd meer hetzelfde.

Het team bij BeursBrink heeft hiervoor in de voorbije week een dubbele shift gedraaid, en de output mag er zijn.

Om uw portefeuille crash-proof te maken, pakken ze uit met 5 concrete tips in hun nieuwste E-book – Het Crash Rapport.

Aanvullende op het Crash Rapport, hebben ze ook een Obligatie E-book & Edelmetalen E-book.

Een volledige setup waarmee u eender welke beurscrash de baas kan.

Maar er is nog meer…

Want als je vandaag een E-pass koopt voor hun E-book segment, dan krijg je voor de eenmalige prijs van 449 euro, ook alle overige 15 E-books gratis er bovenop.

Bescherm nu je vermogen, voor het straks te laat is!

Meer weten?

KLIK HIER

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

PS: Ook hun succesvolle Biotech E-book krijg je bij dit pakket. Deze week namen ze daar al een winst van bijna 90% van tafel, op een van de Biotech Corona Kooptips.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

 

 

Nico PantelisGoud spant de kroon