Columns & Artikelen

Goudmijners stijgen nog niet zo hard

by Gastauteur on 8 april 2020

Eerst even een korte update over Medtronic. We hebben dat bedrijf vrijdag getipt, op ons Whatsapp-kanaal, middels een Turbo. Gistermiddag hebben we daarop een winst genomen, van 33,42%.

Uit de reacties van Whatsapp hebben we gezien dat er heel wat beleggers hebben meegedaan en winsten variërend van 20 tot 35% hebben gepakt. Nogmaals: meedoen is gratis, aanmelden kan door de instructies op te volgen in deze link.

Goed, de winsten zouden wij zelf aan het werk gaan zetten in de goud- en zilversector. En het is ondertussen vast wel opgevallen, dat goud lekker wegknalt maar dat veel goudmijnbedrijven achterblijven.

Kijk, wij begrijpen als geen ander dat dit vooral mensen opvalt met stevige posities in de sector. Maar op zich is dit een vrij normale gang van zaken.

Ongeveer 2 tot 3 weken geleden was goud even wat aan het corrigeren. En nu zien we weer een sterke inhaalbeweging omhoog, zelfs op de rug van een sterke dollar.

Maar goudmijners en zeker de juniors, doen nog niet super veel.

Laat duidelijk zijn, dat wij vinden dat investeerders hiermee de goudmijners wat onderschatten. Maar, dat het niet lang meer zal duren voordat goudmijners weer op de radar bij het grote geld gaan komen.

We gaan een sterk eerste kwartaal krijgen, omdat de gemiddelde goudprijs in Q1 niet veel onder de $1500 heeft gelegen. Dat zal zich vertalen in sterkere cijfers, waardoor goud- en zilvermijners tot een van de weinige spelers behoren die geen neerwaarts bijgesteld Q1 moet overleggen door de Coronacrisis.

Heel simpel:

1. Door de sterke goudprijs gaan institutionele spelers nu ook weer wat goud in de boeken willen opnemen.
2. Daarna gaan goudmijners ineens positieve eerste kwartaalcijfers laten zien met cashflow (!).
3. Bedrijven die nu produceren, zullen dan als eerste worden gekocht. Juniors die dat nog niet doen, zullen pas wat later volgen.

En dat is ongeveer waarom goudmijners nu achterblijven.

Beleggers kopen altijd eerst ‘kwaliteit’ na een flinke crash. Waarom? Omdat je liever gaat voor bedrijven waarmee je goed kan slapen tijdens volatiele tijden, dan voor de speculatieve tips.

Zo werkt het ook met de goudmijnsector. Goud is kwaliteit, en goudmijnbedrijven die produceren, zijn daarna kwaliteit. Juniors zijn speculatief, dus die worden pas veel later in de rally goed gekocht.

Advertentie:

Daarom is het zo belangrijk om een juiste selectie te maken. Iets wat wij met het Edelmetalen boek hebben gedaan. Daar hebben we vooral gekeken naar mijners, die nu al produceren. Dan kunnen we straks altijd nog goed uitbreiden met wat mooie juniors.

De resultaten wijzen al uit dat deze strategie nu werkt:  

Wij hebben voor het Edelmetalen Ebook al flink wat winsten kunnen realiseren:

  • Een winst van 54,38% op een zilvermijn
  • Een winst van 57,8% op een andere zilvermijn
  • Een winst van 82,46% op een Chinese zilvermijn


Daar gaat het niet bij blijven. De sector die dit jaar het meeste driecijferige rendementen gaat opleveren, zit wat ons betreft in de zilvermijnsector. De onderwaardering is daar gewoon het grootst.

Daarom blijven we er bij: bouw in de komende weken blootstelling op aan zilver- en goudmijnen.

Dat kan je nu overigens nog even goedkoop doen, met de Library Pass. Aan het eind van deze week, gaan we de early bird-korting staken.

> Abonneer nu: 12 maanden toegang tot alle ebooks voor 349 euro

GastauteurGoudmijners stijgen nog niet zo hard