Columns & Artikelen

Tussentijds overzicht

by Wilge on 22 april 2020

Ik was toch wel erg nieuwsgierig hoe de verhoudingen zijn op dit moment en kon niet wachten tot 1 mei wanneer het volgende overzicht zal worden gepresenteerd.

Doordat het erg volatiel is op de beurs, balanceer je wellicht op het verkeerde been. De ene dag 2 tot 4 % er bij en de volgende dag vice versa, maakt het niet erg overzichtelijk, dus daarom dit overzicht:

In tegenstelling tot wat enkele beweren (er wordt namelijk nauwelijks tot niets over goud geschreven/beweerd) blijkt goud wel degelijk een vluchthaven.  Goud maakte in euro’s zelfs een All Time High op 16 april: €1595

 

Helaas zien we wel – en nog steeds – dat de zilverprijs achterblijft. De mijnbouwers komen schoorvoetend uit de startblokken, maar van de hefboom is nog geen sprake, eerst maar eens op gelijke hoogte komen met de goudprijs. Er zitten natuurlijk pure zilvermijnen in die indices die wellicht de koers naar beneden halen of dat de koersen van mijnbouwers die nu stil liggen ook hun koers stil ligt. Speculatief van mij hoor, geen onderzoek naar gedaan.

De REMX heeft een reverse spilt onder gaan 3:1, en geeft aan dat er op dit moment geen belangstelling is voor de kritische, strategische elementen.

Als je het staatje hierboven graag vergelijkt met het staatje van 1 april, zie dan hier onder. Het staatje van 3 februari heb ik daaronder geplakt.

Van 3 februari:

Welke kant gaan we op? De markt laat het ons wederom zien…..

tot volgend overzicht,

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage‘ Ook onze sponsors en adverteerders melden dat veel – met name zilvermunten – moeilijker te leveren zijn. Er is nauwelijks nog voorraad. Zij melden ook dat de prijs hoger is dan de goud- en zilverprijs (papierenprijs) doet vermoeden.

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

WilgeTussentijds overzicht