Columns & Artikelen

Goud naar nieuw record?

by Gastauteur on 14 april 2020

De goudmarkt kent sinds het uitbreken van COVID-19 volatiele tijden, er is zelfs een periode geweest waarop goud richting de 1.400 dollar ging gevolgd door een spectaculaire stijging boven de 1.600 dollar. Maar omwille van de barre vooruitzichten van de wereldeconomie, verwachten marktkenners een verdere stijging van de goudprijs.

Goud heeft een tijdje niet goed geweten welke richting het uit moest, naar onder of naar boven? De situatie omtrent het coronavirus heeft beleggers en investeerders aan het twijfelen gebracht. Ofwel geld steken in een veilige haven om kapitaal zeker te stellen of goud verkopen om cash achter de hand te hebben mochten de aandelenmarkten opnieuw gaan herstellen na COVID-19.

The Covid-19 outbreak has had a major impact on the gold market, bringing massive price swings as investors react to new developments related to the pandemic.

Steven Dunn, hoofd van de ETF’s bij Aberdeen Standard Investments, is van mening dat goud zijn aantrekkelijkheid had/heeft verloren omdat het voor beleggers en investeerders moeilijk was om fysiek goud in handen te krijgen wegens de verstoring van de logistieke processen. Goud was/is minder gemakkelijk te verkrijgen en soms zelfs helemaal niet meer in handen te krijgen.

Nadat COVID-19 werd beschouwd als een pandemie, maakte goud een averechtse beweging op de financiële markten. Analisten dachten dat dit goed nieuws was voor de goudprijzen maar het gele edelmetaal maakte een wekenlange daling richting 1.400 dollar per troy ounce.

Sterke stijging

Maar de afgelopen weken zit goud opnieuw stevig in de lift. Analisten en marktkenners zijn zelfs heel optimistisch en voorspellen dat het gele edelmetaal richting zijn recordkoers gaat stijgen. Jeb Handwerger, editor bij Gold Stock Trades, denkt dat het doorbreken van de 1.700 dollargrens een sterk signaal is voor beleggers en investeerders om massaal opnieuw in te stappen.

Gold usually goes through a shakeout of weak hands before hitting new highs.

Sommigen zijn zelfs heel positief ingesteld en verwachten dat we eind dit jaar/begin volgend jaar prijzen gaan zien van 2.000 dollar per troy ounce. Veel gaat natuurlijk afhangen van de toestand waarin de wereldeconomie gaat verkeren gedurende deze periode. Alleen de tijd zal het uitwijzen.

Bronnen: Barron’s

Advertentie:

Daarom is het zo belangrijk om een juiste selectie te maken. Iets wat wij met het Edelmetalen boek hebben gedaan. Daar hebben we vooral gekeken naar mijners, die nu al produceren. Dan kunnen we straks altijd nog goed uitbreiden met wat mooie juniors.

De resultaten wijzen al uit dat deze strategie nu werkt:

Wij hebben voor het Edelmetalen Ebook al flink wat winsten kunnen realiseren:

  • Een winst van 54,38% op een zilvermijn
  • Een winst van 57,8% op een andere zilvermijn
  • Een winst van 82,46% op een Chinese zilvermijn

Daar gaat het niet bij blijven. De sector die dit jaar het meeste driecijferige rendementen gaat opleveren, zit wat ons betreft in de zilvermijnsector. De onderwaardering is daar gewoon het grootst.

Daarom blijven we er bij: bouw in de komende weken blootstelling op aan zilver- en goudmijnen.

Dat kan je nu overigens nog even goedkoop doen, met de Library Pass. Aan het eind van deze week, gaan we de early bird-korting staken.

> Abonneer nu: 12 maanden toegang tot alle ebooks voor 349 euro


Kijk voor de volledige beschrijving, even op deze pagina. Daar leggen we alles op uit.

Met vriendelijke groeten,

Team BeursBrink

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

GastauteurGoud naar nieuw record?